BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #428159 przez Madeline
Nataleczka śliczna kicia ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #428161 przez nataleczka_92
Madeline dziękuję:)

12 lata 3 miesiąc temu #428176 przez Kasiulka
Ufff ile czytania! Tak wiec:

Koni ale super, ile umiejętności KAcperek opanował! Zuzia raz się przekręciła z brzuszka na plecki i na tym stanęło :D ale jak coś chwyci to ma taki ścisk że o matko! kępę włosów mi wczoraj wyrwała :D

sister.anna ta książeczka to świetny pomysł, myślałam o czymś takim, ale w żadnym sklepie tego jeszcze nie spotkałam. gdzie jąk upiłaś? pewnie w internecie co? :)

joanna łączę się w bólu! ząb mnie strasznie boli, we wtorek idę do dentysty.

chłopek Twój synek jest niesamowity z tym spaniem! :D

rybka19834 Jaki Mateuszek jest słodki! :) śliczny jak marzenie :)

Madeline Zuzia też uwielbia głaskanie o łebku! często tak zasypia :)

Natalia^^ na katar to najlepiej sól taka morska w sprayu i na brzuszek - ładnie spłynie wszystko :)

nataleczka_92 kociak słodki!

12 lata 3 miesiąc temu #428178 przez chłopek
nataleczka kotek śliczny a jaki ma oczka :)

12 lata 3 miesiąc temu #428189 przez Joanna
sister_anna chyba masz rację, u nas było wczoraj podobnie :blink: dzisiaj Ala dużo spała w nocy i robiła sobie drzemki w dzień także humorek dzisiaj miała :) po 19.00 kąpiemy się i mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojny wieczór :blink:

nataleczka_92 kicia prześliczna, niech się zdrowo chowa :) to faktycznie długo Filipek spał, więc już się nie martwie :blink: zapewne to ten skok rozwojowy ;) a powiedz kochana ile Twój synek zjada w ciągu doby i czy są dni kiedy zjada mniej? wtedy karmisz go przez sen czy rano jak się obudzi i nie wmuszasz bo nie wyrobił dobowej ilości?

Dzisiaj odkryłam jak rozbawić Alutkę, żeby śmiała się w głos :laugh: trzeba ją wziąć na ręce i zrobić 'samolot' albo pokręcić się z nią w kółko :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #428204 przez nataleczka_92
Joanna mój mały je tak około 150ml co trzy godziny,co prawda czasem zdarza się że śpi nawet 5godzin ale nie wybudzam go,widocznie tyle się ajadł i mu wystarcza. A w nocy to różnie. Zazwyczaj zasypia o 21 po porcji mleka 150 z łyżeczka kleiku i śpi do 3. A u was jak to jest?

12 lata 3 miesiąc temu #428214 przez Madeline
Ja mojemu synkowi daje 120 ml co 4 godz, bo tak pisało na opakowaniu. Raz zje wszystko a raz zostawi 30 ml. Czasami zdaza się ze już płacze po 3.5 h więc mu robię. A w nocy tak jak się obudzi, ale jeśli np minęły dwie a mały się obudził to wkladam mu smoka i śpi dalej.

12 lata 3 miesiąc temu #428216 przez Joanna
nataleczka_92 moja Ala ostatnio marudzi i zasypia właściwie zaraz po kąpieli, w tej chwili już powoli usypia, jeść nie chciała :blink: ostatni posiłek zjadła 17.30 :) w nocy po kilku godzinach snu dostaje 180ml i wszystko wypija, potem koło 10.00 150ml, koło 14.00 i przed 18.00, potem już nie chce jeść :blink: widać tyle jej wystarcza ;)

Dziewczynki czy Wasze dzieci też marudzą przy ubieraniu? moja Ala jest 'chora' jak mam jej ubrać górę czy pajacyka. Z kolei spodenki żaden problem, lubi zmianę pieluszki bo się uśmiecha :side:

12 lata 3 miesiąc temu #428220 przez nataleczka_92
Joanna to w sumie niewiele Ci malutka je ale jeśli ładnie przybiera i nie domaga się częściej to widocznie jej wystarcza:) ja mojemu ciuszki zakładam już 68,a niektóre to nawet pisze 6-9mies i są dobre,w przyszłym tyg szczepienie więc zobaczymy ile mój klocuś waży:) mojego w sumie najgorzej ubrać gdy jest śpiący bo wtedy jest płacz. I okropnie nie lubi zakładać czapki:)

12 lata 3 miesiąc temu #428230 przez chłopek
moja mama chce kupic Ksawciowi rowerek biegowy i właśnie na nie patrze

12 lata 3 miesiąc temu #428239 przez Joanna
nataleczka_92 Ala przed chwilą wypiła 90ml i dopiero teraz położyłam ją do łóżeczka, usypia :) wiesz, Ala na dobę wypija około 700ml a na opakowaniu jest napisane do 900ml, więc myślę że je tyle ile trzeba :) a przybiera na wadze i rośnie bo ja to czuję, kręgosłup czasem zaboli a poza tym widać po ubrankach :blink: górę nosimy nawet na 74, rękawki podwijamy :)

12 lata 3 miesiąc temu #428246 przez chłopek
kurde to tylko ja mam takiego spiocha? mój zjadł o 18 i spi nie miałam serca go budzic

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428247 przez Joanna
chłopek moja Ala też przespała wczoraj od 19.30 do 5.00 :blink: widać dzieciaczki potrzebują więcej snu :side:

12 lata 3 miesiąc temu #428248 przez nataleczka_92
Joanna to ładnie wypija:) my już po kąpieli,ale mały taki zmęczony że nie chce jeść tylko zasypia:)

12 lata 3 miesiąc temu #428250 przez Joanna
nataleczka_92 a Twój Filipek ile średnio wypija w ciągu doby?:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka