BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #450066 przez Joanna
Hej :)

ja właśnie zjadłam śniadanko i Ala powoli się budzi :blink: spała dzisiaj do 5.40, niestety obudził Ją budzik męża, potem zasnęła do teraz, więc jesteśmy wyspane :)

zaraz wypije mleczko i idziemy na spacerek, pogoda świetna :woohoo:
ja wczoraj dostałam próbkę kaszki z nestle :side:

A nasze dzieciaczka są nad wyraz silne, to bardzo dobrze :lol:

miłego dnia mamusie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450176 przez Madeline
My wlasnie po sprobowaniu marchewki :) chyba lepiej nam smakuje niż jabluszko :p

12 lata 2 miesiąc temu #450202 przez Joanna
madeline ile łyżeczek podałaś synkowi?:) mój mąż podał wczoraj Ali troszkę jabłuszka i o dziwo Jej smakowało :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #450203 przez Madeline
Joanna wyszło ok 3-4 lyzeczek. Jablka daje mu już wiecej a ze to nowy składnik to tylko kilka zobaczymy jak zareaguje. Dzisiaj jabluszko już sobie odpuscilismy

12 lata 2 miesiąc temu #450266 przez Joanna
koni powiedz jakiej firmy masz krzesełko do karmienia, jakie ma funkcje i ile kosztowało w złotówkach jeśli można wiedzieć? :) właśnie przemierzamy się do kupna krzesełka dla Alicji, a w listopadzie czeka nas jeszcze kupno spacerówki :P upatrzyłam sobie 3 rodzaje krzesełek ( zwykłe z koszem na zabawki, z opcją bujania albo takie które można potem przerobić na niższe krzesełko plus stolik ) cena około 220zł, firmowe...zastanawiam się tylko, czy krzesełko musi być powyżej 300 zł żeby było w porządku? :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #450283 przez Koni
Cześć mamusie :)

U nas znowu nocka piękna od 21 do 7 rano :D Zjedliśmy i spaliśmy do 9 :D

Tatuś ma iść z Kacperkiem na spacer ale nie wiem czy się uda bo się chmurzy :(

Kacper dziś nie spokojny i chyba go ząbki męczą bo zagryzłby wszystko.

Joanna my mamy firmy chicco a co do funkcji to ma małą tackę z boku na której można postawić sobie jedzonko z dala od dziecka, ma kilka pozycji wysokości, 3 pozycje oparcia, 3 pozycje podnóżka, tackę dwuczęściową i jak tackę się ściągnie to można złożyć rączki i przysunąć dziecko do stołu.
Cenowo nie wiem jak jest w PL my daliśmy 85€ a na ceneo tak to wygląda
www.ceneo.pl/1839722

A tutaj na allegro używane :) allegro.pl/krzeselko-chicco-polly-2-in-1...owe-i2704497828.html lub allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=chicco+polly&order=p

Co do butelki to Kacperek pije ale oczywiście 2 minutowy protest musi być chociaż dzisiaj herbatki nie chciał :P

12 lata 2 miesiąc temu #450348 przez nataleczka_92
kochane mam pytanko,nie wiecie moze jak to jest?no bo jak pojde do tego szpitala to musze wziasc zwolnienie dla mojego K. zeby siedzial z dzieciaczkami. a urlopu juz niema.ile to jest platne itp

12 lata 2 miesiąc temu #450349 przez Joanna
koni dziękuję bardzo :) krzesełko bardzo fajne, ale trochę za drogie, podobne są na allegro za 200-250 zł :)

my dzisiaj zaliczyłyśmy aż dwa spacerki, Aluni dzisiaj ani razu nie zapłakała, wspaniale spędzony dzień, oby takich więcej :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450392 przez chłopek
nataleczka wiem ze jest 60 dni na opieke nad dzieckiem i jeszcze 2 dni mozna miec nad dzieckiem zdrowym wydaje mi sie ze 50% płatne tak jak chorobowe
tu masz wszystko www.ciazowy.pl/artykul,2-dni-opieki-nad-...zieckiem,2005,1.html

12 lata 2 miesiąc temu #450489 przez Koni
Padam dzisiaj! Kacper marudny jak niewiem :( Wszystko be mata, lezenie na brzuszku, huśtawka, lezaczek nawet bycie u mnie na rękach powodowało płacz :angry: Cyc też wiele nie pomagał a jak bralam go do odbicia to mi ramie zjadal i zaraz płacz :dry:
Mam nadzieję że zaraz zasnie i będę mogła odpocząć.

Joanna a patrzylas na tą licytację używanego na allegro? Cena jak na razie jest dobra ;)

Mąż pomalował Kacperkowi pokoik :D Trzeba teraz meble przestawiać kupić półkę i przywiesic a jak Kacper już będzie dobrze noce przesypial to go przeniesiemy ;)

12 lata 2 miesiąc temu #450514 przez Kasiulka
Koni łączę się z Tobą w bólu! Nie poznaję dziś mojego dziecka.Ona jeszcze nie śpi... Ja padam już na twarz. Wczoraj było podobnie. Może u naszych dzieciaczków to skok rozwojowy? Ostatnio poznały sporo nowych umiejętności... Jak myślicie?

12 lata 2 miesiąc temu #450520 przez nataleczka_92
Kasiulka możliwe że to skok rozwojowy. My też to przechodziliśmy niestety:-(

12 lata 2 miesiąc temu #450542 przez Koni
Między 15 a 19 tygodniem jest skok rozwojowy ale u nas te marudzenie pojawiło się dzisiaj przynajmniej marudzenie w takim nasileniu. Normalnie niczym nie mogłam go uspokoić :angry:

Mam nadzieje że jutro będzie lepszy dzień.

Kasiulka Kacper śpi od 21:15 ale też zajęło mi usypianie godzinę!

12 lata 2 miesiąc temu #450690 przez Kasiulka
Zuzia zasnęła po północy! :O

Dziś zjadła pierwsze jabłuszko :) Chyba nie było źle :) Nawet jej smakowało :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450757 przez Koni
Kasiulka Kacperek zasnął o 21:15 ale poplakiwal mi przez sen więc u nas to chyba nie skok rozwojowy tylko raczej zęby :dry: o 4:40 tak się kręcił i szukał cyca że go wzięłam do karmienia i o 5 poszedł spać i obudzilam się o 9 a Kacperek sobie gadał w łóżeczku więc dał mi pospać ;)
A malutka na swoje 4 miesiące dostała jabluszko super ;) Ja też czekam do pełnego 4 miesiąca Kacperka i podamy dopiero w czwartek ale zaczniemy od warzywka:)

A co tu dziś takie pustki?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka