BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #554734 przez katarinka1
Madlen Mądrze mówisz/piszesz kobieto, tak trzymajmy :laugh: Za dużo się tu czasem użalamy nad sobą :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #554747 przez DOMI
Madlen dokładnie. Ja po trzech stratach już myślałam, że nigdy już nikt do mnie nie powie "mama". Pierwsza udana ciąża była trudna teraz też kolorowo nie było ale to jest nic w porównaniu z radością z tulenia własnych dzieci i patrzenia każdego dnia jak rosną i się rozwijają.
Katarinka lekarze sprawdzą kilka razy czy znieczulenie działa zanim coś zrobią. Jak by coś się działo to jesteś przypomna i możesz wszystko powiedzieć.

12 lata 1 miesiąc temu #554750 przez katarinka1
Domi uspokoiłaś mnie, dziękuję :)

Satine A co u Ciebie? Ruszyło coś po nocce? Pwenie masz już dość takich pytań, szczególnie gdy rodzina i znajomi dopytują...

12 lata 1 miesiąc temu #554753 przez Satine0
Katarinka U mnie cisza i spokój ;-) Nic się nie rusza...i nawet się nie zapowiada.

12 lata 1 miesiąc temu #554759 przez katarinka1
Coś mi się widzi, że wystrzelisz nagle i będzie to niespodzianka :) No chyba, że lekarze wcześniej podejmą decyzję o wywołaniu lub o cesarce. A jak teraz z Twoim ciśnieniem?

12 lata 1 miesiąc temu #554764 przez andzia_zg
Satine ale nic Cię nie boli? nie kłuje?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #554765 przez princess
Sylwia jak masz dwa rożki to spoko, dużo ludzi ich używa zamiast pościelki na początku. Ja póki co mam jeden, ostatnio dorwałam w Pepco za 25 zł ostatni egzemplarz ;) Jak się sprawdzi to może drugi zakupię.
A ten chłopaczek strasznie działał mi na nerwy, bo leżał sobie jak panisko i patrzył na mnie z wyższością. Ja to bym już dawno na jego miejscu zareagowała. Dzisiejsza młodzież jest straszna, rodzice niczego nie uczą, nie przekazują żadnych wartości, zero szacunku i kultury. A miny i teksty takie walą, tak jakby im się z góry wszystko należało i wiecznie niezadowoleni... Oczywiście nie wszyscy, zdarzają się kulturalni ale niestety niezbyt często...

Dominia powodzonka na dzisiejszym zaliczeniu :) Dużo Ci jeszcze zostało zaliczeń?

DOMI Katarinka macie rację. Ja byłam dla całego personelu miła, w końcu sama pracuję w służbie zdrowia, no ale potem moja cierpliwość zaczęła się kończyć, mimo, że na początku bardzo mile mnie potraktowali, bo wzięli mnie w pierwszej kolejności poza kolejką to miło ze mną rozmawiali, wszystko tłumaczyli. Ale na koniec wyszłam zła jak osa.

DOMI ja też się właśnie zastanawiam nad wpływem środków przeciwbólowych na dziecko podczas karmienia... Może podają takie substancje, które są w miarę bezpieczne? Ja to hciałabym jeszcze dostać przed cc głupiego jasia, bo coś czuję, że umrę z nerwów :) Za dużo już miałam operacji i zabiegów ;)

Mój Adaś jakoś słabiej się rusza od rana, może to po wczorajszych stresach... Albo po lekach usypiających. Ciągle mi sie spać chce :cheer:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #554766 przez dominia
Andzia tak boli mnie już koło tygodnia a od wczoraj jeszcze bardziej :( ciężko mi wstać a chodzić to już wogóle nie mówię ... i to przez ten ból krocza .. wypróżniam się codziennie rano, czasem mnie ciśnie jeszcze wieczorem .. główką Igora jest bardzo nisko i chyba już się do tego przyzwyczaiłam bo nie zwracam uwagi na to a czasem wręcz się boję, że uciekł do góry co już w moim przypadku jest raczej niemożliwe :)
Przy tym bólu częsciej mi się stawia brzuch i czasem coś zaboli lekko ale nic poza tym :)

Princess jak dzisiejsze zdam to jeszcze 5 ;) więc wcale nie tak mało :dry: już myślałam żeby kuzynkę wysłać na jakiś egzamin .. przynajmniej na jeden bo później pewnie będę musiała wszystko nadrabiać ustnie co mnie nie cieszy :)
Adaś Ci się słabiej rusza ? mój Igi ostatnio też ma leniwsze dni, nie wiem od czego to zależy :)

12 lata 1 miesiąc temu #554774 przez DOMI
Princess z tymi środkami przeciwbólowymi to różnie bywa. W jednych podają paracetamol w innych nawet morfinę bo podobno dopuszczona jest w położnictwie.

12 lata 1 miesiąc temu #554776 przez andzia_zg
dominia czyli jest szansa ze przez te bóle cos mi sie moze ruszy za tydzień... może w końcu dojda do tych bóli skurcze... jak mi sie cos ruszy to Ty już pewnie będziesz tuliła swojego skarba w ramionach :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #554780 przez dominia
Andzia nic nie wiadomo bo prócz tego nic się nie rusza :) gorzej jak taka obolała będę chodzić jeszcze ze 2 tygodnie :dry: chyba zwariuje wtedy ..

12 lata 1 miesiąc temu #554781 przez Satine0
Ciśnienie moje w normie :) Lekarz mój chce mi szybciej dać skierowanie do szpitala bo nie chce żebym mocno przenosiła tą ciąże. Mam nadzieje, że w następnym tyg przyjmą mnie na oddział i będą coś działać.

Andzia Boli mnie tylko pipa i czasami ciągnie jak się przekręcam w łóżku a tak to nic. Jestem pozamykana, szyjka twarda i nie skróciła się wogóle :P

12 lata 1 miesiąc temu #554787 przez princess
Dominia no to jeszcze trochę. Trzymam kciuki, żebyś zdążyła :) A jak się w czasie rozkładają?

Dzieci tak już mają, zauważyłam to u Adasia, że są dni, że wogóle nie śpi tylko iągle kopie i dłubie, za to na drugi dzien chyba odsypia i raz na ruski rok zapuka do mamy ;)

DOMI jeszcze pewnie zależy co komu można. Mi np. przez ten świąd morfina niewskazana bo może go nasilić.

Co do bólu krocza to mnie tam rypie już od szóstego miesiąca, że szkoda mi się o tym rozpisywać. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Radzę Wam poćwiczyć mięśnie Kegla, mnie to bardzo pomogło :)

12 lata 1 miesiąc temu #554797 przez dominia
Princess 17, 22, 23 luty nawet 9 marzec i jeszcze z jednego nie mam wyznaczonej daty :dry: czyli napewno będę musiała przedłużać sesję :(

12 lata 1 miesiąc temu #554802 przez sylwia1986
Madlen pięknie napisane :) też jak mam gorsze dni to myślę jakie to błogosławieństwo i ile kobiet chciałoby być na moim miejscu.

Princess mi maluszek też dziś tylko momentami leniwie się rozciąga.

Satine to tyle dobrze, że przy tym oczekiwaniu żadnych większych dolegliwości nie masz i z ciśnieniem też spokój.

Ja dziś złapałam kulinarną wenę :) Upatroszyłam pstrągi na obiad i gotuję warzywka na sałatkę jarzynową, bo mnie smak naszedł, tylko muszę wyskoczyć do warzywniaka po ogórki kiszone z beczki.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka