BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #559686 przez xpatiiix3
Sylwia niestety taka sprawiedliwość na tym, świecie jest.. Ehh... ale co tu narzekać dobre i to jakoś muszę dać radę w tym miesiącu, liczę na to, że ujdzie jakoś ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #559697 przez ola85
Katarinka - najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką. Malutka sobie poradzi, w końcu to już duże dzieciątko. Jestem pewna że jakby coś się źle działo to zrobią cięcie wcześniej. A jak będzie dobrze, to już tylko tydzień :)
Dominia - mi mała na pęcherz uciska wieczorami, rano jest ok. Super że dostałać indywidualny tok nauczania.
Kasia - 13,2 hemoglobiny to super, ja nie pamiętam kiedy tyle miałam :blink: A ta herbata jest dostępna normalnie w sklepach?
Pati - bo ty kobieto w końcu w tej szkole urodzisz!!! Tak jak pisze Sylwia, musisz walczyć o swoje

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #559702 przez xpatiiix3
Ola ja już poddaje się ze szkołą, bo już nie dam rady, a miałam jutro ostatni raz iść, ale nie chcę ryzykować już, z resztą tak mnie boli wszystko, że ja już z domu się nie ruszam do wyjazdu do szpitala, może uda się nie ciągnąć autobusem tylko ciocia zawiezie albo mame na taxi namówię, bo na prawdę, boje się, że nawet nie dam rady z przystanku dojść potem, ciekawe czy w ogóle ja poniedziałku doczekam jak już tak źle jest ze mną... A co do tych zasiłków to tak ja będę po porodzie się starać to może jeszcze za luty dostanę rodzinne... zobaczymy postaram się wszystko szybko pozałatwiać ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #559723 przez kasia123m
Pati musisz starac sie o wszysctko co sie da...pisz pisma i odwoluj sie..bez jaj..malutkie dziecko bedzie w domu...

Ola herbata roibos firmy aster...u nas jest w zwyklym markceie polo...ale Michasia chyba mowila ze jest tez w biedronce...Ja zawsze mialam lekka anemie a odkad to pije codzienie to az w szoku jestem ta krwia..

katarinka jestes w szpitalu...jak bedzie im sie cos niepodobac to wyjma dzidzusia wczesniej..

kacper sie rozkaszlal na dobre,,typowa wirusowka...suche pokaslywanie..ale go wyeczy..

12 lata 1 miesiąc temu #559731 przez sylwia1986
Właśnie Kasiu też miałam pytać o tą herbatkę, to w takim razie będę jej szukać i mam nadzieje że podczas karmienia nie zaszkodzi.

12 lata 1 miesiąc temu #559736 przez anoda89
Hmmmm czytam o tej herbacie bo lubię hetbatki a szczególnie te zdrowe :) Chyba i ja się skuszę :) Tylko ja lubię liściaste bo te ekspresowe to śmieciówki ale z braku laku lepsza taka niż zwykła czarna. Poszukam u siebie może znajdę liściastą a jak nie to po markrtu skoczę. Włosy mi lecą z głowy może mi się po niej wzmocnią :dry: Jak brałam żelazo to było ok a teraz znowu się sypię może nie tak jak wcześniej ale wyłażą cholery.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #559779 przez dominia
Anoda chyba są liściaste i to z tego co wiem jeszcze różne smaki tylko wiadomo, że kupi się je tylko w jakiś herbaciarniach :)
Ja teraz wogóle się nie sypię .. po porodzie pewnie wyjdzie mi pół włosów ;) aż się boję żebym łysa nie została ;)

Byłam u mamy w sklepie po czekoladki dla M i jedna jej koleżanka z tekstem 'ona już pójdzie' hehe śmiać mi się chciało :laugh: mam za zadanie umyć okna :silly:
stwierdziła, że brzuch mi opadł, może faktycznie troszkę jest niżej i dlatego tak sikam w nocy jak szalona ..
Ale żadnych upławów nie mam .. chociaż bym chciała zobaczyć na tej wkładce cokolwiek .. a tu jak na złość nic :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #559787 przez anoda89
Póki co zadowolę się jakąś z marketu bo u na w herbaciarni takie pewnie cenny są że mi w buty pójdzie. Ostatnio kupiłam z dzikiej róży pyszota tylko muszę zaparzacz do herbaty kupić bo mnie te liście wkurzają i muszę je wyławiać łyżeczką.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #559788 przez xpatiiix3
Kasiu tak ale teraz już nie ma co się odwoływać bo póki mi odpowiedzą znowu 14dni albo lepiej mogę czekać, a na to już nie mam czasu, w tym miesiącu tylko tyle wydatków, bo było trzeba wszystko kupić, później już jakoś luźniej będzie finansowo, mam taką nadzieję...

Ja pierdziele to wcale nie przechodzi chodzę taka przygarbiona w dodatku plecy pękają w krzyżu, biodra i te cholerne pachwiny i kość łonowa ja nie wyrobie tak dłużej, miejsca sobie znaleźć nie mogę... :(

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #559795 przez dominia
Patii moze nospe wes .. ? Jak to jakies skurczowe bole to moze troche przejdzie :) :*

12 lata 1 miesiąc temu #559806 przez Katriss
pati współczuje Ci z tym bólem może weź jakąś twardą poduszkę miedzy nogi wsadź sobie to pachwin CHOCIAŻ C to przejdzie. Mi pomaga jak zaczyna rwać mnie pachwina

Dominia ja też mam obawy czy będę wiedziała czy to juz mam się zbierać do szpitala czy to może jeszcze te przepowiadające bóle. można zwariować hehe ;)

Ja jestem juz po wizycie wysiedziałam się aż brzuch mi zaczął twardnieć. Jeszcze kobiety się zaczęły kłócić i wbijały się:/. Ale co najważniejsze juz wyjął mi krążek, trochę krew mi leci bo przy wyciąganiu podrażnił mi szyjkę (strasznie bolało...) miałam robione USG mała waży 3139g ale ile długa jest to nie wiem, nie znam się na tych skrótach.Tabletki też juz mam dziś odstawić i wizyta za tydzień :D

tylko co najważniejsze zapomniałam zapytać czy mogę z M "poprzytulać się" a miało to być najważniejsze pytanie dzisiejszego dnia hehe Milka jak przeczytasz to odp jak było u Ciebie mogłaś normalnie?.

Moja kruszynka wczoraj robiła robie ostatni w brzuchu wieczorem nieźle falowała mi hehe teraz mi grzebie w muszelce? :S hehe

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #559810 przez xpatiiix3
Dominia ale mnie najbardziej biodra bolą plecy jeszcze nie tak strasznie, tylko te nogi w dupe mi włażą przy każdym kroku, no i te pachwiny mi rwie i dół brzucha jak chodzę no i oczywiście w kroczu i aż w tyłku czuję noże... więc to nie skurcze, bo brzuszek jakoś dzisiaj praktycznie nie twardnieje..

Katriss to super, że już Ci wyjął krążek ;) malutka duża już ;) kurde nie wiem spróbuję może akurat pomoże z tą poduszką, dzięki ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #559816 przez natalka
Pati - współczuję bólu biedna się nacierpisz
Kasiu - dużo zdrowka dla Kacperka
Katrinka - jestes pod dobra opieka wszystko bedzie super
Ja swojemu M. upiekę torcik na walentynki. Byłam w kościele i przed chwila wrociłam myślałam że nie dojde do domu tak mnie wszystko bolało głównie krocze i biodra chodzę jak stara babcia albo i gorzej bo niektóre mnie wyprzedzały B)
Ciekawe co z Justyna dawno sie nie odzywała???
Jade do gin. Zajrzę wieczorem

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu #559820 przez Madlen
Kasiu a smaczna ta herbata?

12 lata 1 miesiąc temu #559830 przez xpatiiix3
Natalka chyba jedyne pocieszenie, że najdłużej do poniedziałku, ja już się doczekać nie mogę, mogłoby coś szybciej ruszyć, bo mnie to wykończy..

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka