BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 5 miesiąc temu #700354 przez Marlena1888
kasia daje kocyk bo spacerówka nie rozkłada mi sie na całkiem płasko, to z kocykiem ma wygodnie. i ostatnio zauważyłam ze bije głową na boki jak sie budzi, to chyba ma co pisała banana i kilka razy sie uderzył w główke a tak kocyk ma po obu stronach :) nie poci sie ;) :) B) i czasem tez sie przekrzywia i go poprawiam ;) :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #700362 przez michasia
Satine pieśń lodu i ognia to tytuł cyklu.

Pliszka to zapytaj jeśli możesz czy tak jak skończył się serial, to dalsze lody będą w "uczcie dla wron-cena śmierci". Ja po pierwszym odcinku też powiedziałam Pawłowi, że co on mi tu puścił, ale tak się wciągnęłam, że hej.

Banana ja już chyba od miesiąca nie zasłaniam-właściwie to jakoś od końca maja

Ola a daleko macie do Krakowa? czy też w foteliku spacerowała zamiast w wózku?

Marlena a jak robisz chlebek?

Sylwia no cóż drogo, ale bezpiecznie:)to u nas chyba taniej. muszę kiedyś się bardziej zorientować i wybrać.bo to rzeczywiście super sprawa.

Sylwia jednak szukam i u nas też 30 do nawet 40zł.

11 lata 5 miesiąc temu #700373 przez Martyna
Dzień dobry :)

melduję się po powrocie od rodziców :) było super. Pogoda była piękna.

Mam ponad 20 stron do przeczytania :)

miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #700396 przez Pliszka
Marlenka, dokładnie dwie babcie, cztery prababcie i jedną praprababcię :)

Sylwia, fajnie, ze się Bartusiowi spodobało pływanie. Ja też bardzo chciałam się z Olciem wybrać na basen, nawet mój wujek jest ratownikiem i prowadzi takie zajęcia dla maluchów, ale jak do niego zadzwoniłam, to powiedział, że szczerze to nie poleca, bo widzi, że rodzice wchodzą do tego basenu w suchych kąpielówkach czyli bez wcześniejszego prysznica :dry: i powiedział, ze on by swojego malutkiego dziecka nie włożył do tej wody :dry: Ale może co basen to inna kultura pływaków :blink:
Uszki my też moczymy przy każdej kąpieli :) Olek tak bryka w wanience, że pewnie w basenie by mu się super podobało. Może kiedyś jednak spróbujemy :)

11 lata 5 miesiąc temu #700405 przez Suzi
Cześć Kochane :)

my juz nad morzem :lol: aklimatyzacja przebiega bez problemow, Mikuś ładnie śpi biorąc pod uwagę fakt, ze tu wszystko nowe dla niego począwszy od łóżeczka, nowy domek, zapachy a kończąc na klimacie, bo powietrze jest zdecydowanie inne niż u nas- ostrzejsze, morskie, musimy bardzo uważać, zeby sie nie przeziębił, bo dla nas jest ciepło, tak w sam raz, no ale on, wiadomo, delikatniejszy :woohoo:

Podróż przetrwaliśmy dzięki cycusiom, Miki prawie całą drogę przewisiał na cycusiach i to go skutecznie pacyfikowało i wprowadzało w letarg ;) no i 7 godzin przelecialo, tylko ja byłam połamana, bo musiałam przyjmować takie pozycje, zeby Księciuniowi było jak najwygodniej, :side:

No ale grunt, ze dojechaliśmy, jestesmy juz prawie rozpakowani. Zeszła noc była troszeczkę szarpana, bo Mikuś śpiąc w nowym łóżeczku budził sie częściej, ale w dzień dał trochę odespac, a juz dzisiejsza noc była piękna, spał od 22 do 4, cycus, potem do 7-cycuś i jeszcze do 9.20 i od 11 śpi dalej ale juz na brzuszku u tatusia :lol: klimat morski póki co wpływa usypiająco na naszego Bączka.
pogoda super, bez tych męczących upałów, które dawały nam sie we znaki w mieście, wokoło nas bloga cisza, hasają sarny i jelonki, krzyczą żurawie, przemykają sie lisy i bobry, no po prostu raj na ziemi :lol: mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze i odpoczniemy :side: jeszcze tylko morza nie widzieliśmy :silly: bo w weekend dowala ludzi plus miejscowi, więc doczekaliśmy, zresztą wczoraj to był tak na prawdę nasz pierwszy dzień, więc wybierzemy się dzisiaj, juz na spokojnie :)

Satine, Marysia to dzielna babeczka, jak pięknie sama siedzi!!! :cheer: napatrzeć sie nie mogę :lol: buziak dla niej w słodkiego pucolka :kiss:

Marlena, niewiem jak wyglada Twój Tata, ale dla mnie Fifi to cała Mama :woohoo:

paulaaa, współczuję... :( przytulam :kiss:

ola, Krakowa w dni wakacyjno- feryjne trzeba unikać! Masakra ile tam ludzisków wtedy, z Lidusią lepiej w jakieś odludne miejsce na łono natury się przejechać, nie dziwota, ze protestowała! Sama bym protestowala :blink:

marusha, suuuper sesja! A jeszcze ślub w Słupsku....extra, uwielbiam te okolice, właśnie w nich jesteśmy.... :lol:

dominia, nie przestawaj karmić!!kobieto!! Póki masz pokarm nie odstawiaj! To nie jest powiedziane, ze po mm nie bedzie ulewał, moja córka ulewala długo i po wszystkim a syn ( starszy) nie ulewał, taka uroda po prostu, a szkoda Iguniowi zabierać mleczko mamy! Tym bardziej ze masz go dużo!Moze po prostu ściągnij i podaj mu z butelki, moze wtedy bedzie mniej lapczywie ssal, albo weż smok z mniejszą dziurką, zeby tak szybko nie lecialo i wtedy będzie lepiej.

Pati, a który brat tak został poturbowany? Ten co go najmniej lubisz? Ten 18latek? Bo jeśli to ten, to masz na prawdę wielkie serce, bo tak sie tym przejęlaś, mimo, ze on był dla Ciebie no, niekoniecznie miły, oględnie rzecz ujmując...
Jesteś super babeczka, Pati :kiss:

Sylwia, no niezły pływak z Bartula wyrośnie, ja osobiście nie lubię basenów, ale jeśli Wam i Jemu pasuje, to super, bedzie sie jeszcze lepiej rozwijał, bo w sumie,woda dobrze na człowieka wpływa, tylko ja kurcze basenów nie lubię :silly:

michasia, a czym sie firma P zajmuje, jeśli można zapytać? Bo ja myślałam, ze te turnieje i historyczne "eventy" to czysta przyjemność i hobby, ale chyba jednak nie tylko? :blink:

kasia, na samodzielne siedzenie dziecko ma czas do 9 miesiąca życia, więc spokojnie :woohoo: Tosia zdąży, to ze są na forum takie zdolniachy jak Maryś czy Hubek, które podnoszą poprzeczkę, to nie znaczy, ze nasze gorsze :silly: :lol: :silly: , też w końcu usiądą :side:

No, ale sie rozpisalam, a i tak pewnie nie wszystkim odpisalam, ale Księciunio sie budzi i czas na spacerek sie szykować :woohoo:
To narazie :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #700411 przez Satine0
Michasia
- Gra o tron
- Starcie królów
- Nawałnica mieczy
- Uczta dla wron
- Taniec ze smokami

Chyba tak :p

Suzi Udanego pobytu nad morzem :D i ładnej pogody!! Ja nad morze mam 60km i byliśmy tylko dwa razy :blush: :blush: Może dlatego, że tak blisko to się nie chce?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #700560 przez michasia
Satine tak, tylko oglądaliśmy serial do końca tego, co było nakręcone, i resztę chcemy doczytać, i niewiem od którego tomu akcja toczy się dalej. powinna być uczyła dla wron, ale na okładce jest napisane, że tyran Joffrey nie żyje, a w serialu jeszcze żył.
co do morza, to racja jak ma się blisko, to już nie to przeważnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #700568 przez ola85
Michasia - w pierwszą stronę (od moich rodziców) jechaliśmy trochę ponad godzinę, w drugą stronę (do Bielska) ok półtorej, czyli w miarę blisko. Tam też długo nie mieliśmy zamiaru zabawić... Ale i tak myślę że dla małego dziecka to trochę zbyt męczące.
Suzi - w odludnym miejscu to ja mieszkam :silly: A tak na serio to musieliśmy tam się kiedyś wybrać, bo już kilka razy się umawiałam i przekładałam... Tylko mogliśmy to jakoś mądrzej wymyślić...

11 lata 5 miesiąc temu #700584 przez Monia_T
Paulaa wyrazy współczucia [*]

Suzi ale Ci zazdroszczę urlopu, baw się dobrze :laugh:

Reszcie odpiszę później, bo ktoś mi dziecko 2 dni temu podmienił i to, które mam teraz w domu ma niezłego pierdolca :ohmy: Chyba zęby... :huh: a ja padam na pysk.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu #700651 przez xpatiiix3
Paulaaa kochana ale tragedia, wspolczuje Wam ale z drugiej strony bardzo się cieszę ze bierzecie ślub mam nadzieje ze chociaż czasem naskrobiesz coś nam co u Ciebie :)

Powiem ze po bracie nie widać zbytnio ze pobity no trochę go skopali i po twarzy dostal ale nic nie widać tylko rozwalony policzek od środka ma i spuchniety ale mówi ze tylko trochę obolaly jest :| masakra ja to lepiej że mnie tam nie było bo ja bym tam towarzystwo ustawiła jakbym do znajomych zadzwoniła cwaniaki parenastu na jednego... Jeszcze brat mówi ze takie leszcze ze żeby tylko po kolei dalby rade a nie to paru na jednego... No i okradli go i zgubił dokumenty.. :|

Nie wyrobie nie da się małemu buzi otworzyć gryzie język wypycha i weź tu i zrób foto.. :( jak tylko się uda to wrzucę :D

Kasia teraz to ostre komedie się dzieją na tym świecie... :/

suzi tak ten tylko ze mimo wszystko to mój brat i go kocham wiec martwię się..:/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 5 miesiąc temu #700656 przez dominia
Dzisiaj mamy pracowity dzień ..
Przede wszystkim byliśmy na szczepieniu :) Igulek waży 8 kilo :) i ma się dobrze :) kolejne szczepienie na wzw we wrześniu ale jeszcze za 2 tygodnie pneumo przed Nami :)
Ogólnie mój Syn ma ewidentny skok, nie śpi prawie wcale w dzień .. np. dzisiaj drzemki krótkie i wychodzi, że spał z 40 minut w sumie ;) w nocy wstał na amu to się tak rozpłakał .. a ja nie mam pojęcia czemu .. nad ranem było to samo .. wstał kilka minut przed 6 .. ale był grzeczny, ja jakoś padłam między czasie i przebudziłam się patrzę a moje Dziecię śpi :) obudziliśmy się o 8 z wielkim rykiem, aż moja Mama wpadła i zabrała Go na dół do dziadzia :)
Mimo skoku i tego, że nie śpi jest grzeczny :)

Moi rodzice i siostra jadą dzisiaj nad morze do miejscowości Łazy, gdzieś koło Kołobrzegu .. tak mi jest strasznie przykro .. może to głupio brzmi ale okropnie im zazdroszczę i ciężko mi z tego powodu bo jadą pierwszy raz beze mnie .. a my z Igulkiem i Tomkiem chyba pojedziemy do dupy ;) z kasą mega ciężko :( myślałam, że będzie ciut lepiej ale chyba się przeliczyłam ..
Mimo tego mojego smutku już truchleję żeby dojechali szczęśliwie, mieli świetną pogodę i bawili się najlepiej :)

Ja jestem taka blada jak ściana :dry: jak w weekend będzie ładnie to wybierzemy się Naszą trójeczką nad wodę żeby trochę tą bializnę opalić na wesele bo będę wyglądać jak mumia :cheer:

W szkole jak byłam, chciałam zaparkować, parking dosyć spory było kilka minut po godzinie 10 .. już nie było gdzie się ruszyć ;) wszędzie gdzie było to możliwe stało auto .. Zawsze jak jest taki ścisk jadę sobie w taką bramę ja mówię na to krzoki bo faktycznie dookoła trawa i jeszcze zaraz obok Wisła i most kolejowy :)
W bramie stał jakiś dostawczy byk .. był normalnie zaparkowany :pinch: wyjeżdżało z tych krzoków jeszcze jakieś auto, przede mną samochód skręcał w przeciwnym kierunku niż ja a i jeszcze jakiś ciptok czekał na środku tego wszystkiego nie wiem po co ;)
No i zahaczyłam o tego dostawczaka, bo brama jak wjazd był duży to zrobił się jak pipdówa :dry: na szczęście on nie miał ani ryseczki .. u mnie ryska na drzwiach tylnich ale do wypolerowania .. :side:

Monia to co się Iguni podziało ??

Suzi nie wiem jak to będzie z tym karmieniem zobaczymy .. dzisiaj ściągłam i dodałam dwie łyżeczki kaszki ryżowej takiej bezsmakowej :) wciągnął wszystko i nie jadł grubo ponad 3 godziny :) Dzisiaj dam mu na noc i zobaczymy jak będzie spał :)
Zazdroszczę Wam tego morza :)

Cieplutko to na forum lekki pomór :) o słyszę jak Tatuś bawi się z Igorkiem i tak się śmieje, że słychać go w domu :)

11 lata 5 miesiąc temu #700670 przez jadziatopol
Paula wspolczuje :(
Michasia swietnie ze oprocz pasji to jeszcze na tym zarabiacie :)
Monia moj Hubus tez sie buxzi kilk a razy w nocy.nie wiem co sie dzieje.Ale n we placze. Teraz kolejny skok sie zaczyna to moze to plus jeszcze zabki ;)
Dominia aladnie wazy Igorek :) mam nadzieje ze Hubi dogoni niedlugo kolege ;) ja odciagnelam wczoraj 130ml bo myslalam ze mi cycka rozwali I dam mu dzisiaj z kaszka.
Marlena super wygladasz! Fifi ma fantastyczne te doleczki.mamusine doleczki :lol:
Satine Mary jak zwykle pozuje jak profesjonalistka :) fajnie juz siedzi :)

A Hubert znowu usnal przy kaszce :cheer:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #700732 przez dominia
Jadzia super usypiacz dla Hubusia :lol: zazdroszczę Ci, że usnął .. u nas w sumie spał godzinę dzisiaj i ani minuty więcej a mnie tak niemiłosiernie boli głowa :( do tego chodzę po kątach i płaczę jak matoł ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #700806 przez jadziatopol
Suzi milego pobytu ....oby Mikus relaksowal sie na swiezym powietrzu i mamusia tez :)
Kasia kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Moj Bartek wogole nie raczkowal i zaczaql siedziec dopiero jak mial 8 miesiecy...a chodzic jak mial 1 rok i 3 miesiace . Bardzo pozno...ale to byl jego moment.Hubert z klei calkiem inaczek :cheer: Nie martw sie :)

Dominia nie plakusiaj :kiss: bedzie dobrze...zobaczysz :kiss: jak Igorek po szczepieniu???? a ja tez sciagnelam pokarm i chcialam dac dzisiaj Huebrtowi z kaszka...ale wsypy :kiss: walam kaszke a ona wogole nie gestniala.......potem sprobowalam i czulam proszek na jezyku...nie wiem dlaczego...moje mleko sie rozwarstwilo...tluszczyk osobno i woda osobno...moze dlatego? wylalam i zrobilam na enfamilu i zjadl 130ml a potem poprawil cyckiem :cheer: a ty karmisz Igorka lyzeczka czy z butelki? ja karmie lyzeczka i taka gesta robie bo wtedy zjada :)
a to wczorajsza drzemka :blink: Radek pozniej jeczal "czemu mnie nie obudzilas? tak chcialem to zobaczyc ;) " :cheer: :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #700853 przez Madlen
Paula współczuję..

Sylwia ale się uśmiałam z filmiku, będą śmigać szkraby raz dwa :)

Satine dzięki, zamówiłam tę chustę.
Taką można kupić bez przymierzania, bo te na wymiar to nam nigdy nie pasują..

Marlena ale błysk w oczakach. Pięknie :)

A motór Ci pasuje :)

Pati a u nas z brzucha na plecy to jeszcze potrwa..

Proszę Cię, nie mieszaj się w zawirowania rodzinne już. Brat sobie poradzi. Z tego co pisałaś nie jest niewiniątkiem..

Pliszka śliczne czapeczki, dzięki. Chyba zamówię jeszcze.
My też czapeczkę tylko jak jest w locie :)

Banana w Pobierowie byliśmy rok temu i byliśmy blisko plaży ze schodami, ale z tego co pamiętam była też druga z łagodnym zejściem na plażę.
Wolałabym by umiał się odkręcić na plecki, bo jak za długo na brzuszku to nerwus :)
A jak wygląda plażowanie z niemowlakiem? Miałaś namiot plażowy?
Darłówko piękne. Ile płaciłaś za pokój?

Ja uszka osłaniam Adasiowi tylko jak wieje albo chłodno.

Suzi ale super :) Jak długo będziecie wypoczywać? Macie pokój czy domek?
Podziwiam za karmienie w trasie :cheer:

Monia współczucia. Ja Adasia podejrzewam o ząbkowanie, bo z radosnego dziecka np. podczas jedzenia zaczyna płakać.. I wtedy paluszek wkłada do buźki. Smaruję dziąsła maścią to mu chyba lżej. No i noszenie jest dobre na wszystko..

Jadzia Hubi megasłodziak :kiss:

Przełożyliśmy sczepienie na "po urlopie" Nie zając..
Ale te dzieciaczki fajniejsze się robią. Adi obudził się po 5 i sobie gadał do ..jak wiadomo MISIA :) Bo to misiolub heh. A ja zamiast być zła bo obudził tak rano to śmiałam się. Usnął jeszcze na szczęście.
Takie to ciekawe świata dziecię, wszystko nowe i pierwsze :)
Widział konika i patrzył jakbym ja patrzyła na kosmitę :) No bo znał tylko psa z dziwnych stworów :)
A jaki towarzyski. Co prawda wymaga więcej mnie, mam być z nim i najlepiej rozmawiać, bawić się, gilać, tańczyć. A na spacerze jest naj, jak to mówi mój syn "gi" ;)

Dziś jedliśmy kalafior ze słoiczka. Smakował. Za nami marchewka i marchewka z ziemniakami. Planujemy jeszcze brokuł i groszek z cyklu "pierwsza łyżeczka" Następnie zupka. A potem to co najlepsze deserki :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka