- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
WSzystkiego najlepszego dla Ninki
Bartusie oba meeega slodziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- isola
- Wylogowany
- gaworzenie
A za życzenia dziękujemy:-)
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia Adaś najczęściej śpi w samym body na długi rękaw przykryty kołdrą. Podczas upałów w samym pajacu.
Marusha podziwiam Cię i współczuję, że oddajesz małą do żłobka. Smoczek masz S, M, L ? Tinka polubiła wodę Super fotki
Monia jesteś bardzo delikatna w karmieniu Igi Iga świetnie się siłuje.
Sylwia Bartusiowi się chyba podoba w nowej limuzynie
Drzyzgunia super zestawienie, jak ten czas leci, Bartuś to już kawał chłopa
Dominia ładnie wyglądałaś.
Ale jest gorąco, masakra. Dziś w całym domu było nie do wytrzymania jak gotowałam zupę. Jutro chyba zrobię jakiś chłodnik ale M nie lubi. Adaś zjadł dziś pierwszy raz żółtko.
Wczoraj była u nas mała impreza, Adaś spał łądnie za ścianą. Poszliśmy spać o 2 a nasze grzeczne dziecko dało pospać rodzicom do 10
Dziś ostatni dzień urlopu M. Jutro idzie do pracy Ale za to spłynęła cudowna wiadomość: ten 6-tygodniowy poligon, na który miał wyjeżdżać w sierpniu jest na 99% odwołany!!!
Dziś byłam na strechingu po 2 tyg. przerwie od ćwiczeń. Nie było źle ale w jednej pozycji czułam ból po CC Chcę kupić jakiś spalacz tłuszczu, któraś z Was może coś poleci?
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Widzę że tu na forum pustawo. Albo korzystacie z pogody, albo odsypiacie trudną nockę Oby to pierwsze
U nas znowu nocka z pobudkami, mnie chyba dopadł jakiś kryzys laktacyjny. Już parę razy tak miałam że jak miała mniej pokarmu to mała zaczynała się budzić w nocy na karmienie, ale teraz to już trwa prawie tydzień. Może też pogoda jest temu winna i Lidusi chcę się pić.
No i dzidzia mi się obudziła...
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Paula Amcia śliczna ja jeszcze nie myślałam aby małej przekłuwać uszy, jakoś mi by było szkoda małej
Monia gratulujemy ząbka zdjęcie z Borówna
odnośnie spaceru jakoś się zmówimy bo jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będę szła do pracy w przyszłym tyg do 11ej gdzie o 12ej odbiorę małą ze żłobka i wtedy będę miała czas,
ja teraz szukam jakiegoś małego bzyczka do jeżdżenia bo będzie problem z dojazdem do pracy.
dominia świetnie wyglądasz
Monia raczkowanie Igi urocze, Martynka na razie się buja na kolanach
Sylwia, Madlen dziękujemy
Madlen ja mam takie tablica.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-new-baby-ID2g4df.html
dla mnie idelane, regulacja wysokości, dwa blaty, pasy kosz pod krzesełkiem i kółka z przodu regulacja oparcia do pozycji półleżącej
Ola dzięki
Drzyzgunia Słodziak ten Twój Mężczyzna
Aga ja próbuje dawać małej wodę, wiecej pewnie wypluje ale zawsze coś tam wypije
Isola BUZIAKI DLA KOLEJNEJ SZEŚCIOMIĘSIĘCZNICY (nie wiem czy brzmi to poprawnie gramatycznie ;p)
Princess nie mamy wyjścia z tym żłobkiem, na opiekunkę trochę za dużo pieniedzy a że nie mała nie ma tutaj kontaktu z dzieciakami to stwierdziliśmy że w żłobku będzie się szybciej rozwijać, mam tylko że bezchorobowo!
dzisiaj zabieram małą do pediatry po zmianę mleka, w dodatku wyskoczyły jej jakieś chyba uczuleniowe plamki no i ma KATAR!!! dwa dni w żłobku i ma KATAR!
ale w sumie nie mam pewności że to ze żłobka, koleżanki mała miała katar jak zęby wychodziły, ostatnio co złego się dzieje z Tinką to zwalamy na zęby
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
upał niemiłosierny aż mi się nic nie chce robić, nie mówiąc o staniu przy garach ;(
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Drzyzgunia Twój synuś jest bardzo śliczny
Princess ja biorę teraz jedynie Oeparol Femina www.adamed.com.pl/pl/otc/suplementy/oeparol-femina/ - zdrowe kwasy tłuszczowe, podobno pomagają również przy odchudzaniu. No i inne gratisy oferują
Ze spalaczy polecam Olimpu. Therm line forte sinetrol dostępny w aptece (ale na allegro wiele taniej) oraz silniejszy Thermo speed extreme. Duża dawka kofeiny. Dodają kopa. Wykluczone dla osób z zaburzeniami sercowymi czy ciśnieniowymi. Trener którego pytałam o spalacze a konkretnie o Therm line mówił, że sam pisał ulotkę do tego i same nic nie dadzą ale w połączeniu z dieta i ćwiczeniami mogą trochę pomóc.
Ważne przy spalaniu tłuszczu białko na noc- w ostatnim posiłku, a po ćwiczeniach tym bardziej-do godziny po. A po samych ćwiczeniach zaraz po musisz uzupełnić węglowodany np. owoce suszone, wafle ryżowe, banan, glukoza, kawałek pszennego chleba.
Ja uważam, że dieta (70%sukcesu) i ćwiczenia plus magnez i zdrowe kwasy tłuszczowe na razię mi wystarczą. W sumie testuję swój organizm, jak cm nie spadną to zakupie coś A przed ćwiczeniami kawa i troszkę gorzkiej czekolady 90% kakao to niezły dopalacz
Marusha przykro mi z powodu teścia..
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paula Ami ślicznie się uśmiecha Ale ja bym jeszcze nie przekłuwała uszek.
Marusha a czemu problem z dojazdem? Daleko masz do pracy? My też mamy butelkę NUK'a i rozmiar M jest do MM. Adaś bardzo lubi tą firmę, Avent wypluwa. Mam butelkę Avent (dostałam od kogoś) i zakładam do niej smoczek NUK. Przykro mi z powodu teścia. Kup mu książkę o leczeniu raka, którą napisał lekarz, polecam: www.empik.com/antyrak-servan-schreiber-d...rod4040006,ksiazka-p
Madlen ten Oeparol zawiera olej z wiesiołka i lniany a ja ten drugi piję prawie codziennie po łyżce Dzięki za porady, na pewno wykorzystam. Jak zaczęłam chodzić na aerobik to M zaczął mnie namawiać, żebym kupiła spalacz to szybciej schudnę. Ale ja ambitnie postanowiłam, że schudnę naturalnie. Ale jak widzę wagę, która stoi w miejscu to chyba jednak zacznę brać. Oczywiście bez ćwiczeń i diety nie ma sensu. Do tego jeszcze smaruję się antycellulitem Nivea, jest świetny, dobrze ujędrnia.
Ale się załatwiłam. W niedzielę zgubiliśmy klucze od domu i od zabezpieczenia od stelaża, który trzymamy na klatce. Teraz nawet z wózkiem nie mogę wyjść. Do tego samochód się zepsuł, coś z olejem. M wczoraj zostawił u mechanika. I teraz jak bez ręki, ba - jak bez nóg bo na większe zakupy nie ma czym pojechać i wózka nie można wziąć. Mamy nosidełko i ostatecznie na jakieś średnie zakupy koło domu może się wybierzemy z Adasiem w nosidełku.
Dziewczyny, jak wygląda jadłospis Waszych maluszków? Szczególnie interesują mnie dzieciaczki karmione MM, bo cycusiowe dopiero niedawno rozszerzają dietę. U nas jest tak:
6-7 mleczko
10-11 kleik ryżowy na mleku (czasem sam, czasem z dodatkiem deserku owocowego) z dodatkiem glutenowej kaszki
14-15 obiadek (zmiksowane warzywa z dodatkiem masła, oleju lnianego, ryby, jajka)
16-17 mleczko albo deserek (jeśli nie jedliśmy na śniadanko)
19 - mleczko
22 - mleczko
Zastanawiam się, czy nie robić ku na noc mleczka z dodatkiem kaszki ale on nie chce pić kaszki ze smoczka, chyba pozostaje karmienie z łyżeczki...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
To Spróbuj jakiegoś spalacza i obserwuj organizm. Najbardziej lajtowe jest jeszcze CLA, ale tego trzeba brać b. dużo, nieekonomiczne.
Nivea Q10 plus tak?
To jesteście uziemieni
Mi jeszcze endokrynolog powiedziała że spalacze lub inne na odchudzanie jeśli już musimy to na krótki okres czasu np. m 3mce
u nas
7-mleko 180
10-mleko 180
13 obiadek mały słoiczek
16- deserek np. pół słoiczka owocowego i kleik
19- mleko + 2 łyżki kleiku razem 180
Princess a warzywka na obiadek dla Adasia gdzie kupujesz? Na noc chyba maluszki lubią z butelki, Adi wtedy jak je lubi usnąć. czysto.. szybko..
A jaką kaszkę dajesz?
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pediatra pozwolił nam na bebilon pepti, zobaczymy czy mała w ogóle będzie chciała jeść bo podobno to świństwo ;/ ma pomóc na bóle brzucha i na zmiany na skórze, mam nadzieję że mała nie będzie miała żadnej alergii na mleko bo jak tu nie pić mleczka lub nie jeść jogurtów
Madlen dzięki
Princess firma jest 10 km poza miastem, bez auta ani rusz bo autobus jeden na godzinę, Aventa mam kubki do picia i na razie mała coś tam wypija, zobaczymy może zmienię smoczek i się jakoś przekona a jak nie to pozostaje łyżeczka.
Niunia śpi biedna się męczy w tym upale..
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Te tropiki mnie wykańczają.
Amelia właśnie po basenie, padła jak kawka.
Dzrzyzgunia była, posiedziała, pogadała i pojechała. Oby do jutra
Aga27 moja tylko dzis od 8 rano wypiła już 470ml herbatki. Ja nie podgrzewam, dostaje picie w tem. pokojowej.
Monia już danonki? A niby na opakowaniu jest napisane, że po 3 roku życia. Moja zajada się serkami waniliowymi z ''Rolmlecza''
Marusha szkoda? Niby czemu? Moja nawet nie zapłakała, bo dostała krem znieczulający. Cały ''zabieg'' trwa 5 min górką. Starsza też miała 5 miesięcy jak przekłuwałam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Princess dziękuję Na szczęście przekuwać nie musisz. Nic Adasiowi po jajku nie jest? U nas z jadłospisem tak jak u Madlen.
Marusha a może zamiast pepti to HA spróbuj? Mi młodą wysypało po Enfamilu i dopiero Bebilon HA ''naprawił'' wszystko.
Mała dalej śpi. Idę na kawkę
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz chcę kupić Adasiowi owocową herbatkę, widziałam w Carefurze chyba Hippa w torebkach jakąś BIO, bez cukru.
Paula to Ci się dziecko rozespało Adaś po żółtku ok, wczoraj dostał ćwiartkę i dziś drugą ćwiartkę.
Madlen i Paula to Wasze maluszki jedzą 5 posiłków dziennie, a mój jeszcze 6. Myślę, że powinien zrezygnować z tego karmienia nad ranem. Ale boję się, że będzie gorzej przybierał na wadze.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jadzia Hubek cudak mały co on wyczynia
Monia Igunia jaka spryciula mała super sobie radzi
Wszystkie maluchy słodkie
Bobaskom za skończenie 5 i 6 miesięcy dużo zdrówka i radości
Gabryś
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pupuś ćwiczy, nadrabia zaległości.