- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja mam do nich blisko...5-7 minut autem, może dlatego taki niski koszt dostawy. Dla mnie duży plus, mniej niż na paliwo. Najbardziej wkurzona byłam ostatnio na siebie, że daję się naciągać na te wszystkie promocje w sklepie i mimo, że idę z listą, zostawiam przy kasie 200zł nie wiadomo na co...
Co do jedzenia małego Chomisia...córka mojej kuzynki była takim mega niejadkiem jak on. Pamiętam, że jak była malutka, to jak rano dali jej na siłę kęs bułki to wieczorem go wypluwała...cały dzień potrafiła trzymać w ustach. Odruch wymiotny non stop, właściwie nic nie chciała jeść. Teraz apetyt dopisuje, ale głównie na słodycze. Rodzice stwierdzili, że niech je co chce ale je...wg mnie błąd.
Nie wiem co Ci polecić, Iga też jest ciężka do jedzenia ale jakies małe sukcesy mamy. Chociaż poza mamusinym cycusiem nie mogę stwierdzić, że jest coś co bardzo lubi i zawsze zje...
Nie! Sorki...jogurty i serki, a teraz ma to zabronione

Pliszka jeszcze mi się przypomniało a propos wczorajszego tekstu. Miałam w połowie przygotowany obiad i wyszłam z Igą na spacer, dotlenić nas obie. W międzyczasie wróciła ze szkoły Kinia. Ja wracam ze spaceru i mówię, że zaraz będzie obiad, a ona do mnie "nie trzeba, zjadłam płatki śniadaniowe". Także nawet jak się staram, nie zawsze wychodzi tak jak chcę

Drzyzgunia kciuki za wyniki zaciśnięte

O Tesco przyszło..

No powiem Wam, że wielkie WOW

Dostałam notesik, długopis, bajery...

Także wpisuję Tesco na moją ulubioną listę

Co prawda Igunia się obudziła przez naszą rozmowę i spała całe 20 min

Banana współczuję...biedna Dagula...i mama...
Sylwia dzięki

Dominia u nas przy pierwszym ząbku było pęknięcie i odrobinka krwi...nawet myslałam, że po prostu Iga sobie uszkodziła dziąsło grzechotką

A jeszcze mi się przypomniało...Chomiczka ogromną zaleta tego stojaka jest, że możesz wstawić do łóżeczka

Mój szef dzwonił...układają papiery na jutrzejszą kontrolę, jakiejś umowy po drodze nie podpisałam, więc wpadnie popołudniu, ehhh ZUS

Ola pozwoliłam sobie wrzucić Twój rewelacyjny wierszyk na fb , na nasze konto, żeby nie zaginął na forum wśród postów. Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Suzi - od Ciebie komplement, to aż się zaczerwieniłam

Drzyzgunia - oby okazało się że jednak wszystko ok. Współczuję Bartusiowi kłucia, dobrze że to już za nim
Katarinka - to trzymam kciuki, choć nie wiem za co

Michasia - "łaciata krowa" strasznie mi się spodobała

Kasiu - trzymam kciuki za zabieg
Monia - nocki współczuję, dobrze że zakupy się za to udały. No to znalazłaś sposób na niejadka, super

Sylwia - skopiuję na drugi wątek i jeszcze musimy się jakoś umówić ad. warsztatów. Jedziesz pewnie z Bartkiem? Ja Lidzi nie biorę, dla niej to za długo, jest przyzwyczajona to aktywnych zabaw

Kasiu - ja kupiłam małej taki telefon w Smyku i wiesz chwilę się pobawi, a potem już przestaje być atrakcją. To czasem pudełko ją bardziej ucieszy, lub kubeczek plastikowy

A najbardziej to lubi moje kosmetyki, tak tylko widzi że biorę się za malowanie, to pierwsza gotowa do boju

Bananamana - jej, biedna Dagusia. Współczuję Wam obu nocki
Dominia - ja nie wiem, my jeszcze ząbków nie mamy
My wczoraj miałyśmy fajny dzień. Dużo bawiłyśmy się z Lidzią, choć efektem tych zabaw i rymowanek, było to że mój M jadł na obiad kotleta z bułą, bo nie zdążyłam zrobić nic więcej

Do tego trochę tańczyłyśmy i Lidzi strasznie spodobał się "torreador" z Carmen, pewnie dlatego że takie rytmiczne, ale mnie dzisiaj trochę plecy bolą, bo troszeczkę waży ten mój okruszek

Mieliśmy mały problem z zaśnięciem i musiałam użyć smoczka, choć tego nie lubię

Dzisiaj już byłyśmy na spacerze w nosidełku, ale po południu jeszcze wybierzemy się wózeczkiem.
A jeszcze chciałam dopisać odnośnie tego siedzenia. Ja mam wrażenie że Lidzia przez to że zaczęła siedzieć wcześnie, to trochę "przyhamowała" w rozwoju fiz. Miała taki miesiąc (lipiec) że tylko siedzieć i siedzieć bo płacz. Teraz na szczęście znowu odkryła inne pozycje. Choć pełzanie (do tył, dookoła, na boki) czy obracanie jej wychodzi dobrze to pozycji na czworakach jeszcze nie utrzyma, podnosi swój ciężar i po chwili opada. Siedzenie ma swoje zalety, mała potrafi się sama zabawić i niesamowicie wyćwiczyła się manualnie, ale jednak brzuszek to brzuszek

Monia - pewnie że nie, bardzo mi miło

A no i dziękuję jeszcze raz wszystkim za pochwały mojego grafomańskiego dzieła

- aniajulia2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Olu wierszyk REWELACJA !!!!
Nie odzywam się bo NAPRAWDĘ brakuje mi czasu. Podczytuje Was w każdej wolnej chwili. Za szybko zdecydowałam się wrocic do pracy. Iga ur się jak wam wiadomo 19.02 a od 01.06 już pracuje. Nie mam czasu na nic. Moje godziny pracy są różne tydzień od 6-14- 15 drugi tydzień od 13 do 21 a nawet i do 24. Od września moja starsza corcia wróciła do szkoły i jest w drugiej klasie- komunijnej więc jeszcze mniej czasu.
Igusia rośnie zdrowo. Przeszliśmy już trzy dniowke, mamy jednego zabka. Siedzi sama jak ja posadze. Mało spi w dzień w nocy budzi się o 1-2 na mlesio i między 5 a 6 już wstaje- co mnie wykańczania.
Pozdrawiam was wszystkie i śliczne wasze maluszki !!!!
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Banana oj ja też musiałam na noc dać czopek i dzięki niemu Bartek spał od 21 do 3, później do 5 i o 7 już wyspany

Dominia a oglądałaś u góry dziąsełka? Moim zdaniem gdzieś się czai ząbek

Olu tak idę z Bartkiem, mam nadzieje że jakoś przetrwamy, choć straszny wiercipięta z niego. Dostałam wiadomość że podzieleni zostaniemy na 3 grupy

Po lekarzu super, Bartek ma 7600 i 71 cm, zaczął tak wywijać na kozetce ze Pani doktor musiała go "gonić" ze stetoskopem, bardzo ładnie się rozwija, wit.D dalej podawać, bo teraz słonka coraz mniej. Śmiał się do każdego, także oczarował personel medyczny. Następne szczepienie dopiero po roku

No i po spaniu..
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Zanim wyjdą wszystkie te zęby to się wykończę

Ola wierszyk superowy !!!!! nie mogę się naczytać

właśnie zeżarłam całą paczkę dużych chipsów

- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

Oliwia w szkole. Oczywiście poryczała się jak się ze mną żegnała. Pani wzięła ją za rączkę i zaprowadziła do sali. Pewnie przeszło jej po 15 min tak jak wczoraj

Wczoraj taka dumna szła z Panią za rączkę po schodach, a cała kolumna dzieci za nimi. Ahhh uśmiech miała boski

Jeśli chodzi o szczepienie Ami to wsio ok. Wczoraj wieczorkiem była trochę marudna, ale do przeżycia. Dziś jest ok. Siedzi na podłodze i gryzie butelkę.

Ola jesteś moim MISTRZEM!!!

Dominia tak, Oliwia płacze jak dajemy sobie buziaka na pożegnanie. Ona chciałaby, żebym ja z Nią tam siedziała.

Pati bardzo dziękuję

Sylwia, Ola chodziła do przedszkola trzy miesiące. Póniej był ryk więc ją wypisałam, bo ''przecież siedzę w domu to Ona moze ze mną.'' Teraz bardzo załuję swojej decyzji, no ale...
Michasia, nikogo nie zna.
Kasia poszła do szkoły, bo w przedszkolu już miejsc nie było.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Miłego dnia!!
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Paulaaa - piękne zdjęcia ze ślubu

Buziaczek - ja myślałam raczej żebyś Ty zrezygnowała z pracy, bo wiesz facet pracując fizycznie zarobi dużo więcej niż kobieta

Sylwia - Bartuś pięknie się rozwija

Aniajulia - no to faktycznie u Was z czasem ciężko. Ale cieszę się że się odezwałaś
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Buziaczek - 4you

Nasze dzieci rozrabiają,
kręcą, śmieją się, turlają.
A niedawno w brzuszkach były
i kolejno się rodziły:
Pierwszy Hubuś był gotowy,
bo to chłopak jest styczniowy
Znudził szybko się leżeniem,
no i zajął się chodzeniem.
A kto za nim - to ochrona???
Nie... To biegnie jego żona
To Igunia - cud dzidziusia
zamiast smoczka ma cycusia
Jeszcze dwójka urodzona,
w dniu tym samym co i Ona:
Oluś - synek to Pliszkowy
do zabawy w mig gotowy
Jemu humor dopisuje
no i dużo podróżuje
I Nataszka choć spokojna
to potrafi też być brojna
Wcześniej Fifi co pierwszego
urodzony dnia lutego
Jeszcze małe fiku-miku
i już Zuzia

Potem przyszedł czas Adusi
pierwszej Mrufkowej córusi
To jest gimnastyczka mała,
co już w brzuszku tańcowała..... itd
Za pochwały Wam dziękuję, lecz już więcej nie rymuję

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Ola, no nie mogę z Tobą..... Bosko, bis bis, dziękuję za uwzględnienie Mikusia w wierszyku

chomisiu, Asiu, dziękuję i Tobie za wierszyk

Współczuję problemów z m.....ale tak naprawdę to ten element życia małżenskiego jest chyba nieunikniony i znany każdej z nas, moze nas różnić skala i rodzaj problemu....ehhh, ja o moich teżbym mogła napisać epopeję....ale nie będe Wam tu zaśmiecać forum, nie ma potrzeby, tym bardziej zecto już szczęśliwie za nami, ale było tego.... Chyba wszystkie typowe problemy małżeńskie zaliczyliśmy

Dobra, dosc mądrzenia się. Dodam tylko, ze naszemu związkowi bardzo pomogł Bóg, ale nie kazdy chce Mu dać taką szansę, my zawierzylismy, juz nie bylo innych sposobow i ......... Mikuś pojawił się w rok od mega katastrofy, ktora wisiala na wlosku, nasz Dom zawisl na cienkiej sparcialej lince nad przepaścią, serio, błagalam Go - zrób coś! Pomoż, ja nie dam rady......pomogl....pomogł jak cholera ( ze sie tak wyrażę) ale wiem, ze nie kazdy chce poprosić o Tę Pomoc, a szkoda......
To narazie tyle....reszcie odpiszę potem, bo Księciunio wzywa

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A masz rodzinne ?? Na każde dzieciątko, które nie ukończyło 5 lat bodajże dostajesz 77zł, na starsze, które chodzą do szkoły 100 zł miesięcznie, na rozpoczęcie roku też masz jakieś dodatkowe pieniążki na książki i zeszyty

Jakaś idiotka Cię obsługiwała

A i w caritasie też możesz zapytać, wiem, że Oni też pomagają, dają ubrania ale co więcej to nie wiem musiałabyś się dowiedzieć

Jak byś coś potrzebowała dla maleństw to powiedz Nam może coś wtedy wymyślimy innego

i lipa .. obudził się nie zdążę więcej

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ola jesteś super

Monia zdrówka

Paulaa pięknie

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a jak z M ??
Aganobla trzymam kciuki za chrzciny !!!

Suzi ja też czasem rozmawiam z Bogiem i często mnie wysłuchuje