BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu #740111 przez Marlena1888
Monia ja też wrzucę inną fotencje Filipka ;) taką bardziej aktualną tylko muszę zgrać z komórencji ;)

Marusha witaj ponownie:) widzę że ostatnio w ruchu, żłobek, praca, i powrót do kierownicy :D :laugh: :laugh:

Sarab witaj! ładna z Was parka :) długo jesteście po ślubie? wstaw zdjęcie Tomcia:)a z tymi pobudkami to myślę że to przejściowe, mój Fifi też tak miał kilka tyg temu a teraz widzę że ząbki wychodzą.

anoda no w końcu zielone światło!!!!!!!!! :lol: :lol: to do dzieła !!!!!! :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

u nas nocka oki, 2 pićka wypite ok 1 i o 4, w między czasie szybka zmiana pampka
i kilka pobudek ot tak ale głaskanie ;) dziś w nocy nie bolały go już dziąsełka, ale ząbki jeszcze nie wychodzą.. to chyba taka cisza przed burzą..
miłej soboty :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #740155 przez ola85
Marlena - no nieźle :lol:
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #740162 przez sarab
Dzien dobry;)
dziekuje bardzo za tak przemile powitanie w Waszym,jakze zacnym,klubie;)
nocka,jak to ostatnio-mnostwo pobudek,nawqet nie wiem ile...ale zyje jakos i nawet ciasto na weekend jest;)
Tomcio za to teraz ma poobiednia drzemke,wiec mam chwile dla siebie;)
Ola85-on raczj chyba jak juz to lubi spac z mamusia, bo niestety tatus zawsze ma wtedy out na naroznik;)), nawet tesknie ostatnio za moim mezem w lozku...
Aga-trzymam kciuki,aby to sie unormowalo
Marlena-slub mielismy 2 czerwca 2012 roku-a tydzien po slubie okazalo sie ze bedziemy mieli dzidziusia;D//ja raz Tomciowi zapodalam pol czopka z paracetamolem-i pomoglo,bo wtedy akurat byla noc ze praktycznie co 15min sie budzil...

Dziewczyny, ponizej wkleje kilka zdjec ktore udalo mi sie znalezc na mailu,przepraszam z gory za to ze nie w jednym poscie,ale to bedzie Tomcio w calej oazalosci;)))
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #740163 przez sarab
najmocniej przepraszam raz jeszcze za balagan,
ponizej jeszcze kilka zdjec z czerwca-kiedy to byly chrzciny Tomeczka,wiec jakos prawie juz 3 mies temu
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #740164 przez sarab
jejuuu,naprawde przepraszam...juz wiecej nie wklejam zadnych zdjec;(

11 lata 6 miesiąc temu #740170 przez xpatiiix3
Ola Liduś to ancymonek będzie hehe słodziachna jest :)

Sarab Tomuś śliczności, Wy też świetnie wyglądacie :) nie martw się hehe czasem dubluje :P

A tu my z dzisiaj :D jak sobie gaduli :P jak trzeba mamy to krzyczy mama hehe ale już to aparatu to nie powie woli pokazać jak baba mówi :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #740173 przez ola85
Pati - haha gdzież tam ancymonek :silly: to cherubinek :laugh:
Sarab - nie przejmuj się że potrójnie, najważniejsze że zdjęcia są :)

11 lata 6 miesiąc temu #740184 przez anoda89
Dzięki dzieczyny :kiss:
Zaraz uciekam na weselicho tylko mój Stary się ogarnie :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #740265 przez isola
Cześć Dziewczyny,
czytam Was prawie codziennie, ale z tymi moimi dwiema pannicami lekko nie jest ;)
Byłam z Ninką u lekarza, wziewy pomogły, jeszcze przez tydzień musimy robić inhalacje z soli fizjologicznej. a w środę szczepienie - im więcej czytam o szczepieniach, tym bardziej się boję tych nopów itp.... Mam nadzieję, że mała dobrze to zniesie :)
I, jeśli mogę poradzić mamusiom z choruszkami, to jeśl macie inhalatory dla dzieci, to na katarek świetnie pomagają inhalacje ze zwykłą solą fizjologiczną 1ml 2xdziennie.

Sobota jakoś tak szybko minęła, rano ze starszą na rowerze, babcia zgarnęła Ninkę z wózkiem, a mąż, jako przykładny pan domu został w chacie i ją porządnie wypucowł :ohmy: :lol: W końcu jutro przychodz goście na jego urodziny, więc niech się stara :P
Po południu cała rodzinka padła jak kawki i spaliśmy 2,5 godziny :ohmy: aż mnie głowa rozbolała :)

Sarab - witaj, śliczny synek :) Moja Ninka ładnie spała od 2 miesiąca, w wakacje miała mały kryzys, ale już, odpukać, wróciła do normy. Czasem budzi się raz na cycusia, czasem dopiero nad ranem. I to prawda, co pisała któraś z dziewczyn, dzieci między 8-10 miesiącem przyzwyczajają się do nocnego jedzenia, więc warto już teraz redukować nocne cycusiowanie, bo Wy cycusiowi?
Chomiczka - mnie bardzo podobasz się w ciemnych włosach, jak na FB
Aga - już pisałam wcześniej, może nie doczytałaś - Nince na podobny kupkowy problem pomógł nektar śliwkowy Hippa, lepszy niż śliwki ze słoiczka.
Anoda - trzymam kciuki, wierzę, że w roku 2014 będziecie już we trójeczkę :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #740282 przez Martyna
Cześć dziewczyny!!!

Ostatnio miałam mało czasu bo zawsze coś.

Mamy pierwszego ząbka!!!! Rano pomyślałam, że sprawdzę dziąsełka a tam niespodzianka :laugh: w sumie bezboleśnie wyszedł. Mały tylko wczoraj na wieczornym spacerze chwile pomarudził.

W czwartek mieliśmy szczepienie na pneumokoki. Ważymy 8145 i mamy 71 cm. Pani Doktor s=dała nam skierowanie na badania krwi i moczu oraz do neurologa ma ocenę rozwoju.

Pytanie: Jak pobrać mocz? i w co takiemu Maluszkowi?:laugh:

OLA JESTEŚ GENIALNA!!!!!! wiersz zapisany!!

Lidzia śliczna!!! :kiss: :kiss:

Monia mam nadzieję, że już zdrowe jesteście

Sarab witaj :) śliczny Synek i urocza para :)

Anoda trzymam kciuki!!! bardzo Wam kibicuję i wiem, że już niedługo będziemy Wam gratulować!!!

Jadzia ZDROWIA i dla Taty!!będzie dobrze!!

Chomiczka uśmiałam się z tej chłopki :) jesteś śliczna!! a Twój Synek jest cudowny :kiss: :kiss: i super, że Cię zaskakuje nowymi umiejętnościami

Isola będzie dobrze, nie martw się na zapas

Satine ja kupuję na tablicy tylko z odbiorem osobistym

Sylwia oby z współwłaścicielem dobrze się ułożyło

Marlena dobrze, że kluczyki się znalazły

Aga spokojnie, Ewa rozwija się w swoim tempie :) już za chwilę Cię zaskoczy

Pati ależ Marcyś wygadany ;) ;) ja tez mam takie filmiki, super pamiątka

Marusha dobrze, że już jesteś :) jak w pracy?

Dobrej nocy :)

11 lata 6 miesiąc temu #740286 przez chomiczka
Martyna kupujesz specjalny worek na mocz dla niemowlaka (dla chłopca). Przyklejasz woreczek na jajka, pisiora wkładasz do środeczka, zakładasz pieluszkę albo nie i za chwilę siuśki już gotowe, odkleić, zakleić żeby się nie wylało i już ;)

dziękujemy za komplementy ;) ;)

11 lata 6 miesiąc temu #740298 przez Martyna
Chomiczka dziękuję :)

11 lata 6 miesiąc temu #740300 przez xpatiiix3
Martyna a ja łapie środkowy strumień :) czekam chwile leży sobie bez pampersa napoje go i zaraz siuśki lecą w górę :P to świetna pamiątka takie filmiki dzisiaj potem cały dzień gadał jak najęty wcześniej były to pojedyńcze przypadki a dzisiaj cały dzień jak coś chce mama krzyczy do mnie i się śmieje a jak mnie nie widzi to rozgląda się i też zaraz mama :) szok ale dzisiaj to już prawdziwe było pierwszy raz tak gadał no i tłumaczę mu dzisiaj że tata dzwoni z resztą zawsze mówię mu jak daje telefon i zaczął tatata do telefonu gadać baba dzisiaj pierwszy raz powiedział no i łałała śpiewał tak nagle z dnia na dzień i tyle sylab już :) jaka ja dumna jestem :) I gratulujemy pierwszego ząbka :*** dzielny Robcio :)

Ola mniejsza o większość :P ale laska Liduś będzie :D

Byliśmy dzisiaj u koleżanki Marcyś bawił się z kolegą oliwierkiem znowu ahh matko jaki słodziak :D jaki on już dorosły ten mój synek z dnia na dzień ostatnio mnie co raz barziej zadziwia tak szybko się rozwija chyba jakiś skok znowu :) bo i dzisiaj wstał tylko 2 razy :D dla mnie o super :P

...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #740301 przez xpatiiix3
a i oczywiśce trzeba siusiaka przemyć bo inaczej zakłamany wynik jest :P

...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #740322 przez Suzi
Hej :)

Ten moj Księciunio tez na Dr aculę sie wykierowuje,,bo nocna pora mu najbardziej na harce odpowiadda, nie dosc ze zawsze poźno zasypiał,bo dopieromw okolicach 22 to teraz budzi mi się pomkilku minutach imdalej w tango :( a odkladam do łozeczka śpiacego "twardo" ta twardosć mięknie po kilkunchwilach :(

Dzis byla pierwsza proba marchewkowo- ziemniaczkowa- szalu nie bylo, więcej wyplul niż przełknal

O kurka, obudził sie Dracul jeden :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka