BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 2 miesiąc temu #756553 przez Pliszka
Hej,
U nas biegunki ciąg dalszy :( Pupa mocno czerwona, choć bardzo często zmieniamy pieluszkę. Kupiłam podkłady w rossmanie i wietrzymy pupkę, oczywiście ciężko jest Olka na podkładzie zatrzymać, bo jest bardzo ruchliwy. Niech to sie już skończy :dry:
U nas zawsze sudokrem działał cuda, ale teraz nie daje rady :( Kupiłam alantan, może będzie lepszy.
Pozdrawiamy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #756556 przez Monia_T
Pliszka a może jak wietrzysz pupkę to na suchą posyp mączką ziemniaczaną. Ma świetne właściwości łagodzące...

Sylwia Igusia też ma czasami kolanka w kropki...zastanawiałam się czy to ja boli, ale wtedy nie zasuwałaby dalej na czterech :)
No, masażysta by się przydał... :silly:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 2 miesiąc temu #756706 przez princess
Ola Lidzia jest słodka i ma śliczne włoski :cheer: ależ się zmieniają te nasze dzieciaczki :) Jak Lidusia klęczy to może naucz ją odmawiać "paciorek" ;)

Pliszka u nas Alantan sprawdził się. Ale jeszcze lepsza jest zwykła mąka ziemniaczana. Zasypywałam nią adasiową pupkę i odparzenie szybko znikało. Teraz, jak dokończę krem to znów wrócę do mąki, doszłam do wniosku, że nie będę Adaśkowi wcierać tej chemii w pupkę.

Kurier wrócił :D przyszły kaszki orkiszowe, jaglana, gryczana z gruszką, owsiana z brzoskwinią, jogurciki, woda mineralna, żel do mycia z naturalnych składników i balsam do ciała z eko-nagietka. Przesyłka gratis :) Jestem bardzo zadowolona :) Ale niestety w Kerfurze było tylko jedno opakowanie Humany 2. Jedynek i trójek było dużo a dwójkę już wykupili. Nie wiem jeszcze, czy w Realu są, może jutro się przejdę jak pogoda się nie zepsuje... Ale zaraz chyba zamówię zapas MM przez internet i będzie spokój na dłuższy czas.

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #756709 przez princess
A to mój śpioszek zaraz po drzemce, widać jak akurat "mamuli" ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #756736 przez ola85
Monia - dzięki :) mnie to trochę dziwiło bo z raczkowania też potrafi usiąść, ale tak jest jej zdecydowanie łatwiej :) Widać każde dziecko ma swoje "sposoby" :blink:
My tez dzisiaj byliśmy na jesiennym spacerku :)
Dominia, Sylwia - nie, no to ja przespałam ze dwie nocki :silly:
Sylwia - mi też się tak robi np. od plecaka, nie boli :blink:
Pliszka - u nas był taki jeden dzień, że było chyba z 8 czy 9 kupek, no i niestety było tak że dopiero jak kupka się unormowała, to odparzenie ładnie zbladły
Princess - jeszcze trochę i nauczę :) Humana jest na pewno też w Aschan
śliczny Adaśko :) :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #756739 przez princess
Olu to dobrze wiedzieć bo w Olsztynie nie mamy jeszcze Auchana ale niebawem Reala mają nam zamienić właśnie na Auchan. Słyszałam, że jest lepszy od Reala, to prawda? Duży tam mają asortyment dla dzieci, typu ubranka, słoiczki ?

11 lata 2 miesiąc temu #756758 przez ola85
Princess - ogólnie wszystko jest :) Nie wiem jak tam ze specjalistycznymi produktami, ale to czego ja szukałam to znalazłam :) Jest tez stoisko ze zdrową żywnością, ale to smama musiałabyś ocenić :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #756796 przez Monia_T
Dla niefacebookowych :silly: nasze fotki z dzisiaj :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #756868 przez katarinka1
Dobry wieczór :)
Ależ piękne fotki zamieszczacie, aż chce się oglądać :laugh:
Olu Lidzia pięknie sobie radzi i jak się zmieniła. Już nie jest taka puciunia jak niedawno, wyrosła Ci śliczna panna :kiss:

Princess Adaś ma przepiękny uśmiech i wygląda na takiego fest facecika a z tego co pisałaś to nie jest taki pultaśny. W każdym razie waży mniej niż moja Anulka :blink: Zazdroszczę, że tak świadomie Cię już wzywa (pozytywnie zazdroszczę )- moja niunia owszem - tata, baba, papa i takie tam, ale na m -nic :dry:

Monia Piękna jesienna sesja i to rodzinna :) Super razem wyglądacie, Kinia piękna dziewczyna, rodzice również "niczego sobie" a Igunia przeszczęśliwa, a na fotce z tatą - sama słodycz :kiss:

Pliszka Bardzo mi przykro, że Oluś ma problemy brzusiowe :( Oby szybciutko wszystko wróciło do normy, zdrówka dla ślicznego maluszka :kiss:

Przepraszam, że cofnęłam się tylko do ostatnich kilku postów, ale za mało czasu, by do każdego z ostatnich dwóch dni się odnieść. Czytałam oczywiście wszystkie i jestem "na bieżąco" :blink:

U nas wreszcie (oby nie zapeszyć) wszystko normalnie, dziecko znów się bawi, śmieje i ma apetyt (jak na Anię dobry, chociaż jak porównuję z niektórymi dzieciaczkami to jest niejadkiem). Cycusia kocha już tylko w nocy i wcześnie rano. No i jak coś się dzieje - boli, płacze, trzeba się przytulić. I o dziwo to mleko cały czas jest. Nic nie odciągam, nie czuję, by poiersi były przepełnione jak wcześniej, a jednak mleczko jest kiedy tylko Ania potrzebuje. Tak mi się podoba, martwie się tylko, czy to jednak niebawem się nie skończy skoro ona je tylko w nocy... :unsure:
Jutro jeśli pogoda dopisze to wybieramy się z Anią do lasu na jesienny spacer w poszukiwaniu grzybów (o ile coś będzie).
Dawno nie było Jadzi, Aliny i całej długiej listy mamuś. Czyżby fejs wszystko zepsuł? :(

11 lata 2 miesiąc temu #756906 przez Marlena1888
Monia ale super rodzinka :) Kinia jaka panieneczka :) a Igusia słodziuszek jak zwykle :) :kiss: :kiss:

princess Adaś fajniutki:)

ola to niezły widok zastałaś w domku! haha :)
Lidzia tak samo jak Fifi zaczynał :) też tak siadał. teraz dopiero nauczył się siadać z raczkowania;) a wstaje niesamowicie, szok:) tak fajnie to wygląda, bo najpierw jest tak pochyło a potem zrobi 2 kroczki do przodu i już prosto stoi;)
ale Lidzia jest śliczna!!!!!!!!!!!!!!!

Banana wyglądasz świetnie:)

dobranoc :)

11 lata 2 miesiąc temu #756937 przez katarinka1

11 lata 2 miesiąc temu #756992 przez princess

Katarinko cieszę się, że Ania już jest zdrowa, wesoła i ma apetyt. Oby teraz nic się jej nie imało do końca zimy :) Z mleczkiem podobno jest tak, że wystarczy regularność. Ja Adaśka pod koniec cycusiowej przygody karmiłam już tylko wieczorem i w nocy i pokarm tak się dostosował, że w tych porach zawsze był. Dopiero jak Adaś odrzucił pierś próbowałam laktatorem utrzymać produkcję, jednak plastik tak nie stymuluje jak usta dziecka i po około tygodniu pokarm zanikł. Ile ja się wtedy namęczyłam i nasiedziałam z laktatorem, myślałam, że garb mi wyrośnie ale zależało mi na tym, żeby Adaś choć jedną buteleczkę dziennie wypijał mojego mleczka. Jak zauważysz, że pokarmu Ci ubywa zawsze możesz sięgnąć po sposoby na rozkręcenie, chętnie podzielę się swoją wiedzą :)

11 lata 2 miesiąc temu #757045 przez Marlena1888

11 lata 2 miesiąc temu #757057 przez Monia_T
Marlena super!!! Serdecznie gratuluję :)

11 lata 2 miesiąc temu #757150 przez sylwia1986
Dzien dobry :)

Moj synek lapkami cos nawywijal przy komputerku i nie mam polskich znakow :( nie wiem jak to naprawic..

Princess Adas rozkoszny :)

Monia napisze jeszcze raz cudna sesja :)

Katrinka a przez dzien dajesz mm, czy zastepujesz cycusia kaszkami, owockami, obiadkami?

Marlena gratulacje :)

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych dzieciaczkow z okazji 8miesiecy :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka