- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Lidzia właśnie przez katarek polubiła nasze łóżeczko ja do spania ubieram body ( krótki rękaw) i na to pajaca. Do zabawy różnie. czasem i rajstopki i spodnie, czasem tylko body i dresik.
Tak po zdjęciach to wydawałoby się się Robercik sporo urósł, ale jutro okaże się
Monia - haha, no zmierzyć dzieciaczki to teraz nie będzie łatwo, takie ruchliwe
Chomiczka - współczuję problemów z M., muszę zajrzeć do 5 10 15 jak mówisz że tam fajne rzeczy
i tyle zdążyłam
Buziaki dla dzisiejszych małych jubilatów
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ola to teraz ze szczepieniami na jakiś czas spokój
Martyna dzięki, remont powolutku, kanalizacje musieliśmy wstrzymać na przyszły rok, bo skończyły się pieniądze z urzędu miasta na dotacje do tego. Obyś znalazła najlepszą opiekunkę dla Robercika, też mam trochę obaw z tym związanych, że Bartek będzie musiał zostać z kimś "obcym".
Ja ubieram Bartka po domu w body na długi rękaw, sweterek, rajstopy, skarpetki i spodnie, ale mną się nie sugeruj, bo my w pokoju mamy 17 stopni, gospodarz jeszcze nie zaczął palić w piecu Na noc body z długim rękawem+pajacyk i śpi pod grubszą kołderką.
Czapeczkę mamy z polaru. Kocyka ciepłego nie mamy, jak zrobi się jeszcze zimniej mamy śpiworek.
Iga, Lidzia pięknie rośniecie dziewczynki
Chomiczka Oluś pięknie siedzi, bardzo ładny kocyk do wózka, ubranko też, ale cena sporawa jak sprawa z autem, mam nadzieje że już wszystko dobrze, z M też się dogadacie.
Monia wow, chyba też się skuszę na ten śpiworek.
Aga daj znać jak wózek
reszta później
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Coś Jadzi ostatnio nie widać
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Poczytałam was troszke młoda juz usnela mam nadzieje ze dzis nocke przespi wczoraj ladnie spala ale wczesniejsze 5 nocy bylo fatalnych budzila sie po 15 razy nie umiala usnac spowrotem no szal.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Monia Iga jaka latajaca dama Dagula tez to lubila baaaaardzo ale jakkos od kilku dni sie zaczela bac nie wiem dlaczego nigdy jej sie przy tym nic nie stalo a widac ze sie boi wiec juz tak nie robimy.
Ola mialam pytać jak Lidzia z ta zupką smakowala jej czy tez nie podeszła?
Dziewczyny Daguli przebił sie dzis olejny ząbek I zaczęła dziś sama siadać Ale co najlepsze nie widzialam jak ona to robi polozylam ja do lozeczka i wyszlam z pokoju nagle mnie wola ejjjj ejjj wchodze patrze a ona siedzi zadowolona i pozniej znow to samo ale pokazac mi jak to robi nie chciała
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia dla Iguni tysiac buziakow z okazji ukonczenia 8 miesiecy fotki suuuuper!
Alina dla Nataszki tez moc buziakow
Pliszka i dla Olusia rowniez
Co do fotelikow i tutaj jest obowiazek wozenia maluszka tylem do kierunku jazdy do roku czasu i mozna zaplacic niemala kare . ..a wskazane jest wozenie do 3 roku zycia. Na pcozatku tez sie balam jezdzic z Hubertem sama bo go nie widzialam ale tutaj rozwiazano ten problem sprzedajac duze lustra ktore montuje sie na zaglowku....w nocy sa podswietlane . W ten sposob dziecko widzi mame podczas jazdy i mama widzi malucha
Kurcze...brak mi czasu na pisanie na forum....wogole tego czasu tak na prawde nie mam jezdze od rana do wieczora jako kierowca taty...wpadam czasem do domu na pol godzinki zeby Hubert szybko sie rozprostowal i polazil.....i potem znowu do samochodu. Juz jestem tym zmeczona ale wyjscia nie ma...musze
Z nowosci to mamy drugiego zabka
Jak czytam jakie wasze maluszki sa duze to sie zaczynam martwic. Hubus ma 70 cm i wazy tylko 8 kg. No ale moze to jeszcze jest w normie. ZObaczymy. We wtorek idziemy na wizyte to wtedy lekarz sie wypowie.
Pzrepraszam ze nie odniose sie do wszystkich waszych postow ...tyle ciekawych rzeczy mnie ominelo ale niestety nie jestem w stanie
Pozdrawiam was wszystkie i buziaki dla dzielnych maluchow
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piąty dzień biegunki Pupa biedna, ale po mące ziemniaczanej chyba jest troszkę ulgi. Dziecko roześmiane, je z wielkim apetytem, śpi ładnie. Mam nadzieję, że jutro wreszcie nie znajdę nic brzydkiego w pieluszce.
Jakie macie doświadczenia w pobieraniu siusiów do badania? Mam już magiczny zestaw, ale nie wiem jak się do tego zabrać Najlepiej chyba z samego rana, co?
Martyna, przykro mi z powodu opiekunki Mam nadzieję, że znajdziecie kogoś fajnego.
Ja mam zdecydowanie większe zaufania do instytucji żłobka niż opiekunki, ale to w przypadku dziecka już chodzącego, taki maluszek to jednak wymaga innej opieki.
Ja się z Olusiem bardzo nie chcę rozstawać, lubię swoją pracę, ale najchętniej wróciłabym dopiero za jakieś dwa-trzy lata Ech, marzenia..... Przyjdzie luty, to pomyślimy co robić.
Monia, a Ty już w poniedziałek? Wow! To się powiększy grono zapracowanych mamuś. A z kim zostanie Igunia?
Zdjęcia super Olek też uwielbia latać Im większa głupotka, tym większa frajda, znam to
Marlena, GRATULUJĘ!!!! A daleko masz do Rzeszowa? To chyba super się ułożyło, jeszcze do końca roku posiedzisz sobie z Filipkiem i się będziesz szkolić, a od nowego roku, nowe wyzwania! Super, że się udało! Trzymam kciuki żeby to było To
Chomiczka, przykro mi super, że Oluś grzeczniejszy Jest słodki
princess, też muszę zamówić te kaszki niech Adaś je na zdrówko
Ja UWIELBIAM kaszę gryczaną
Olus po domu najczęściej nosi bodziaka z długi rękawem, na to cienka koszulka lub bluza no i półśpioszki lub spodenki, wolę półśpiochy, bo on sobie namiętnie zdejmuje skarpeteczki Misiek też całe życie na boso jak tylko może jakby go skarpetki parzyły i synek ma to samo Na dwór na razie nosimy czapy z dinusiem, którymi się tu chwaliłam i na to kapturek Zaczęłam Olka ubierać w skafanderek zimowy, bo ta jesień jakaś do kitu zupełnie
Anoda- powodzenia w interesie!!!
I zapomniałabym: buziaki dla Iguni, Nataszki i Bartusia!!! Dziś nasze święto
Dobrej nocy, Oluś usnął, Misiek na kolacji służbowej, mama idzie zanurkowac w wannie Może naleję sobie kieliszek winka i wypiję zdrowie osmiomiesięcznego synka
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Matko ale u Was ziiiiiimno! U nas odwrotnie, nie dość, że kaloryfery mam wyłączone, okna wszędzie rozszczelniam na noc to i tak temperatura nie chce spaść poniżej 23 stopni...masakra jak ciepło, a boję się otwierać okna.
Pliszka dobrze, że mączka pomogła Biedny Oluś z tą biegunką...oby mu już przeszło
No wracam do pracy...w sumie mam chyba najbardziej komfortowe warunki z Was wszystkich...do biura mogę chodzić kiedy chcę, na ile chcę...także planuję 2-3 razy w tygodniu max do 3 godzin. Popołudniami umawiać będę sobie spotkania z klientami...oby się tylko szybko jacyś znaleźli, bo ja żyję z prowizji
Igunia teraz będzie z tatą, bo akurat ma popołudniówki. Później ze swoją chrzestną albo z dziadkiem, no i popołudniami jeszcze babcia dochodzi. W sumie są to jedyne osoby, którym bym mój skarb powierzyła. Boję się bardzo obcej osoby, tego, że skrzywdzi moje maleństwo...a jak jest sam na sam to nigdy nie wiadomo...
Chomiczka
Banana ja wypróbowałam Twoją zupkę I nawet kilka łyżeczek moje dziecię wciągnęło Masz jeszcze jakieś przepisy?
Przed chwilą dowiedziałam się, że w przyszłym roku czeka nas wesele I zostałam poproszona na świadka No teraz po Nowym Roku muszę się wziąć za siebie
Nałożyłam sobie blond, pierwsze przygotowanie do powrotu do pracy. A jutro wieczorem idę z dziewczynami z biura do miasta...kolejny punkt przed powrotem
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Monia to podaje jeszcze ilka:
kilka różdżek brokułu + jeden ziemniak i świeży koperek gotowac ok 30 min zblendować i dodać odrobinę masełka
cielecina lub gołąbek lub królik gotować ok godziny pozniej do tego dodać burak, marchewkę, biała pietruszkę i ziemniaczek i gotować drugą godzinę zblendować bez wywaru i gotowe
mięsko znow gotujemy godzine pozniej dodajemy marchewke pietruszkę i świezego pomidora gotujemy nast godz lub 30 min zalezy jak chcemy miec miekkie warzywka, w osobnym garnuszku gotujemy ryż, blendujemy warzywa i miesko z ryżem mozna dodać wywar
A jutro chce zrobić z dynia
Królik gotowac godzine dodac po godzinie marchewke pietruszkę dynię gotowac ok 40 - 60min zblendowac bez wywaru do wywaru dodac zółtko i kasze manne (lub inna kaszkę) wymieszać ze zblendowanym mieskiem i warzywami
Mam jeszcze kilka zapisanych ktorych nie pamietam to jutro ew wrzuce jak mloda spac bedzie teraz ja tez sie powoli zbieram.
Aha w tych przepisach nie dalam ryb bo mloda nie bardzo za ryba przepada może wy dziewczyny znacie jakis dobry przepis na danie z rybą?
Dobrej nocy mamusie
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
to dobrze że pupka troszkę lepiej, ale sie namęczy bidulek.. o to relaksing w wannie.. faaajnie.. a u Was ile trwał katarek jak Oluś miał? u nas katarek zalewa usteczka, straszne jak się męczy i to przez czyjas bezmyślność głupią.
co do pracy to faktycznie, też tak to czuje będę miała czas na przyzwyczajenie się do nowego obrotu sprawy a od nowego roku "go on" na poważnie:) jestem mega podekscytowana, ponieważ myślałam o tej pracy od końca studiów moich (bo mój kuzyn mi ją obiecał, że jego najlepszy qumpel ma taką firmą i bla bla bla) odroczyliśmy sprawę do czasu aż Fifi podrośnie, i dalej nic mimo iż było kilka rozmów na ten temat aaa teraz doszłam do wnioosku ze będę pracować dla konkurencji i niech żałuje haha czyli cały czas przyciągałam do siebie myśl że będę trenerem siła podświadomosci jestem ciekawa nowych wyzwań i projektów
ja też uwielbiam gryczaną
Monia buziaczki dla następnej kochanej solenizantki!!!!!!!!!!niech Igunia rośnie zdrowo!!!!!!!
Alinka wszystkiego naj naj dla Natasi
Jadzia topol duuuuużo zdrówka dla taty! jak on dycha? pewnie jemu też ciężko, dobrze że w Tobie ma oparcie.. bierze tramal, morfinę ? a gdzie to jeżdzicie? do szpitala cały czas? a jak tam armenka się spisuje? pozdrawiam gorąco!!! i całuski dla Hubcia
teściowa była, trochę pomaga, wyamolowała u nas podłogę i Fifi jakoś zasnął. idę się kąpać szybko póki śpi spokojnie.. a Wy ile razy dziennie dawałyście nasivin? bo pisze 2-3razy dziennie a mi się wydaje że u nas jest większe zapotrzebowanie..
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Armenka wrocila odmieniona, mlodsza o 10 lat (moze jakis lifting)...hahahha...ale ona niewiele nam moze pomoc bo nie ma prawa jazdy. Jedyne co robi to gotuje swoje armenskie paskudztwa ,ktorych tata nie chce jesc przemycam dla niego cos naszego. jak mozna tak paskudnie gotowac ? woze tate do szpitala na radioterapie raz w tygodniu a dwa razy w tygodniu podaja mu jakis preparat na kosci ...tez neistety w szpitalu dozylnie oprocz tego rozne wizyty u lekarzy i tak caly tydzien no ale nie ma wyjscia. Mam nadzieje,ze szybko wroci do formy ...ale pewnie jak wroci do formy to wezma go na drugi cykl chemii i bedzie znowu to samo a potem przeszczep szpiku dzieki kochana
Banananama super ze Dagunia juz siedzi! ale to radosc buziaki od ciotki
Pliszka biedny Olus biedna pupcia winko w wannie...hmmm.super sprawa jeszcze raz buziaczki od ciotki
Monia pokaz nam ten blondzik
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Jadzia Asia ale mi Ciebie brakowalo ! Juz zaczelam sie martwic trzymam kciuki za Tate, napewno bedzie dobrze ! :* ucaluj Hubunia :*
Marlenka gratuluje pracy !
Pliszka oby Oluniowi przeszlo szybko !
Monia super, ze wracasz do pracy ile ja bym dala za to zeby mial mi kto zostac z Igiem a ja poszlabym do pracy, teraz musze kombinowac jak tu praktyki zrobic i nie mam pojecia jak ..
Chomiczka Kochana to napewno jakis kryzys, wszystko wroci na wlasciwy tor zobaczysz ! :*
Wiecej postow nie pamietam, za wszystkie pominiete przepraszam, pisze z tel i ciezko strasznie.
PATI CO SIE DZIEJE ????????????????????????????
Przespanych nocek ! :*
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
CHomis sliczny..ale on jest slodki.a co do M to u nas tez dziś wielka awantura...no coz..
wszystkiego naj dla wszystkich 8 miesieczniakow
Pati widziałam Marcelka w akcji..super:)
Monia wiesz ze wyjelam glukometr i już 4 dni lezy..boje się zmierzyć cukier..M mi mowi zebym lepiej niesprawdzala..ja jeszcze po porodzie nie robiłam obciążenia glukoza.do hematologa tez miałam teraz isc ale nie ma na nic czasu..
Jadzia sily i zdrowia dla Taty:)
i fotka Tosi z dzisiaj..zimno było okropnie.palak można zdjąć ale jakos wole zzzz NOi ten śpiworek jest bez góry..bo jeszcze zacieplo..tzn ta czesc naokoło glowy.
Princess dzięki za linka..zaraz się biore za zamawianie:)
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]