- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, a czy ja już powinnam mieć jakiś kwit od lekarza na to becikowe? Zupełnie się nie orientuję...
Miałam wyrzuty sumienia, że od kilku dni tylko leżę więc dzisiaj zrobiłam sobie spacer do Pepco i Lidla. Ponad godzinny... Makabra. Zmachałam się niesamowicie i musiałam się położyć... Co będzie później...? Kupiłam za to w Lidlu dresy rozm.62 fioletowe:) Za 25 zł. Ledwo zdążyłam, ostatnie były takie małe:D
Co do dziwnych wkrętów dziewczyny, chciałam zapytać o szyjkę macicy. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam krótka 2,6mm ale trzyma mocno. Nie przejęłam się, ale jak czytam, że niektóre laski mają po 6 cm to się zaczynam martwić... Jak jest u was?
Powiem Ci że mi dr nic nie mówiła że coś jest nie tak z szyjką ale przepisała Luteinę i zakazała sexu myślałam że może jak się luteinę dopochwowo stosuje to niewolno (pomyślałam tak bo jak miałam gynalgin na infekcję to na ulotce pisało że nie można) ale nic na ulotce nie pisze a teraz patrzę i chyba jest napisane że szyjka ma 2,96cm więc może przez to?
Natalka dzięki
Satine fajny brzuszek i piękna pościel
Ja dziś dostałam powera i wybebeszyłam łóżko żeby pod nim posprzątać i pościel wyprałam i wiecie co się znalazło pod łóżkiem moje okulary hehe wiedziałam że muszą gdzieś być
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale jest jeszcze jedno maleństwo wreszcie się ujawniło i co?? Chłopaczek Bardzo się cieszę, od początku obstawiałam chłopca, mam zdjęcie jajek i pisiorka będzie synuś
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wiecie ze ja sobie ten mocz powtorzylam i wyszedl zupelnie czysty.dokladnie tydzien od tamtego co w nim wyszla tona bakterii szczawiany fosforany erytrocyty i tona innych dziwnych rzeczy.wiec narazie uroseptu niewykupuje...pisalam do kolezanki czy nasz lekarz miezry szyjke to ponoc nie...palcem mierzy...dziwne..bo znow mam schizy szyjkowe.dzis mnie boala szyjka przez moement.powaga wiem jak boli bo wtedy przed plamieniem czulam dokladnie szyjke przez caly dzien i klucia.dobrze ze mi ostatnio robil cytologie albo wymaz bo ciezko to nazwac cytologia.bo sprawdzi czy bakterii nie ma...mam ostatnio schizy na temat tych baketii i wczesniejszych porodow.ostatnio w dzien dobry tvn laska opowiadala ze niestety porod zaczal sie w 5 mies...z lekiego stanu zapalnego.....ja chyba tez zaduzo slucham i czytam
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
chomiczka super, ze z malutkim wszystko ok i oczywiscie gratuluje synusia !
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi cos mowi ze bedzie synek,ciekawe czy sie sprawdzi.
sylwka tez bym poszla na basen ale nie mam z kim,mi gin odradzal termy ale o basenie nic nie mowil,tj.woda z chlorem
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeśli chodzi o wyczytywanie bzdur w internecie i schizowanie na ten temat to moja specjalność ;/ Dlatego wiem że lepiej nie czytać, albo czytać jak najmniej i brać poprawkę na to, bo można oszaleć. Ostatnio wyczytałam np że w ciąży w ogóle NIE WOLNO dotykać ani masować brzucha - nawet delikatnie. Niby to wywołuje wczesny poród i może zaszkodzić dziecku. Trochę się wystraszyłam bo smaruje brzuch kremem na rozstępy i jakby nie patrzeć jakoś tam masuje ten brzuch. ale pomyślałam że to co w ogóle nie mogę dziecka dotknąć - to jednak jest potrzebne żeby tą bliskość z dzieckiem zachować dziś zapytałam o to lekarza, i zaczęłam od słów: "bo wyczytałam w internecie, że... " lekarz mnie wyśmiał i powiedział że każda pacjentka ma jakieś dylematy związane z internetem "bo wyczytałam w internecie, że... ". Także nie warto fazować bo to może tylko zaszkodzić, kiedyś internetu nie było i kobiety jakoś rodziły My też damy radę
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Chomiczka super że będzie wymarzony synek
Satine śliczna ta pościel, chyba i ja się skuszę
dobrej ciepłej i spokojnej nocki :*
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Sylwka no to mnie nastraszyłaś tym basenem mam karnet i byłam kilka razy ale teraz już więcej nie pójdę i będę niecierpliwie czekać do wizyty mam wtedy odebrać wynik cytologii.
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My mamy wolne juz 3 dzien od szkoly, bo chlopcy przeziebieni, nic groznego, w sumie tylko u Vincenta lekkie pokaslywanie z rana + gile, Maik wczoraj lekka temp., ale ale.....wiem na bank, ze jakby chodzili do szkoly, to tak by sie to napewno nie skonczylo. A tak spokojnie "dusimy"sie w domku, "szprycuje ich witaminami, rozgrzewajace napoje z wit. C i wsio
Z tym czytaniem to swieta prawda: zwariowac mozna, ja juz sie "uwolnilam" i wiekszosc z tego co czytam, ze cos moze pojsc tak, to wlasnie u nas na forum
Ja dziewczyny przez cala ciaze nie mam badan ginekologicznych, bo prowadzi mnie praktyka poloznicza, do szpitalnych ginekologow odsylaja tylko w razie problemow, niewiem jakie "problemy" kwalifikuja sie na taka wizyte, bo do tej pory z mojej strony nie zglaszalam zadnych powazniejszych, a to trzecia ciaza. Nie mowie, ze nie mam kluc w szyjce, twardniejacego brzucha, zylakow na pipce, kurczy i dretwien, czy nawalajacych plecow. Ale to norma, znam na tyle swoje cialo, ze jakies "nadprogramowe"dolegliwosci mam nadzieje rozpoznac na czas. I tak po prostu "ide do przodu" Zaslonki dla Zuzki juz prawie ukonczone, jeszcze tylko 14 szluwek przyszyc i wyprasowac. Widzialam ostatnio w takim tanim sklepie taki zarypiscie rozowy_ malinowy pled (ogromny, bo to na lozko) , i zastanawiam sie wlasnie zeby to kupic i uszyc samej jakis, ala kocyk-spiworek do maxicosi czy cos podobnego..zobacze jeszcze