BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #439391 przez jadziatopol
Sylwka gratuluje :) i ciesze sie,ze z maluszkiem wszystko w porzadku :)
Dziewczyny, dzisiaj nie moglam spac w nocy i zaczelam sobie wkrecac filmy...jeden z nich to ,ze nie wyleczylam zebow przed ciaza i mam 3 ubytki w tym jeden bardzo powazny do kanalowego leczenia...i zaczelam sobie wyobrazac jak te bakterie moga wplynac na dzidzia....jezu, horror :ohmy: czy wy wszystkie macie wyleczone zęby? czy chodzicie do stomatologa w ciąży? musze zaznaczyc,ze kazda wizyta u stom. jest dla mnie traumatycznym przezyciem ;)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #439394 przez andzia_zg
Paulaa super,że z meleństwem wszystko ok :-)

Sylwka727 fajnie,że bedzie dziewczynka :-) no i znasz płeć :-) Ja niestety jeszcze nie znam.

jadziatopol ja niestety też mam ubytki i też jeden do kanałowego leczenia. Miałam zeba leczonego kanałowo z 3 lata temu i znów mnie boli. widać, że miałam go źle zrobionego (a tyle kasy na to poszło) Przed ciążą nie poszłam do dentysty bo przeprowadzilam sie tu do tego miasta i dopiero bylam na etapie szukania dobrego dentysty więc ubytki są :dry: A nie pójdę teraz bo kanałowo robi się ze znieczuleniem a w ciąży chyba nie można znieczulac wiec poczekam aż urodzę.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #439396 przez jadziatopol
Andzia dzieki za odpowiedz. A nie boisz sie ,ze infekcja moze wplynac na płód? Ja chyba za duzo czytam w tym internecie i potem spac nie moge z nerwow. Tez poczekalabym tym bardziej ,ze nie boli ale oni tak strasza na niektorych forach,ze nie wiem co zrobic. Pisza rowniez,ze po 3 miesiacu mozna podac ciezarnej znieczulenie...wiec ja nie wiem. Boje sie bo sie naczytalam. Chyba lepsza czasem jest niewiedza. :huh:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #439407 przez andzia_zg
Ja dlatego nie czytałam o tym.Nie chciałam sie niepotrzebnie schizować. Zdaję sobie sprawę, że z własnej winy nie zdąrzyłam wszystkiego zalatwić przez ciążą,ale z drugiej strony nie chce narażać dziecka na znieczulenie itp. Kiedyś nie było dentystów i w ogóle nie leczyli zębów i dzieci rodziły się zdrowe. Tak samo do porodu chce poczekać z wypaleniem kurzajki.Tak mi doradziła lekarka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #439431 przez Satine0
Ja z dziurami póki co nie mam problemów :) Ale za to noszę aparat...ortodontka powiedziała, że do rozwiązania mi go ściągnie, ale już mnie on denerwuje!! Najgorsze, że nawet po ściągnięciu trzeba coś tam nosić na noc... masakra.

Wogóle wkurza mnie baba na szafa.pl . Kupiłam od niej 2 tyg. temu kombinezon dla Maryśki... po tyg. się upomniałam to wymyśliła bajeczkę, że wysłała w czwartek bo miała wypadek. Od czwartku mija tydzień a paczki dalej nie ma...nr nadania też doprosić się nie mogę. Nie rozumiem jak można być takim nieuczciwym. Niech sobie te 20zł w tyłek wsadzi jak zarobić uczciwie nie może...

12 lata 3 miesiąc temu #439434 przez sylwka727
Dzięki dziewczyny :kiss:

Jadzia ja też ma wyrzuty i schizy ja dentystę omijam szerokim łukiem bo mam cholernie ciężkie zęby do wyrywania np. i to też są dla mnie traumatyczne przeżycia

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #439439 przez buziaczek18
Hej dziewczynki co u was jak samopoczucie?,Paula gratuluję zdrowej dzidzi,fajnie że wszystko w porządku Sylwka również cieszę sie razem z Tobą że z dzzidzią oki,Jadzia zębami się nie denerwuj nic groznego nie powinno się wydarzyć,ja też masakrycznie boję sie dentysty,dlatego mam strasznie popsute zęby zaczeły mi sie tak sypać po ciąży,mam aż 4 do wyrwania i 5 do leczenia masakra ,dlatego muszę tak cierpieć w ciąży bo nie zadbałam wcześniej i teraz mnie 2 zęby bolą ,aż brałam już antybiotyk dalacin i na razie przestały boleć .Dziewczyny mam pytanie bo bardzo się martwię już wymyslam sobie te najgorsze scenariusze czy jest któraś z was w 20 tygodniu i nie czuje jeszcze ruchów dziecka ,to ważne bo nie wiem co robić usg mam 10 pazdziernika ,poczekać ,jak myslicie?,podpowiedcie proszę.

12 lata 3 miesiąc temu #439440 przez Satine0
Dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca więc możesz jego nie czuć. Nie ma co panikować na zapas... poczekaj do 10-tego :) Mam znajomą co jest w 22 tyg. i mówi, że generalnie nic nie czuje a z dzidzią wszystko ok.

12 lata 3 miesiąc temu #439448 przez Marlena1888
hej!
ale miałam ciężką noc, brzuch mnie strasznie bolał, coś mnie kuło i nie mogłam spać. nospa mi się skończyła i wziełam apap to tak średnio pomógł.. całą noc się budziłam, o 3.00 wziełam magnez to jakoś powoli mi przeszło, nie wiem co to było, aż się zaczęłam bać.. na szczęście już jest lepiej.. a wiecie, tak sobie nawciskałam do głowy, że moje dzidzi jest raz owiązane pępowiną i co jak się udusi, jak coś pójdzie nie tak--- i strach mnie ogarnął.. a bo gin ostatnio mi pokazywał, ale mówił że 85 dzieci tak ma.. uf jak dobrze że ta noc się skończyła..

co do denty, też mam zęby do roboty, ale na szczęście trochę chodziłam przed ciążą i podleczyłam- nie zdąrzyłam tylko usunąć kamień. Ale wiecie co, najgorsze, że mi zęby mądrości idą jak szalone! jeden wyrwał mi przed ciążą, a teraz jak pozostałe ruszyły to szok. Muszę się wybrać na kontrolę do niego..

a ten wózek nawet mi się spodobał :D napisałam do sprzedawcy:)
:*

12 lata 3 miesiąc temu #439453 przez vini-miki
czesc dziewczynki :)
Wy tak dalej ta produkcje na wysokim poziomie utrzymujecie :D ale dobrze, jest co czytac :)
Paulaa, ciesze sie, ze zdrowa cora rosnie :)
Sylwia, i Tobie gratulacje za zdrowiutka coreczke :)
Kasia, jak dla mnie 75 % to duuuuzo, wystarczajaco, zeby kupowac rozowa wyprawke :)

Chociaz, ostatnio sobie tak myslalam znowu za duzo :P, czy pomylka jest mozliwa i takie tam :) i tak naprawde to uwierze, jak zobacze juz urodzona pipeczke hehe.

Dzisiaj wlasnie bede szyc zaslonki dla panny Zuzanny :) zgadnijcie jaki kolor :lol: :P

Ja juz mam upatrzone mebelki w Ikei, wszystko mi pasi, nie musze zadnych oryginalow miec, z serii Hensvik o takie www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/de...s_ikea/series/11937/ i wiecie, ze one ok 100 euro taniej sa u nas niz w polskiej Ikei? szok, porownywalysmy kiedys z siostra no i wyszlo jak byk :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #439457 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny za pocieszenie :) nie pojde teraz bo za bardzo sie denerwuje a stres bardziej szkodzi maluszkowi :blush:
Buziaczek dzieki :) jak zwykle niepotrzebnie sie stresuje :) ale my tak mamy chyba w takim stanie :dry: nie martw sie ruchami...na pewno sie rusza i zdrowo rozwija tylko jeszcze nie czujesz. Ja przy pierwszym dziecku poczulam dopiero ok 24 tyg. do 10 juz niedaleko :) glowa do góry :)
Marlenatez masz schizy niezłe :dry: chyba kazda kobieta w ciąży tworzy projekcje...mnie tez czasem mecza takie mysli...a czasem jeszcze gorsze. Staram sie je odsunac...ale wracaja.
Vini miki ale cie dluuuugo nie bylo...ladne mebelki :lol: tez musze zreknac na strone Ikei.
Sylwka dzieki :) nie ma to jak grupa wsparcia :)
Andzia masz racje...lepiej nie czytac :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #439465 przez sylwka727
Dzięki VIni :kiss: staram się nie cieszyć i nie móiwć nikomu żeby się nie nastawiać bo nie jest to jeszcze potwierdzone na 100% ale nie da się nie cieszyć i nie mówić wszystkim którzy wiedzą że jestem w ciąży (a jest to wciąż bardzo wąskie grono :silly: ) :lol:

Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #439466 przez chomiczka
jadzia nie martw się, ja przed zajściem w ciążę byłam w trakcie leczenia zębów (zresztą jak zawsze bo mam strasznie wrażliwe). Teraz mam już kilka dziur i jeden masakryczny ledwo zatkany do wyrwania. Mój ginekolog powiedział że jak już wyrywać to po 20 tygodniu i że mają już jakieś specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Ale jakoś nie mogę się przekonać i narazie czekam, może przeczekam. Tylko też się martwię jaki to ma wpływ na dziecko, czy mu nie szkodzi, kiedyś słyszałam że właśnie popsuty ząb szkodzi bardziej niż znieczulenie. Ale znowu jak wyrwiesz to już nie weźmiesz tabletki przeciwbólowej ani antybiotyków a czasami trzeba bo można dostać krwotoku - tym bardziej w ciąży. Ja tez często schizuje na ten temat i mam mnóstwo koszmarów sennych na temat zębów, np że po ciąży już nie mam żadnego ;/

Dzisiaj wizyta u lekarza, może wreszcie się dowiem czy to chłopiec czy dziewuszka. Moja intuicja od samego początku podpowiada że będą jajka :)

12 lata 3 miesiąc temu #439469 przez sylwka727
Chomiczka trzymam kciuki za wizytę.CO do zębów to ostatnio właśnie trafiłam na Pytanie na śniadanie i był temat zębów w ciąży i mówili że wpływa to nie przedwczesny poród i niską masę urodzeniową i może nawet doprowadzić do poronienia w pierwszych tc. Masakra czasami wolałabym nie wiedzieć tego jeśli nie mogę i tak za dużo z nimi zrobić w ciąży :dry:

Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #439475 przez jadziatopol
Chomiczka dzieki :) daj znac po wizycie :) trzymam kciuki i zycze jajek :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka