- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dominia daj znac pózniej,mam nadzieje ze wszystko jest dobrze
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominianie czekaj...lec na IP albo dzwon do lekarza!!!
Ja przed chwila zbadalam cisnienie na moim nadgarstkowym gównie i wyszlo 150/100...wystraszylam sie i zadzwonilam do mojego gin...kazal mi zweryfikowac na innym sprzecie u tesciowej a tam wszystko ok

Princess to faktycznie masz wysoki puls...ale dobrze,ze cisnienie niskie

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*

Princess u nas też dzisiaj pomidorowej ciąg dalszy

Dominia trzymam kciuki, będzie dobrze.
Justyna gratuluję synka!
Jadzia kiedy idziesz do swojego gina?
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Teściowa kiedyś powiedziała o pomyśle, że sprzeda mieszkanie i kupi dom dla siebie i dla nas i wtedy zamieszkamy razem, ja jej na to odpowiedziałam, że wolałabym w końcu tylko z mężem pomieszkać, a nie ciągle z rodzicami. Ale wiem, że po prostu za 5 lat jak sprzeda mieszkanie, to kupi dom i razem zamieszkamy, może uda się osobne wejście, albo jej dół, a nasza góra. Będziemy myśleć kiedyś tam. Ale również ze wzg. na dziecko będzie wygodniej, a ona ma już 64 lata, więc też młoda nie będzie.
Jadzia Ty to masz. Wyrzuć ten ciśnieniomierz, bo te nadgarstkowe to często pokazują co chcą. Ja bym powiedziała lekarzowi, że po prostu poszła do innego np. na poprawę humoru podejrzeć Maluszka.Niedługo wyjeżdżasz i tam już nie będzie takiej okazji. Masz prawo iść do 10 lekarzy, jak dużo dziewczyn zauważyło w ciąży ciągle można sobie coś wkręcać i mamy prawo to weryfikować. A może np. koleżanka mogła Cię namówić, że jakiś dobry lekarz i poszłaś, albo coś.
Ja chodzę do jednej babki, ale na połówkowe sama mnie wysłała, że jak mam kasę, to mam iść zobaczyć dokładnie co i jak. U Ciebie akurat lekarz ma dobry sprzęt, u mnie fatalny.
Dominia jak masz obawy, to leć na IP, będziesz miała pewność, że wszystko ok. Najwyżej uznają Cię za przewrażliwioną, masz prawo.
Kasia a szukałaś wózków na tablica.pl, ja kiedyś z ciekawości zajrzałam i stwierdziłam, że tam chyba taniej niż na allegro ludzie wystawiają.
Princess a masz już chustę do noszenia? Ja kupiłam jedną bawełnianą, 5m, ale to tylko dla noworodka się sprawdzi, bo jest tkana normalnie. Chcę przed porodem kupić porządną, tkaną skośno-krzyżowo, i narazie umiemy tylko kieszonkę zrobić, muszę się zgłosić na konsultacje do znajomych jak będziemy w Gdańsku, albo do klubu kangura uderzyć po porodzie, lub wcześniej wykupić taką wizytę instruktażową, czy wszystko ok i aby nauczyć się innych wiązań.
A nie myślałaś kiedyś o pieluszkach wielorazowych, bo tak zawsze na chemię narzekasz. W jednorazówkach jest tego ful. Podobno bella heppy są w miarę i te wszystkie ekologiczne, ale one bardzo drogo wychodzą.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jadzia ja mam cisnieniomierz z rosmana nadgarstkowy,drugi kupiłam mamie,używamy go 4lata i mierzy tak jak te drogie z apteki,porównywałam cisnienie z tym mierzonym u lekarza i jest to samo,wiec zależy na co sie trafi
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Łucja123
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Domina - tak jak mówią dziewczyny, lepiej dmuchać na zimne. Jedź na IP, albo gdziekolwiek gdzie może Cię zbadać lekarz.
Pliszka - ja mam identycznie jak Ty z rodzicami:) Od dnia wyprowadzki nasze stosunki zmieniły się o 180 stopni:)
Mnie wczoraj często rwało w pachwinach. Miałam podobnie w 3,4 miesiącu jak mi się macica mocno rozrastała. A wczoraj już nie mogłam spać i wzięłam kolejną dawkę magnezu. Stresujące są takie sytuacje...
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

U mojej kolezanki nerka malutkiego synka była wieksza od drugiej- wyszlo przez przypadek...i nic. Zdrów jak ryba.
Te powiekszone miedniczki to nie jest powod do niepokoju. Tak mowił gin. Chłopcy tak mają. wyrówna się pewnie. Jak zostanie do konca ciąży to po porodzie najwyżej dodatkowe badanie zrobią. Wizytę mam po prawie miesiącu od poprzednej 7.11.
Gabilee mnie też plecy nawalają, kładę się wtedy albo biorę ciepłą kąpiel.
Dominia trzymam kciuki.
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jadzia u mnie na połówkowym lekarz też stwierdził, że Mały ma powiększone miedniczki. Powiedział, że nie jest to powód do niepokoju tylko koniecznie w czasie ciązy trzeba jeszcze to skontrolować i po urodzeniu dziecka poinformować o tym pediatrę i monitorować. Najważniejsze, że nerki działają. I Jadzia nie siedź za duzo przed komputerem i nie wyszukuj wszystkiego w Internecie. Po to jest to forum żeby się wymieniać doświadczeniami kobiet w ciąży będących jak najbardziej na bieżąco. Chcesz mnie zdrową głowę to przestań wszytsko sprawdzać. Masz lekarza to jego również pytaj. To co wychodzi w badaniach USG to statystyka. Jak przeziernośc karkowa wyjdzie komuś poznad normę to nie znaczy, że urodzi się dziecko chore. KOCHANA GŁOWA DO GÓRY!! wszytsko będzie dobrze bo musi być. Ja skontroluję miedniczki Ty też skontroluj. Tym , że będziemy czytały i wydziwiały nie pomożemy naszych Synkom. Idx na spacer do parku, przeczytaj sobie ksiązkę, ugotuj coś, upiecz ciasteczka, pomaluj sobie paznokcie i pamiętaj, że masz być radosna to Hubi też będzie radosny

Princess mnie tez głowa wczoraj bolała. Fatalnie się czułam, wyszłam wcześniej z pracy i po powrocie do domu padłam, ale po 2 godzinach było juz ok i gołabki jeszcze zrobiłam

Justyna gratuluję Synka

Dominia Trzymam kciuki!!
Miłego dnia