BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470906 przez DOMI
Pliszka a w którym szpitalu będziesz rodzić?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470908 przez kasia123m
Czesc Jadzia.widze ze pobijasz rekordy w cukrach :laugh: to teraz moje wyniki.za?miast pol buly zjadlam 3/4 i wybilam pelna mala szklanke mleka....taka po malej nutelli.i co?cial ketonowych brak a cukier 88 czyli w normie.zjadlam wiecej na noc a cukier nizszy.ktos mi to wyjasni?to mam miec insuline czy nie? Ale ciala ketonowe sprawdzilam dwoma paskami bo uwierzyc niemoglam.no chyba ze ma znaczenie to ze wstalam pol godz wczesnsiej niz w calym tyg bo syn ma ang przed sniadaniem w przedszkolu.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470910 przez Madlen
9 rad przed porodem- urodzić łatwo i szybko :)

polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008001.html?print=1

:laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #470911 przez Madlen
Sylwia waarto :)

Pliszka Ty schizę? nie wierzę.. :P Kto jak kto...

12 lata 1 miesiąc temu #470924 przez kasia123m
Ale Wam dobrze z tym basenem...tez bym sobie poszla..choc ja plywac nieumie...nawet pochodzic w wodzie...pewnie to inne ciazenie i brzuch lezejszy...hehe

Domi trzymamy kciuki za wizyte... :)

12 lata 1 miesiąc temu #470931 przez Madlen
No chociaż pochodzić frajda :) Bardzo lekko się poczułam. Luksus.
Pierwszy raz w nocy dziś nie wstałam na sisiu, ale promocję dostałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #470933 przez sylwia1986
Dobra dziewczynki miło się Was czyta, ale muszę iść do tego urzędu... ;/ dziś kończę pracę o 18, więc wieczorkiem pewnie będę miała sporo do nadrobienia :) życzę wszystkim ciężaróweczkom miłego dnia :*

12 lata 1 miesiąc temu #470934 przez Madlen
Sylwia Ty jeszcze pracujesz? :cheer:
Miłego dnia.

12 lata 1 miesiąc temu #470936 przez bananamana
Cześć dziewczyny ojj ale mialam ostatnie dni masakra a wczoraj to juz apogeum moj m zartowal ze mnie jak to czasem bywa czym sie do tej pory nie przejmowalam ale moj wczorajszy nastroj sprawil ze sie pobeczalam jak bobr a do tego nie umialam sie uspokoic az sie m wystraszyl. Sama sie sobie pozniej dziwilam.

Ide dzis do fryzjera bo juz nie moge na siebie patrzec 3-4 cm odrostow wyplowiala farba na wlosach moich brwi to juz nawet nie widac (bo z natury blondynka ze mnie :P). Ja osobiscie uzywam caly czas farby z L'oreal mam po niej miekkie i blyszczace wlosy, kiedys uzywalam palette ale strasznie niszczy wlosy.

Co do basenu to tez lubie ale niestety w ciazy sie na to nie porwe taka moja natura ze zaraz cos lapie i lactovaginal malo co mi tu daje. Ale nie powiem chetnie bym poplywala :)

Ja dla malenstwa mam juz dosyc sporo rzeczy, wlasciwie mniej mi zostalo do kupienia niz juz kupilam jakos sobie to musialam rozlozyc w miesiacach bo niestety nie bylabym w stanie kupic wszystkiego naraz, kupuje juz tez pampersy jak widze ze fajna promocja a wiem ze od dzis w realu takowa bedzie 49.95zl za 116 papmersów rozmiar 3 (4-9kg) tylko ze z tych sleep&play, ja kupie zobacze jak sie beda sprawdzac tym bardziej jak za taka cene. :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #470946 przez Madlen
Ach te hormony..
Nie za szybko na rozmiar 3? a jak się nie przyjmą?
Słyszałam, ze pampersy sleep&play sa cieńsze i szybko przeciekają, ale ekspertem nie jestem.

12 lata 1 miesiąc temu #470976 przez Monia_T
Cześć

Dziś od pobudki boli mnie głowa, jakaś taka niewyraźna jestem... :X
Popołudniu idę do dentystki, bo jak usuwałam ostatnio kamień okazało się, że mam jeden ząbek do zrobienia i chcę mieć go z głowy jak najszybciej :)

Kasia widzę, że nieźle Ci idzie z cukrami. Co do ilości jedzenia, w cukrzycy wcale nie chodzi o to żeby jeść mało! Wręcz przeciwnie, organizm domaga się większej ilości i może być tak jak u Ciebie, jak zjesz więcej, to cukier będzie w normie i ciał ketonowych nie będzie. Ja jutro idę na kolejną wizytę do diabetologa, co tydzień mnie tam sprawdzają, ale jakoś nad tym panuję :)

Madlen, oj popływałabym sobie. Ostatni raz pływałam w sierpniu w jeziorze, ale to była końcówka 4 miesiąca.

Bananamama hormony nami sterują niestety.ja też mam od kurwicy do płaczu przez euforię...eh ciężkie jest życie ciężarówki :silly:

Sylwia podziwiam, że chce Ci się jeszcze pracować. A do kiedy zamierzasz?

Przy okazji, ostatnio tak sobie rozmyślałam i w ciągu ostatnich dwóch lat, tylko w dwóch przypadkach moje znajome bez problemu mogły wrócić do pracy po macierzyńskim :ohmy: A reszta albo do zwolnienia, albo wracała na miesiąc i była przenoszona np. do innego (gorszego) działu. Masakra z tą pracą. Mój szef cały czas zapewnia, że będę mogła wrócić w każdej chwili, ale kto wie co będzie w przyszłym roku.
A jak u Was z pracą? Wracacie czy wychowawczy?

Czy Wasi znajomi też zaczynają wypytywać kiedy w końcu urodzisz? Ostatnio kogo spotykam, to pierwsze co słyszę "to Ty jeszcze się kulasz?" no kurcze, jeszcze mi 2 i pół miesiąca zostało...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470982 przez Madlen
Ja chcę być jak najdłużej z dzidzią. Ale chcę też $$$. Może przedłużą ten macierzyński, jak nie to w patrol...

Ja od głupich bab słyszałam, że mam duży brzuch jak na ten etap.
Więc jszcze trochę i będą te pytania..

12 lata 1 miesiąc temu #470985 przez Monia_T
Chcieć to ja bym też chciała, tylko skąd kasę brać...;)
A na macierzyński to sie chyba nie załapiemy, wprowadzą go jak nam się skończy prawo do niego

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #470990 przez Madlen
no zobaczymy co wejdzie w życie, klamcakłamca najpierw mówił, że od lipca, potem znów co innego..

12 lata 1 miesiąc temu #471030 przez ola85
Witajcie dziewcyzny,
Ja wczoraj miałam dzień z przeżyciami. Rano zaczełam plamić na brązowo, potem było tego coraz więcej i do tego bolał mnie brzuch. Umówiłam się do lekarza na wieczór. Na szczęście z małą wszystko ok. Szyjka trzyma, krwawienie z polipa a to dego infekcja. Ale lekarz mówił że dzidzia sobie radzi. Dzisiaj byłam umówiona na krzywą cukrową, ale znowu odwołałam bo kazali leżeć. Nie wiem kiedy to w końcu zrobię. Wczoraj na prawdę bardzo się przestraszyłam, jeszcze jak na złość mała ruszała się albo bardzo nerwowo, albo w ogóle.
Dostałam Gynalgin dopochwowo. Mam też straszne wyrzuty że to moje dziciątko jest co chwila badane, ale co zrobić. Lekarz powiedział że "byle do Świąt", potem nawet jak będzie wcześniak to wyratujemy. Ja jednak wierzę że uda mi się utrzymać ciążę do końca. Ja dzisiaj odpoczywam, a malutka kopie :) Kontrola za 2 tyg. Pozdrawiam was gorąco

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka