- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Satine fajnie, że wózek dotarł. Całkiem całkiem ten merc:)
Madlen, chyba mnie zmotywowałaś tym basenem. Planowałam kupić strój ciążowy, i tak mi zeszło...przymierzę stary, ewent. wezmę 2-częściowy i może w niedz uda mi się na basen przed kościołem pojechać.
Jadzia, fajnie, że jedziesz. Mam nadzieję, że dobrze zniesiesz podróż i że nikt nie będzie robił Ci problemów:)
Kasia, widzę, że już opanowałaś dietę, to dobrze, szkoda, że wszystko związane z cukrzycą tyle czasu zabiera. Mi kiedyś po głowie też chodziła Antonina, Chciałam mieć Zosię i Antosię. Ale jak doszło co do czego, to narazie stanęło na Ani. Antonina jak dla mnie ładniej niż Amelka. Amelka fajnie dla dziewczynki, ale jak jest dorosła, to tak sobie. Pani Amelia jak dla mnie dziwnie brzmi, ale to moje zdanie.
Pliszka, myślałam, że wynajęcie położnej kosztuje w granicach 500zł, a nie 3 razy tyle. Jeśli zagwarantuje Ci to poczucie bezpieczeństwa, to pewnie. Fajnie, że może uda Ci się rodzić w tym domu narodzin, świetna sprawa.
Co do witamin to ja kupiłam doppel herz aktiv mama. Bo ma i DHA i żelazo i magnez. Femibion miał tylko DHA. Ale jeszcze nie zaczęłam brać, bo chyba gdzieś jeszcze femibion na 2 dni mam. Muszę sie połapać gdzie co po powrocie, bo jeszcze się nie rozpakowałam.
Teściowa kupiła dla wnuczki 2 body-jedne okropne-białe z nadrukowanym autobusem, do tego jakieś tureckie napisy i wciągane przez główkę, bez wycięcia żadnego. Chyba od razu gdzieś głęboko schowam...kupuje w lumpach, za grosze i jeszcze takie jakieś...Drugie białe w szare gwiazdki-może być. Mówiłam już kiedyś, że najważniejsze, by się dobrze zakładało, z guziczkami z boku. Kupiła jeszcze taki kombinezon w kolorze fuksji i taki pajacyk polarowy z kapturem, uszkami i nakładkami na rączki, by się dziecko nie drapało.
Biesiada się udała. W nocy poszliśmy sobie na spacer po Gdańsku, dużo ludzi robiło nam zdjęcia i pytali skąd my tacy:)
Wstawiam kilka zdjęć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ide do mamy,wezme psy i spacer nad zalew,mam juz 10kg na plusie,gin zmienil termin z 20 lutego na 13 ciekawe kiedy naprawde sie urodzi
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabilee tez martwilysmy sie o ciebie. Moj Hub tez mniej sie rusza teraz jakby mniej miejsca mial. Nie martw sie
A ja kupilam zastrzyk Clexane i patrze na tą strzykaweczke i sie zastanawiam jak ja sobie to wbije sama w dniu wylotu przerazenie mnie ogarnia
czy ktoras z was ma doswiadczenie w robieniu zastrzykow z clexane?
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Zapomniałam co jeszcze miałam napisać. Byliśmy w pon na plaży, i sobie zrobiłam kilka zdjęć z brzuszkiem, też wstawię fotki później.
Ale duże już te Wasze dzieci, 800g, ponad kilogram, wow, a niedawno takie tylko małe kropeczki były.
Ja o ciąży dowiedziałam się jakoś w 5.t.c. Bolała mnie stopa, z dnia na dzień coraz gorzej. Poszła do lekarza i kazał mi brać pyralgine (u nas lekarz tak leczy...w Szubinie dostałam coś przeciwzapalnego, a w Bydg. pewnie bym na prześwietlenie poszła, tak już jest). Mówiła, że podejrzewam ciążę, bo się staramy dośc długo, ale lekarz kazał brać tą pyralginę, bo stwierdził, że jak tak długo się staramy, to pewnie i tym razem się nie udało...Ja aż tak nie byłam obolała, aby brać przeciwbólowe, po prostu nie mogłam stawać na stopę (poduszka pod dużym palcem) i jej dotykać, bo była ciepła i bolała strasznie. Rano tak sobie zrobiłam test. Był 40 albo 41 dzień cyklu. Ja takie długie często mam i prawie co miesiąc robiłam test i nic...Ale tym razem ( przed praca, o 4.45 rano) test pokazał 2 kreski. Poleciałam obudzić Pawła. To był piątek. We wtorek poszliśmy do lekarza i wtedy powiedzieliśmy reszcie rodziny, bo dostałam L4, więc i tak by zaraz wszyscy wiedzieli.
A ja też nie widzę zmienionych awatarków, ani Jadzi ani Anody...
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
a to mój brzuszek:)
Tyle czasu nie pisałam, to teraz zawaliłam sobą całą stronę
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martyna niestety stres szkodzi ale jak tu sie czasem nie zdenerwowac...wiem cos o tym musimy zapomniec o nerwach na razie...odbijemy sobie później dbaj o siebie i relaksuj sie...rób wszystko ,zeby wprawic sie w dobry nastrój
Vini dobrze,ze sie odezwalas
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przeczytalam wszystko ale juz nie pamietam co mialam napisac ;(
co do brania lekow to mysle jak domi, zwlaszcza.w.jej przypadku ,nie da sie nie brac glownymi przeciwnikamj brania lekow sa osoby ,u ktorych ciaza wspaniale przebiega ,ale to temat rzeka trzeba tak jak mowi lekarz nie mnie nie wiecej ,ja gdybum nie brala w takich dawkach jak mi kazali to gdyby cos sie stalo mialabym wyrzuty sumienia;( ze to moze moja wina albo cos;(
michasia a gdzie w gda byla ta biesiada?
co do wozka abc to mi sie podoba ale nie pamietam kto go wstawial;)
satine wozek sliczny super ze wkoncu dotarl;)
bylam wczoraj u dermatologa ,bo wraca mi azs cholercoa i swedzi i boli cala skora twarzy i dekoldu ;( i przpiesal mi jakis super krem do calego ciala zamiast tego na rozstepy
jutro bede miala dzien odprezenia przyjdzie do mnie kosm i rzesy musze dopelnic i manicure zrobie;)
chyba bede musiala wywoskowac nogi bo juz nie daje rady sie golic ;(
a wy uzywacie wosku w ciazy?
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wypiłam kawke i spadam na dworek
Miłego dnia mamusie
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
polecamy sie do zaglosowania na nas
www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do nowych awatarków...ja też ich nie widzę. Nadal jadzia i Anoda piękne, ale bez zmian
Ja jadę niedługo do dentysty i wymienić dekoder n bo się spsuł i w sypialni nie mamy tv.
Gabilee ja też słyszałam, że w ciąży wosk nie jest wskazany. Wszystko zależy jaki masz próg bólu, bo z tego co pamiętam chodziło o te parę sekund bólu i stresu przy rwaniu...Podobno dziecko to bardzo odczuwa.
Ja też mam problem z goleniem nóg, a na kurze to już masakra. Mężulek został uświadomiony, że ja teraz to na ślepo robię, a przed porodem będzie miał zadanie do wykonania, już się boję....
Aneta trzymaj się w tym szpitalu Posprawdzają wszystko i będziesz spokojniejsza
Jadzia nie mam żadnych doświadczeń z tym zastrzykiem, więc nie pomogę