BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #471466 przez Satine0
Ja staram się zapolować na jakąś uzywana bo ceny kurtek są straszne a na kilka razy szkoda mi wydać teraz 200-300zł. W płaszcz sie nie zmieszcze niestety ... :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471470 przez DOMI
Jadzia ja robię tylko w brzuch. Igłę całą wbijam i wpuszczam wolno bo jak zrobisz to za szybko to może piec . Problemu z zakrzepicą na szczęście nie mam ale mam zespół antyfosfolipidowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471471 przez jadziatopol
Ja tez mam z tym problem. Chodze rozpieta z brzuszkiem na wierzchu ;)
DOMI w brzuch? jestes w stanie chwycic fałdke? ja niieeee....mam tak napieta skóre a poza tym bałabym sie...wiem,ze mozna spopkojnie w ciazy robic w brzuch ale ja jestem mały tchórz :( zespół fosfolipidowy? musisz do konca ciazy robic zastrzyki?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #471476 przez andzia_zg
Ja najgorsze jest to, że nie moge kupic kurtki na allegro bo ja wszystko musze przymierzyc. Jestem mega niewymiarowa i w wiekszosci rzeczy wygladam poporstu jak "skocz po wino" A tu gdzie mieszkam jest 1 lumpeks i tam nic nie ma :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #471477 przez DOMI
Ja prawie nigdzie nie wychodzę więc zaoszczędzę na kurtce zimowej.

12 lata 1 miesiąc temu #471482 przez Alina2408
to ja mialam o tyle lepiej ze moja mam jest jak jabluszko na patyku i z tego powodu przegrzebalam jej szafe i cos mi sie udalo wybrac i do tego starczy na cala ciaze :) a mam ma ze 20 kurtek bo lubi lazic po lumpkach :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #471484 przez DOMI
Pewnie że mogę uchwycić na stojąco i na leżąco choć jestem raczej szczupła. Czy można w udo to przeczytaj w ulotce bo ja już nie pamiętam. Robię zastrzyki od pozytywnego testu do końca ciąży i o ile dobrze pamiętam z poprzedniej ciąży jeszcze przez 6 tygodni po porodzie.

12 lata 1 miesiąc temu #471485 przez Alina2408
niika wozek fajny jezeli czarny to z czerwonymi dodatkami i czerwonym stelarzem chociaz przyznam ze chyba troche ciemny :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471486 przez jadziatopol
Alina to rzeczywiscie masz dobrze :) ja wlasnie nei wiem jak sie ubrac...bo mrozik chyba jest na zewnatrz ;)
DOMI dzięki za informacje. Moze nie zemdleje z wrazenia ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471501 przez DOMI
Dasz radę Jadzia to tylko jeden raz.
Ale ziewająca dziś jestem... właściwie to już ciemno się robi i można iść spać.:)
Pojawił się dziś temat przedwczesnego porodu i ratowania dzieci. Oby żadnej z nas się to nie przytrafiło. Moja pani doktor zawsze mówi oby 32 tc był ukończony.

12 lata 1 miesiąc temu #471512 przez kasia123m
Dziewczynki ja juz spowrotem w domku.leze.glodna jestem.lekarz sie dziwil jak taki chudzielec potrzebuje juz 2000kcal.waze 400/ wiecej niz w pon wiec nie chudne.jak zjadlam ten chleb z grubym kawalkiem miecha i salatki to zanim dojechalam do domu to mialam cukier 90.dojaalam a zaraz podiwczorek.musze zjesc wiecej i nadrobic.
Wiec dostaalaam insuline na noc 2 jednostki.pielegniarka w gabinecie mi tlumaczyla jak to wbic.wiec na szkoleniu nie bylam.lekarz jaak zobaczyl ciala ketonowe to myslall co ze mnaa zrobic ale mu pokazalam ze dzis nie bylo na szczescie.zlecil badania TSH,K i to co ma wykazac odkad chora jestem.dostalam skierowanie na patologie ciazy na kopernika...poszlam tam odrazu i dali mi termin na 3 grudnia.ze mam byc tam pod opieka.beda dziecko monitorowac czy cukrzyca mu nieszkodzi.dzwonilam do mojego lek co z ta patologia.czy nie powinnam do zeromskiego jechac bo na kopernika za nic rodzic nie bede.ale powiedzial zebym tam chodzila bo tam maja specow od cukrzycy i wiedza na co patrzec a o porod mam sie nie martwic.bede rodzic w zeromskim.nie pobraly mi dzis krwi na te badania wiec musze w nastepny czwartek tam podjecahc bo wizyte mam za 2 tyg w czwartek.noi w pon maam dzwonic do lekarza diabetologa i podac mu cukry po insulinie i czy sa ketony.to chyba tyle

Jadzia ja Cie bede maltretowac bo ona mi tylko raz pokazala co z ta insulina.wiec wziasc pena pomieszac ustawic na 1 i pionowo do gory odpowietrzyc a potem ustawic na 2 i zlapac falt skory i wbic nacisnac i czekac 10sekund tak?zapomnialam o czyms?noi potem igle wywalic...
Michasia ale super wygladalas...

Anetka trzymaj sie bedzie dobrze

Wozek zaraz obeejrze jak zjem bo glodna jestem

Acha ten cukier 90 po jogurcie z otrebami i kiwi to dlatego ze zamalo weglowodanow.glodowa porcja.powiedziala pielegniarka ze jogurcik z otrebami to sie je na odchudzanie a nie w ciazy....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471526 przez sylwia1986
Ja płazczyk zakupiłam wczoraj w okazyjnej cenie 60zł przecenionym ze 120 :) w kolorze musztardowym, bo w moim starym mimo przeszytych guzików na brzuchu sie nie dopinałam.
Siedze w pracy na dyżurze do 18, myślałam że będzie luz, bo nie ma dziś żadnego lekarza, za to chyba ja nadrabiam za wszystkich, latam jak szalona...
Michasia stroje fantastyczne :)
Nikaa co do witamin, to brałabym codziennie, ale że mam skleroze, to biorę jak mi się przypomni :)

12 lata 1 miesiąc temu #471550 przez dominia
Kasia może po tej insulinie będzie lepiej, strasznie szybko Wam ją podają, mi gin powiedział, że dieta cukrzycowa i tyle, diabetogol w szpitalu też.. :dry: dzisiaj zjadłam sobie żurek na obiad bo mama zrobiła.. a wywaliło mi taki cukier, że płakać mi sie chciało :(

ponawiam pytanie bo nie wiem czy Jadzia mi odpisała czy nie :) gdzie kupujecie ten chleb IG ? Kasia Ty też go kupujesz, powiedzcie mi gdzie to sobie kupie w następny weekend jak bede w Krakowie na zjeździe.. dobry jest ? :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471551 przez anoda89
Hej dziewczyny.

Jadzia gdzie zdjęcie :)!!!

Satine fajny wózek, będzie się Marysia wozić :silly:.

Michasie super stroje i piękny brzuszek.

Co do przedwczesnego porodu to mój gin powiedział że poniżej 700-800 g to cud. Tak jak Domi napisała aby do 33 tyg. Zresztą co nie nastawiać się na wcześniejszy poród, wszystkie urodzicie w terminach.

12 lata 1 miesiąc temu #471565 przez Alina2408
anoda w koncu widze twoj nowy avartarek :) sliczny

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka