- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Ostatnio nie odpisywałam za wasze posty, ale cały czas was czytam:) Teraz jak mam wolne to szystko nadrobię.
Mi lekarz powiedział wczoraj, że z jego doświadczenia dobrze jest jak jest skończony 31tydzień ciąży. Oczywiście ratuje się też mniejsze dzieci, ale przed 28 tyg. ciąży obradzone jest to dużym ryzykiem wad rozwojowych.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Znowu pospałyśmy do 9.30 i nie mogę się ogarnąć do tej pory.
Nie mogłam spać w ogóle. Taki miałam szok jak usłyszałam wagę młodej...
Poprzednie usg i 380g a tu nagle 1kg.
Madlen uratują Ci już dzieciaczka który ma 700gram. Wiadomo, że będą przy tym problemy. Obniżone lub wzmożone napięcie mięśniowe, retinopatia itd. Ale na prawdę się da uratować takiego malca.
Co do tego, że dziewczynki są silniejsze to tak. Są dużo silniejsze od chłopców i w razie problemów sobie lepiej radzą.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia, bierzesz magnez? ja odkąd łykam magne B6 mam spokój ze skurczami, a też mnie męczyły nad ranem.
Ja dziś muszę zrobić tłumaczenie dla jednej firmy, z którą współpracuję i generalnie to się bardzo ucieszyłam jak mi je przesłali, ale coś się nie mogę zmobilizować, a ma być gotowe do jutra do 15:00 Muszę się wziąć w garść, najgorzej zacząć. Bardzo lubię tłumaczyć, ale dziś coś nie jestem w formie. Byłam własnie w sklepie po mleko, bo mi się zachciało kakałka i brrr, zrobiło się naprawdę zimno No nic, zabieram się do pracy. Muszę dawać synkowi dobry przykład
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ola trzymaj się napewno będzie dobrze !
Jadzia w jakiej piekarni kupujesz ten chleb IG ? jak będę w krakowie w następny weekend to bym go sobie kupiła w smaku dobry jest ? i lekki tak ?
Alina zabieram się za głosowanie
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja pochwalę się że czuję się super od 2 dni odstawiłam nospę i przemyślałam sprawę, że dopiero jak mnie coś fest zaboli to po nią sięgnę. Ciągnę teraz na samym magneb6 i falvicie (mimo że mój gin. zalecał nospę 38 dziennie) owszem czuję tak od czasu do czasu pobolewania brzuszka jak na okres, ale to chyba normalka jest ;P
w nocy spałam ładnie, 2 razy na siku się budziłam. Mój Bąbelek od 6.00 tak się wiercił, śmiesznie tak, ja sobie śpię a brzuszek mi się ruszał hah:D oj chyba nie będzie spanka od świtu jak przyjdzie na świat
ja ciekawa jestem ile Filipek waży.. w 25 tyg ważył 693g. a to już 28 się zaczął.. następna wizyta 26.11
ja zaraz jadę do miasta, niestety moja pracodawczynia zawiesiła działalność gosp. i nie będę miała prawa do macierzyńskiego z zusu przyszło mi oświadczenie do wypełnienia czy nie mam dochodów i jadę to dostarczyć, a przy okazji zakupki
Madlen fajne rady przed porodem,
a ja czytałam że od 27 tygodnia jak się dzidzi urodzi to już ma duże szanse na przeżycie, czytałam taką historię, że mała się urodziła porodem naturalnym, gdy ważyła 800 g. w szpitalu przebywała do wagi 2.5 kg. póżniej pod obserwacją do 3 r.ż. ale jest zdrowiutka i w porządku w m jak mama było
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do pracy, do pracy
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zepsul mi sie laptop;( i dlatego nie pisalam
bardzo duzo do nadrobienia
ciesze sie ze z waszymi maluszkami wszystko wporzadku...
jutro bede miala juz internet i komputer ciezko pisze sie z telefonu ;(
moj maly urwisek malo sie rusza jakos spokojny jest ,ale staram sie nie schizowac ,bo wtedy chodze nerwowa;(
jutro wraca wkoncu moj n ,ale sie stesknilam po 2 tygodniach
madlen dziekuje za pamiec kochana chcialam predzej napisac ,ale w tel tez nie mialam internetu ,bo limit mi sie skonczyl jak na zlosc ;(
tez sie wybieram na basen ,a powiedz jaki stroj dwuczesciowy czy jedno ,bo sie zastanawiam ,a nie chce specjalnie kasy na jednoczesciowy wydawac;/
bylam wczoraj na zakupach dla malego juz mi nie wiele brakuje stwierdzilam jednak ,ze bialych mebli nie kupie ,bo rzeczywiscie ladnie wygladaja ,ale jak maly podrosnie to wszystko na nich bedzie widac a nie bede zmieniac co 1 rok mebli;(
pliszka a jak sie zalatwia taka polozna gdzie sie tego dowiaduje super opcja bylabym chetna a cale szczescie moj n zrobi wszystko abym byla zadowolona i bezpieczna podczas porodu bo sam nie chce byc bo nie chce na bol moj patrzec a ja chyba nawet tez jakos nie mam parcia by byl przy samej akcji porodowej a nie wiadomo gdzie w delegacji bezie jak sie zacznie wszystko;)
dziewczynki trzymajcie sie cieplutko;)
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jadzia piszą że krzywą miedzy 24 a 28tyg www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-t...tr-2/tydzien-25.html jak zrobie za 2tyg tak jak gin mówil ale wiem że nie którzy lekarze dają skierowanie wczesniej,nie wiem od czego to zalezy