BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #471876 przez kasia123m
Wiecie co.ja dzis niewezme tej insuliny.zjem bule o 11 jak wczoraj i jak jutro bedzie dalej cukier w normie i zero ketonow to nadal brac niebede.no chyba ze jutro cos nie tak bedzie to wezme a w pon jak bede dzwonic to poprostu zmysle wynik czy cos zeby mnie nie opierdzielili ze on mi kazal a ja niebralam.zaryzykuje jeszcze 1"oc.dzis rano bylo wszystko w normie.

Materaz wyprany.pachnacy i czysty.on stal kolo garazu w takim pomieszczeniu u etsciowej 4 lata w folie popakowany ale chcialam go odswiezyc.zadnych zaciekow.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471930 przez gabilee
Monia robialam nogi i bikini ;) bikini troszke bolalo bo teraz mam tam strasznie wrazliwa skore i yroche krw byla takir kropelki a jak sie gole maszynka to jakby swiniaka zazynali tak mi ktew sika ;/ a teraz piekna i gladka jestem na nozkach i bikini ;) jutro n wraca to bede sie czula komfortowo ^^ po 2 tyg to bedzie co robic heh ;)
Anoda sliczne to zdjecie z avatarka ;) a czytalam ,ze tez bedziesz szalec po wizycie kochana to zmajstrujcie tam dzidzie ciociom furomowym ;) trzymam kciuki za zloty strzal hehe
buziaki mamusie spijcie slodko o maluszkach ;)

12 lata 1 miesiąc temu #471951 przez kasia123m
Dien dobry dziewczynki.ja juz jem sniadanko.cial ketonowych brak.a cukier dwa paski 91 i 83.zmierzylam 91 a poniewaz z drugiego palca tez krew kapala to zmienilam pasek i 83.uznac wynik za jaki?adomina bo Ty jestes bez insuliny...jakie masz cukry na czczo??
A u nas w domu debata nad imieniem.....maz chce antonine....ja amelke albo antonine....moze Maje.....kuzynka pisze maja...ciotka dzwonila Amelka....druga ciotka amelka albo antosia....dwie kolezanki ze maja....a Wy z tych trzech co byscie wybraly heheh..;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471953 przez jadziatopol
Kasia hej :) ciesze sie ,ze nie masz ketonów :lol: ja jak mialam 90 na czczo to mi kazali wziac insuline na noc. Zasada jest taka,ze notujemy tylko pierwszy pomiar

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #471965 przez kasia123m
Zadzwonie jeszcze do pielegniarek ale pewnie Jadzia masz racje.Domina a Ty jakie cukry masz bez insuliny na czzczo?

Jadzia a po insulinie pierwszy raz to jaki mialas cukier na czco.jutro spie dluzej i na czczo cukier bedzie pozniej mierzony i to pewnie daloby wyzszy wynik.no nic klujemy sie dzisiaj...

Laski potrzebuje posciel kupic dla malej...tzn poszewki...tania...najlepeij koldra poducha i ochraniacz...czy ktoras kupowala mniej czesciowe i moze polecic?

12 lata 1 miesiąc temu #471968 przez gabilee
Hej mamusie ;) jak dzis spalyscie?
ja juz wstalam i dojsc do siebie nie.mohe tak mnie nos meczy krew i katar taka sluzowka napuchnieta drazni to jak diabli;(

kasiu posciel dosc tania wysylala link domi ;) z tchibo chyba 60zl ale nie wiem czy dobrze pamietam
Ciesze.sie.,ze juz sobie radzisz coraz lepiej z cukrami;)

Dzisiaj czekam na mojego ukochanego mam nadzieje,ze dzien mi szybko zleci;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471970 przez Monia_T
Cześć

Kasia cieszę się, że brak ciał ketonowych :)
Cukier też masz niezły :)
Ja miałam rano 97, po insulinie... :angry:
Pościel fajna i tania jest tu allegro.pl/komplet-3-el-piekne-wzory-w-s...mka-i2750994596.html Poszewka na kołdrę, poduszkę i ochraniacz za 39zł. Bawełna dobrej jakości :) Inni sprzedawcy maja te same komplety o kilkanaście złotych droższe :)

Ja niedługo zbieram się do szpitali, pewnie badania i czekanie u lekarza trochę mi zajmą... :angry:
Za to dziś pięknie pospałam, nawet nie słyszałam jak mąż wstawał :lol:
Sny miałam dziwaczne, o napadach, kradzieżach, ucieczkach....normalnie film akcji z moim udziałem ;)
A teraz pysze śniadanko :)

Gabilee fajnie, że taka "przygotowana" czekasz na swojego ukochanego, będzie się działo :blink:
U nas niestety zakaz przytulanek, jednak czasami coś tam się wydarzy :silly:

Miłego dnia laski :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471972 przez Madlen
Cześć dziewczyny :)

Kasia często w necie się spotkałam z namiarami na tego sprzedawcę. Sama jeszcze nie kupiłam więc nie wiem jak z jakością, poczytaj komentarze. Tu też ktoś podawał. Ma duży wybór. Jeśli chodzi o poszewki i ochraniacz:

allegro.pl/3el-zestaw-120x90-poszewki-po...acz-i2746362991.html

A z tych imion to Maja :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471973 przez jadziatopol
Kasia ja po 2 jedn. insuliny mialam 77-78...potem wzroslo do 91 i dodalam 1 jedn. i teraz mam 80, 78,83....różnie. dr Katra mi powiedziala,ze jak bede miala miedzy 90-100 to mam dodac 1 jednostke. :) powodzenia wieczorkiem :)
Gabilee ale ci dobrze...dzien z ukochanym :) rozmarzylam sie ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #471979 przez Madlen
Gabilee no fajnie masz dzisiaj :laugh:

Monia a tę pościel kupiłaś?

Ja ostatnio mam problem z krwawiącymi dziąsłami. Może to skutek zmiany końcówki w szczoteczce elektrycznej. Ale wkurzające..

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471986 przez Monia_T
Jeszcze nie, bo chcę zamawiać pod koniec grudnia. Ale sprzedawcę poleciła mi koleżanka, która u niego tą zamawiała i jest zadowolona. Oglądałam u niej, fajna, ładnie uszyta, ja właśnie tą zamówię, bo różnica w cenie spora a w jakości żadna :)
I maja takie urocze kokardki na ochraniaczu, inni tego nie mają :)

Madlen ja też miałam problem z dziąsłami, ale moja dentystka powiedziała, że w ciąży to niestety normalne. Dostałam od niej pastę Parodontax, ohydna w smaku ale pomaga. Można też płukać wodą z solą, ale zdecydowanie wolę tą pastę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #471991 przez jadziatopol
Madlen ja tez mialam w I trymestrze ciazy problem z dziaslami i niedawno tez zaczly mi krwawic bo zmienilam szczoteczke...sa bardzo wrazliwe teraz. Nie przejmuj sie. Tak to jest w ciazy :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #471992 przez kasia123m
Monia fajna ta posciel....zaraz wlacze kompa to sobie zamowie...jak jeszcze sprawdzona to ekstra...

Po sniadaniu mialam cukier 119 az zglupialam.teraz zjadlam druga czesc sniadania taka sama...zobacze za godz...tylko masla nieuzywalam a rano tak.po masle??jaja.....najwazniejsze ze ketonow w moczu brak...zawsze sie denerwuje rano tym paskiem hehe..

Gabille loooo...bedzie sie dzialo....my mamy zakazane...mam nadzieje ze moja szyjka nadal ok...

No dziewczyny co z imionami.mamy Maja 1 podane przez Madlen

Kurde mysle o Mrufce..nieladny wczoraj miala ten mocz...ciala ketonowe...biale krwinki..bo reszta to zaniczyszczenia ale to...Mrufka daj znac co na wizycie.

12 lata 1 miesiąc temu #471996 przez jadziatopol
Kasia jak wezmiesz insuline na noc to ona delikatnie obnizy ci cukier przez caly dzien. Ona dziala do wieczora. Ja rano po sniadaniu mam 89-90 a po reszcie posilkow w ciagu dnia ok. 93-95. Wczoraj tylko raz mialam skok 119 po soku marchewkowym ..jakis nowy kupilam i pewnie cukier w nim byl.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471998 przez Madlen
Ciągle coś nowego z dolegliwości..
Parodontax miałam fuujjj :P

Pościel kupię w grudniu. W zestawie bez baldachimu, interesują mnie poszewki, prześcieradło, kołderka, podusia, ochraniacz, rożek.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka