BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #472179 przez kasia123m
Zaglosowane :laugh:

Powiedzcie mi jeszcze jaki cukier najnizszy jest w normie...od 60?a ponizej 60 to zle?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472195 przez DOMI
Cześć. Dopiero się jako tako rozbudziłam.
Kasia Maja to ładne imię ale ja bym tak nie nazwała bo na placu zabaw, w przychodni, sklepie itd ciągle słyszę Maja, Maja ...
Z kościelną to za wiele nie pomogę bo jak już pisałam używam śpiworków.
A ile ta Mrufka miała tych ketonów może jakieś śladowe ilości. Ja mam średnio co drugie badanie 5 i moja ginka mówi, że taka ilość jest bez znaczenia. A co do reszty cudów w tym moczu to może to jakaś infekcja pęcherza i dostanie jakieś tabsy i się szybko wyleczy.

12 lata 1 miesiąc temu #472197 przez jadziatopol
Kasia tak. Ponizej 60 to juz źle. Ja tez tak mialam ze pierwsze sniadanie i cukier 119 ale rozbilam na 2. Teraz jem na jeden posilek ale mam insuline i mam 89-90 :)
Dominia mam nadzieje kochana...juz sie nie moge doczekac i jednoczesnie sie boje ;) kiedy mierzysz cukier rano? po ilu godzinach od kolacji? bo ja juz zmeczona jestem tym wstawaniem...pospalabym dluzej. Jem o 22:00 i daje insuline i o 6 rano wstaje :dry:
Anoda życze ci zeby 6 miesiecy minelo szybciutko :) ale do dzieła mozecie wczesniej przejsc :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #472199 przez Paulaaa
Hej laseczki.

Ależ zimnica na dworze.

Wiecie co, moja Oliwia wczoraj obudziła się z jakimiś krostkami na policzku i na rączkach. Takie plamki czerwone. Pomyślałam, że pewnie ospa albo różyczka. Poszłyśmy do pediatry, ale kazała mi przyjść dziś jak ją bardziej wysypie, bo sama nie wiedziała czy to uczulenie czy ospa np. Wstałam rano o 8, oglądam Oli a po krostkach ani śladu.
I chyba jednak uczulił ją płyn do kąpieli, bo zmieniłam jej niepotrzebnie...

Kasia ja kupiłam tą pościel allegro.pl/komplet-3-el-piekne-wzory-w-s...mka-i2733385286.html wzięłam wzór z krówkami. Pościel dobrej jakosci, ładnie wykończona. Polecam. :P Co do imienia to dla mnie numerem jeden jest Amelia. Śmiać mi się chce jak ktoś pisze, że Amelia kojarzy mu się z melą. Imię ma się podobać Tobie a nie tej czy tamtej. :P Maja też bardzo ładnie i Antonina też. Tak naprawdę jeśli ktoś chce to zawsze znajdzie jakieś głupie skojarzenie do każdego imienia.

12 lata 1 miesiąc temu #472200 przez mrufka
Jestem Kasiu wczoraj późno wróciłam i nie miałam siły już wchodzić. Więc co do moich wyników to mam codziennie rano badać mocz za pomocą pasków keto dastix i wprowadzić dietę bogatą w węglowodany i mam późno jeść kolację i tak przez tydzień następnie mam powtórzyć badania i zależnie od tego co wyjdzie będziemy myśleć dalej. Dziś muszę kupić te paski bo wczoraj było już pozamykane. Miałam mieć zrobioną cytologię ale stwierdziła że nie warto bo i tak źle wyjdzie bo mam bardzo dużo śluzu dostałam globułki dowcipne Pimofucin, chciała mnie skierować na oddział zewzględu na moją szyjkę jest miękka i ma 2.5 cm, wagę schudłam 1 kg i ciśnienie które miałam 80/40. No mam się oszczędzać i leżeć bo teraz to praktycznie byłam 12h na nogach ale taka moja natura nie cierpię się lenić :angry: ale jak mus to mus.

A moja Adusia jest w 1000% dziewczynką pokazała nam wczoraj pięknie bułeczkę :laugh: waży 960 g ale jest długa to chyba po tacie bo tata 190 cm i termin mi się przesunął na 30 stycznia. Jest zdrowa pięknie się rusza a mam zacząć rano i wieczorem liczyć ruchy małej przez 1 godzinkę

12 lata 1 miesiąc temu #472215 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
ja wczoraj tak rozmyśłałam i smutek mnie ogarnął, bo muszę myśleć też o moim pyszczku, a wiadomo jak będzie jedna pensja w domu to tak średnio no ale cóż.. syt. jest tym bardziej skomplikowana, że moją szefową była moja szwagierka.. i rozmawiałam z nią wczoraj, ale poprostu nie chce likwidować działalności gosp. bo myśli coś otwierać w tej branży ( ostatnio dużo mówiła, że wyjedzie za granicę, zatrudni się gdzieś no ale) co nie wiadomo czy się ziści. :pinch: a znowu sądownie dociekać swoich praw z rodziną..?! nie zbyt. Dzięki Monia i Madlen za słowa wsparcia, ale taka jest prawda. Praqcodawcy myślą tylko o sobie, kropka. Ale powiem Wam, ze facet w zusie był zszokowany, że tak mnie laska wkopała.

Dziś w nocy fajnie mi się spało, o wstawaniu już nie wspominam, bo to norma ;P Czuję się w nocy jak śpię, a mam wstawać, jak żółw na skorupie, tak trudno mi się podnieść.
alina zagłosowane. miłego piątku laseczki :)

12 lata 1 miesiąc temu #472234 przez Marta M
Witajcie, jestem wrześniówką 2011, moja kuzynka pomaga mamie tej tak bardzo chorej dziewczynki i codziennie zbieramy głosy aby mogła wygrać konkurs blogów i pojechać w nagrodę na wakacje :) Jeśli dacie radę dodajcie do zakładek i klikajcie proszę raz dziennie do 15 grudnia. Bardzo Was o to proszę. Poczytajcie o niej na blogu. Możemy pomóc tym jednym kliknięciem..

tak mnie przejął jej los, proszę klikajcie...tu jest link:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

12 lata 1 miesiąc temu #472248 przez dominia
Jadzia ostatnią kolacje jem coś koło po 21, później ide na góre leżeć i idę spać koło 24 .. wstaje koło 9, czasem wczesniej, czasem nie :P wiec jakieś 12, 13h jestem bez jedzenia ;) kurde troche długo .. teraz dopiero zauważyłam :)
Po śniadaniu miałam takie nerwy przez męża, że myśłałam ze cukier będe miała z 200 :ohmy: ale jednak 122 :) nawet niezle ale z drugiej strony też niezbyt ..

Mrufka dobrze, że z malutką wszystko ok :) teraz Ty wydobrzej i będzie super :)

12 lata 1 miesiąc temu #472253 przez anoda89
Jadzia czas mi tak szybko leci. W poniedziałek minie 6 tygodni a czuję jakby tydzień minął. Kiedy lecisz do męża?? Pewnie już nie możesz się doczekać.

Mrufka szyjka 2,5 cm to mało, oszczędzaj się teraz tym bardziej że już bliżej niż dalej do porodu. Mocz się unormuje.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472286 przez [email protected]
Hi mamusie :) chyba coś mnie łapie,katar,kichanie,zaparze dużo malinowej może pomoże

kasia mi najbardziej podoba sie Antonina,mam kuzynke Tosie :) Maja też ładnie ale za dużo,wszedzie słysze Maja,moja siostrzenica tez Maja,Amelka tez ładnie

Mrufka ciesze sie że z Malutką ok,odpoczywaj wiecej

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472297 przez jadziatopol
Anoda to bardzo dobrze,ze ci czas tak leci...mi przeciwnie. Ja lece 28-ego i powiem ci ze im blizej wylotu tym bardziej sie boje....bo ja taki mały tchórz jestem :blush: boje sie zakrzepicy...ze urodze wczesniej,ze ozysko sie odklei...i tworze sobie straszne historie....ze mniee nie wpuszcza i zawroca...a wtedy kolejne 15 godzin podrozy...jej...oszaleje niedlugo z tymi myslami...czy tylko ja taka swirnieta jestem? :ohmy:
Dominia no troche dluuuga przewe masz. Jej. Wstawaj wczesniej i mierz cukier najlepiej po 8 godzinach od ostatniego posilku.Jak na nerwy to 122 cukeir jest elegancki :)
Mrufka gratuluje córeczki i ciesze sie ,ze wszystko w porzadku z malutka :lol: oszczedzaj sie i dbaj o siebie :) wiem,ze to trudne dla ciebie takie nieróbstwo ale robisz to dla maluszka :lol:
Aganobla kuruj sie :) cytrynka,malinka :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #472301 przez Alina2408
Marta M zaglosowane

jak moge prosic to kliknijcie tez i u mnie www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158 każdy moze oddac trzy glosy dziennie

i oczywiscie dziekuje

anoda bo czas naprawde szybko leci i dobrze czasem tak jest lepiej... dziewczyny trzymajcie sie z tymi dolegliwosciami trzymam kciuki, malenstwo tez (oczywiscie jak ich nie ssie :) ) i moje mopsy trzymaja mopsiolapki :) a co jak grupa wsparcia to po calosci

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #472306 przez Alina2408
jadziatopol napisał:
:
Aganobla kuruj sie :) cytrynka,malinka :lol:[/quote]
i jeszcze czosnek :) ale to juz mniej przyjemne :)

12 lata 1 miesiąc temu #472307 przez Alina2408
dziewczyny zbieram sie do mamy przede mna 100 km i weekend zakupowy :) ja robie za wielblada tylko garb mi nie tu gdzie trzeba wyrosl :) bede zagladac ale u mamy slaby net no i pamietajcie zeby czasem zaglosowac bede wdzieczna buziaki

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472311 przez [email protected]
jadzia wszystko bedzie dobrze powtarzaj to sobie,ja tak robie,chyba wiekszość z nas jest swirnięta,tak to już jest w ciąży,martwimy sie o nasze Skarby,mój Gabryś jak za długo sie nie odzywa to tez schizuje :ohmy: USA na pewno czeka na Ciebie,nie martw sie :)

Alina zagłosowane :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka