- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja dziś spałam o 10:00 Dzis wyjątkowo nie miałam kopniaków po 8:00 i spałam jak suseł Kurde rano bym spała i spała a wieczorem nie mogę zasnąć i sie przewracam z boku na bok w łózku. ale nie biorę kompa do łożka, bo mąż gada,że ciągle tylko forum i forum...
Mi dzis się sniło,że zmieniałam mieszanie do wynajęcia i to nowe miałam w samym centrum. Nosiłam rzeczy z auta do mieszkania i nagle patrze a ja mam mandat za szybą,żenie zaplacilam biletu parkingowego. wieć poszlam do tego gościa od biletów i mówie mu ze tu nie trzeba płacić, a on że wie ale ze i tak mi wlepił mandat. Jak się obrocilam w stronę auta to auta juz nie było i mi je ukradli Okazało sie, że ten gostek był w zmowie ze złodziejami
katarzyna ale się uśmiałam z Twojego snu dobre
Daj znac jak po wyzycie
xxElaElaEexx skąd Ty masz tyle energii,że jeszcze wczoraj ubrałaś choinkę.Wow... coś przed tym ślubem ciągle jesteś na spidzie Co Ty bierzesz hihi
lenusia współczuję wizyty
Gosia czekamy na zdjecie nowej fryzurki
mamcia i depeche kurujcie się, bo święta tuż tuż...
aksa Twój mąż to chociaż sie przejmuje czy Ci się coś spodoba... mój to zawsze bierze pierwsze lepsze i nigdy sie nie zastanawia
Zreszta choinki mi nadal nie przywiózł, bo ciągle zapomina niby dziś wieczorem po angielskim ma zajechać do świrki i ja niby ma zabrać... w końcu jutro bym mogła ją ubrać
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Katarzyna a od Ciebie oczekujemy relacji z wizyty
Lenusia jakoś przetrzymasz tą wizytę... niestety goście są różni...
U mnie obiadek już się gotuje. Zupka dla męża, dla mnie chudy rosołek. A na drugie zrobię rybkę
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Lenusia a ja bym chciała, żeby moi goście robili sobie dokładki (tak się składa, że mam grzecznych gości), bo mi się zdaje, że im nie smakuje i jedzą tylko z grzeczności. Czasami sobie dokładają i z tego powodu jest mi ogromnie miło Niezwykle miło mi było ostatnio, kiedy mojemu tacie tak smakowało ciasto, że oprócz chwalenia poszedł sobie do lodówki po jeszcze jeden kawałek. Lubię, kiedy moi bliscy czują się u mnie jak u siebie w domu. A te wiecznie odchudzające się i trzymające dietę kobiety... wydaje mi się, że chude baby są generalnie złośliwe i mają mniej ciepła niż te "w sam raz" - oczywiście te, które tak pilnują diety i wyglądu.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katarzyna fajnie,że zobaczysz się dziś z dzieciaczkiem! trzymam kciuki!!
a ja właśnie pierwszy raz chce zawiesić na choince suszone pomarańcze i zaraz się biore za krojenie i suszenie bo słyszałam,że później pięknie pachnie w mieszkaniu!!
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Włąsnie wróciłam z poszukiwan choinki mam żywego świerka:)
Lenusia poczestuj ich tylko herbatą
ja tez dziś na wizyte i na 16, wiec katarzyna myslami bede z tobą a ty badz ze mna:)
Dzis dowiedziałam sie ze z zakładu gdzie kiedys pracowała mbeda zwolnienia grupowe, strasznie szkoda mi tych ludzi, jak rozmawiałam z koleżanka we wrześniu co tam pracuje to mowiła ze moze byc nieciekawie.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Lafi oczywiście też trzymam kciuki za wizytę
Aksa polecam dekorowanie choinki pomarańczami. Mój mężol widział takie strojenie pierwszy raz w życiu i nie mógł się biedny połapać, jak zamierzam to przygotować, gdy widział plasterki na grzejniku
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Pytanie do dziewczyn które suszyły cytrusy na choinkę. Ja w tym roku się zagapiłam i nie wiem czy mi się zdążą ładnie ususzyć, chociaż leżą na kaloryferze? Myślicie, że jak włożę je do piekarnika to też będzie ok? Nigdy w ten sposób ich nie zasuszałam i nie wiem.
Agnieszka u mnie ususzyły się na kaloryferach w ciągu trzech dni (ustawione były na 3).Musisz je tylko przekładać z jednej strony, na drugą
Można też, jak piszesz wrzucić plastry do piekarnika, czytałam przepis, że w 100 stopniach po ok. 4-5 godzinach powinny być gotowe.
Znalazłam:
Składniki:
pomarańcza
cytryna
mandarynka
Wykonanie:
Jest kilka sposobów na ładne zasuszenie plasterków cytrusów.
1 najprostszy – jeśli masz suszarkę spożywczą – taką do grzybów – pokrój cytrusy w plastry i wysusz.
2 w piekarniku. Pokrój cytrusy w plastry (ok pół cm), rozłóż na blaszce z powłoką nieprzywierającą, lub na blaszce wyłożonej folia aluminiową. Piecz ok godziny - dwóch w 100st przekręcając plastry co jakiś czas na drugą stronę by się nie poskręcały.
3 na kaloryferze. Jeśli masz mocno grzejące kaloryfery, rozłóż na nich warstwę folii aluminiowej a na niej plastry cytrusów. Obracaj co jakiś czas na drugą stronę by miały ładny kształt. To najdłuższy czas suszenia ale najbardziej ekologiczny.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka86 napisał:
[/i]Pytanie do dziewczyn które suszyły cytrusy na choinkę. Ja w tym roku się zagapiłam i nie wiem czy mi się zdążą ładnie ususzyć, chociaż leżą na kaloryferze? Myślicie, że jak włożę je do piekarnika to też będzie ok? Nigdy w ten sposób ich nie zasuszałam i nie wiem.
Agnieszka u mnie ususzyły się na kaloryferach w ciągu trzech dni (ustawione były na 3).
Można też, jak piszesz wrzucić plastry do piekarnika, czytałam przepis, że w 160 stopniach po ok. 4-5 godzinach powinny być gotowe.
Dzięki za odpowiedź. Ja zawsze robiłam przygotowania dużo wcześniej i one sobie siedziały do czasu aż nie uznałam, że są gotowe i nie wiem jak teraz się będą suszyć. Cytrynki siedzą od wczoraj i już się fajnie podsuszyły, grapefruit dopiero od dzisiaj, a pomarańcze jeszcze w sklepie... Spróbuję ususzyć jak zwykle na kaloryferze, jak nie zdążę to wrzucę do piekarnika:)
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Depeche czym Cię mąż smaruje? Aha i co bierzesz na przeziębienie?
Lenusia nie wpuszczaj chołoty do chałupy na klatce z nią pogadaj
U mnie deszcz pada a dzisiaj jadę do Gorzowa, może kupię w końcu jakąś farbę do pokoju.