BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 tygodni temu #505509 przez Beata 26
andzia_zg napisał:

Dzień doberek :-)

Wczoraj nie mogłam zasnąć... ciągle sie rzucałam po łózku i nie wiedziałam co ze sobą zrobić. A jak już zasnęłam to Wojtuś mnie szmerał i kopał więc po spaniu. A dziś wstałam o 10:00 :cheer:

Jeśli chodzi o menu na święta to u mnie: barszcz z uszkami, uszka z sosem grzybowym z prawdziwków lub innych dobrych grzybków,kutia, kapusta z grochem, kluski z makiem,ryba po grecku,ryba w warzywach, karp smażony, śledzie z rodzynkami, sałatka śledziowa, jakas ryba w galarecie np mintaj,kompot z szuszu, u teściowej są np gołąbki postne bez miesa.Mam duzo potraw ale coś mi wypadło z głowy co tam jeszcze mam na stole :S

Dziewczyny przyjemnej podróży i Wesołych Świąt :-)

A jesli chodzi o krem na rozstępy to ja używam oliwki Bambino a potem smaruje się kremem na rozstępy z Palmersa (duże opakowanie bo ma aż 250ml i jestem mega zadowolona) A na początku uzywałam Ziajki.

Widzę, że dalej z serwerem na tej stronie, bo wysyła posta wieczność :S
Więc idę sprzątać.Wczoraj źle się czułam i nic nie zrobiłam to dzis musze nadrobić. Potem się zjawię. Oby już serwer lepiej chodził, bo wścieklizny mozna dostać czekając 10 minut na wysłanie posta :angry: Miłego dnia :-)

słuchaj, a masz podzielić się przepisem na rybę w warzywach? (jak nie to poszperam w necie) i rybę w galarecie? (ja osobiście myślałam o łososiu w galarecie z warzywkami, ale mój I nie lubi łososia! to może rzeczywiście mintaja zrobię ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #505511 przez Beata 26
Lafi napisał:

o siet, mama mi zadxwoniła ze przychodzi mi porzadki na świeta robić, u ludzie, strach sie bac. bedzie sie działo,

haha dacie radę, zróbcie to szybko i będzie z głowy (tzn. Ty wolno, a mama szybko)

12 lata 2 tygodni temu #505545 przez andzia_zg
Ryba w warzywach to mój specjał. W tym roku tez robię :-) Niestety nigdy nie robiłam ryby w galarecie bo zawsze robiła to mama więc muszę wziąć od niej przepis.

Ryba w warzywach:

Zalewa:
1 szkl wody
2 łyżki octu
1/3 lub nawet 1/2 szkl oliwy
ziele angielskie
liśćlaurowy
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka ketchupu

Całość zagotować :-)

Warzywa:
ogórek korniszony
surowa papryka
cebula

+ ugotowane warzywa takie jak:
marchewka
seler
pietruszka

Warzywa pokroić w kostkę (1cmx1cm) i wszystkie ze sobą wymieszać.

Usmażyć sobie rybe.
Następnie układać warstwami (najlpiej w garnku) ryba, posypac ją warzywami,znów ryba, znów warzywa itd. Na końcu zalać gorącą zalewą. Jak ostygnie włozyć do lodówki. Ryba najlepiej smakuje następnego dnia jak przejdzie tą zalewą :-)
Smacznego :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #505564 przez aksa
Gosia zrobiłam dziś z Twojego przepisu kuleczki z orzechem laskowym oooooo jaka pychotka!!!polecam :lol: do części dodałam zamiast orzeszka rodzynki bo mój m bardzo lubi:)

ja już zrobiłam barszcz z białą kiełbaską i jajkiem, bo m z kolegą mieli lukę w pracy i już zdążyli zjeść :laugh:

Lafi heeehehe widzę,że blady strach padł na wiadomość o pomocy mamy??

ja swojej mamie nie wiem jak się odwdzięczę tak mi pomaga,aż mi głupio bo mam poczucie,że to ja już jej powinnam pomagać i dać trochę luzu...ale ona strasznie się o nas martwi zwłaszcza,że sama straciła trójkę aniołków...i jak mi powiedziała nie chce żebym przechodziła przez to co ona..

miłego dnia dziołchy pamiętajcie o odpoczynku!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 tygodni temu #505576 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 tygodni temu #505577 przez koticz
Beti a jakie są potrawy tradycyjne Igora?Pokrywają się z naszymi???Chodzi mi oczywiście o potrawy które w Jego kraju je się w Wigilię.

Ciekawe co czują ludzie którzy faktycznie mocno wierzyli w koniec świata,pewno się czują lekko...eee... rozczarowani :cheer:

Polecam książkę "Pięćdziesiąt twarzy Graya" dla lubiących czytać...

Miłego dnia bejboszki :kiss:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 tygodni temu #505579 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 tygodni temu #505581 przez kika1985

Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #505598 przez andzia_zg
A ja dopiero posprzątałam 1 pokój :huh: masakra... mam tempo zdychającego żółwia :cheer: a jeszcze przede mną sypialnia (tam na szczęście mało do zrobienia) i łazienka. Kuchnię zostawiam na jutro. Jutro też czeka na mnie fura prasowania...
Normalnie zastanawiam się jak funkcjonują ludzie otyli... ja waże teraz 70kg a ledwo co sie ruszam,a co dopiero oni :unsure: :huh:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #505621 przez aksa
andzia rób sobie przerwy zdechły żółwiu :blink:

no ja ostatnio do małża mówię,że grubi ludzie lekko nie mają, ja nigdy patyczakiem nie byłam ale brzucha nie miałam i zwykłe zakładanie butów teraz dla mnie to nie lada wyczyn!! :silly:

dziś z moim brzuchem zdecydowanie lepiej, nie czuję kłucia z czego bardzo się cieszę! :lol: nadal jest dość napięty i na dole twardawy ale liczę,że to też powróci do normy

koticz hehe no ciekawe czy są rozczarowani,że końca świata nie widać :silly: mnie najbardziej bawią amerykanie, na national geographic są te fajne programy 'w oczekiwaniu na koniec świata' itp pokazują jak ludzie schrony budują magazynują jedzenie nooo cudaa :lol:

kika urok żywej choinki jest boski! :) a dzieciaki super! :)

12 lata 2 tygodni temu #505623 przez Beata 26
laski wezcie trzymajcie za nas kciuki, jedziemy zatankowac auto i do dentysty.. i chociaz ja generalnie dobrze znosze wizyty u dentysty, to z malym w brzuszku sie troszke boje...

dam znac jak wroce i wtedy tez odpisze na Wasze wpisy - jak bede dzialczyla;)

12 lata 2 tygodni temu #505624 przez Paulina 77
cześć Laski :) ja trochę w biegu, tak będzie do Świąt...
Chciałam tylko powiedzieć, że będę robiła na wigilię barszcz wg przepisu Lenusi :) fajnie mieć tyle nowych osób w serduszku, o których się myśli - Was :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #505631 przez aksa
Beata trzymam kciuki za wizytę oby nie bolało!! :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #505632 przez andzia_zg
Beata trzymamy kciukasy na dentystę :-)

aksa to dobrze, ze już lepiej z brzuchem.Odpoczywaj bo do świąt 3 dni i przez te dni ma wrócic wszystko do normy zebyś mogła bez żadnych bóli siedzieć przy stole i sie zajadać pysznościami

Paulina77 :kiss:

Ja też o Was ciągle myslę. Nie wiem jak wytrzymam Święta bez forum. Przy stole będę myślała co tam u Was, jak Wam mijają Święta i jak sie czujecie. Bardzo się do Was przywiązałam :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #505671 przez Gosia27
Hej dziewczyny. Im bliżej świąt tym ciszej, ale to przecież oczywiste ze jak najwięcej czasu chce się spędzić z bliskimi. Wczoraj wieczorem dołączył do nas mój średni brat, a dziś po takim czasie przyjeżdża mój mężolek. Szalenie się cieszę, wczoraj zrobiłam sobie maseczkę a lada chwila temu makijaż, ubrałam się w sukienkę i legginsy :woohoo:
Dziś sobie dałam na luz, mimo, że wcześnie wstałam to nie ganiałam jak wściekła. Byłam już po wędliny, na cmentarzu i u dentysty na kontroli. zębole zdrowe, ale mam problem bo zaczynają mi się krzywić zęby i zasugerował mi aparat...ale to już po ciąży sobie zafunduję. Mała dziś fika od samego rana, ale nie są to już takie energiczne kopniaki tylko czuję jak się przekręca, przeciąga...i tylko czuję ją w okolicy spojenia i pępka.

Tym dziewczyną które lada chwila będą wsiadały do samochodu, aby wyruszyć w podróż do najbliższych. Uważajcie kochane, jestem z Wami myślami. Niech Wasi partnerzy się Wam dobrze opiekują.

Idę dokończyć obiad :kiss:

PS: dziś przyjedzie choinka<jupiii>

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka