BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #505807 przez Paulina 77
Ela piękna choinka :)
może Ty się minęłaś z powołaniem i powinnaś otworzyć salon kosmetyczno-fryzjerski dla ludzi i zwierząt :lol:

Byłam na zakupach, mojej mamie, świrce i przyszłej żonie szwagra kupiłam torebki, synom siostry klocki lego, a córce siostry serwis do herbaty do malowania farbkami. Jutro z m będziemy dumać nad prezentami dla teścia i babci... rychło w czas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #505916 przez Agnieszka86
Gosia, Ela, Andzia, Aksa, Koticz dzięki za trzymanie kciuków. Od lekarza wróciłam pezed 18, ale zanim zjadłam obiad i dostałam się do komputera to zrobiła się 20. Brzuszek Zosi ładnie nadgonił "braki" i jest idealny:) Główka jest podłużna :ohmy: Ale to nic złego, taka uroda-resztą kto ma równą okrągłą głowę :silly: ? Lekarz powiedział, że ładna ciąża, że wszystko ok:) Mała waży 1400:)

Jestem padechnięta-jak mawia mój mażłonek :silly: O 9.00 pojechaliśmy do spowiedzi-w kościele szał ciał, ludzi jakby za darmo kase rozdawali, ale udało się sprytnie szybko dostać do jakiegoś księdza:) Potem zakupy na wigilię sędziowską, którą organizuje jutro K. W międzyczasie mąż pojechał oddać krew. Przyszła pora moejgo drugiego śniadania, więc pojechaliśmy do rodziców tam coś zjadałam i wyruszyliśmy robić dalszą część zakupów. Potem wpadliśmy do domu, ja się wykąpałam i pojechaliśmy do lekarza, więc masakra z aktywnością dzisiaj! Odzwyczaiłam się od takiego tempa życia! Jutro chyba znowu będę u rodziców i zostanę na noc, bo ma być kończona ta śmierdząca robota u nas, a ja nie chcę wdychać takich oparów :dry:

Gosia super wygladasz:)

Lenusia też używam Perfecta mama-jestem zadowolona

Ela fajna, duża choinka:)

12 lata 2 tygodni temu #505919 przez Agnieszka86
Gosia, Ela, Andzia, Aksa, Koticz dzięki za trzymanie kciuków. Od lekarza wróciłam pezed 18, ale zanim zjadłam obiad i dostałam się do komputera to zrobiła się 20. Brzuszek Zosi ładnie nadgonił "braki" i jest idealny:) Główka jest podłużna :ohmy: Ale to nic złego, taka uroda-resztą kto ma równą okrągłą głowę :silly: ? Lekarz powiedział, że ładna ciąża, że wszystko ok:) Mała waży 1400:)

Jestem padechnięta-jak mawia mój mażłonek :silly: O 9.00 pojechaliśmy do spowiedzi-w kościele szał ciał, ludzi jakby za darmo kase rozdawali, ale udało się sprytnie szybko dostać do jakiegoś księdza:) Potem zakupy na wigilię sędziowską, którą organizuje jutro K. W międzyczasie mąż pojechał oddać krew. Przyszła pora moejgo drugiego śniadania, więc pojechaliśmy do rodziców tam coś zjadałam i wyruszyliśmy robić dalszą część zakupów. Potem wpadliśmy do domu, ja się wykąpałam i pojechaliśmy do lekarza, więc masakra z aktywnością dzisiaj! Odzwyczaiłam się od takiego tempa życia! Jutro chyba znowu będę u rodziców i zostanę na noc, bo ma być kończona ta śmierdząca robota u nas, a ja nie chcę wdychać takich oparów :dry:

12 lata 2 tygodni temu #505920 przez Beata 26
koticz napisał:

Beti a jakie są potrawy tradycyjne Igora?Pokrywają się z naszymi???Chodzi mi oczywiście o potrawy które w Jego kraju je się w Wigilię.

Ciekawe co czują ludzie którzy faktycznie mocno wierzyli w koniec świata,pewno się czują lekko...eee... rozczarowani :cheer:

Polecam książkę "Pięćdziesiąt twarzy Graya" dla lubiących czytać...

Miłego dnia bejboszki :kiss:

A powiem Ci, że wiele się pokrywa. Raz spędzałam tam Święta i zupka jest inna z kapusty kiszonej, poza tym opłatek (w większych ilościach niż u nas) podają polany miodem i posypany orzechami włoskimi.. a reszty dań powiem Ci, że już nie pamiętam. ale dziś ogólnie moja pamięć nie działa optyymalnie.

książkę tą chciałabym przeczytać, chyba dorzucę ją do listy leków i balsamów ;)

a u dentysty: rozpoczęli mi leczenie kanałowe, okazało się, że to ząb dalej niż ja myślałam. znieczulenie było. zestresowani byliśmy jak szare biedne małe myszki, usunięto kawałek nerwu, ale na całkowite wyleczenie mam przyjść po porodzie, bo trzebaby kilka zdjęć zrobić, etc, wieć to i tak już było wiele co dziś zrobiliśmy. teraz ciut pobolewa, ale dr mówił, że ze dwa, trzy dni mogę jeszcze go czuć. a wróciłam taka padnięta :// i nadal jestem. osłabiona taka jakaś. ciężki to był dzień dla nas. Julko też się denerwował u dentysty, brzuch twardy.

12 lata 2 tygodni temu #505922 przez Agnieszka86

12 lata 2 tygodni temu #505923 przez Beata 26
koticz napisał:

Beti a jakie są potrawy tradycyjne Igora?Pokrywają się z naszymi???Chodzi mi oczywiście o potrawy które w Jego kraju je się w Wigilię.

Ciekawe co czują ludzie którzy faktycznie mocno wierzyli w koniec świata,pewno się czują lekko...eee... rozczarowani :cheer:

Polecam książkę "Pięćdziesiąt twarzy Graya" dla lubiących czytać...

Miłego dnia bejboszki :kiss:

A powiem Ci, że wiele się pokrywa. Raz spędzałam tam Święta i zupka jest inna z kapusty kiszonej, poza tym opłatek (w większych ilościach niż u nas) podają polany miodem i posypany orzechami włoskimi.. a reszty dań powiem Ci, że już nie pamiętam. ale dziś ogólnie moja pamięć nie działa optyymalnie.

książkę tą chciałabym przeczytać, chyba dorzucę ją do listy leków i balsamów ;)

a u dentysty: rozpoczęli mi leczenie kanałowe, okazało się, że to ząb dalej niż ja myślałam. znieczulenie było. zestresowani byliśmy jak szare biedne małe myszki, usunięto kawałek nerwu, ale na całkowite wyleczenie mam przyjść po porodzie, bo trzebaby kilka zdjęć zrobić, etc, wieć to i tak już było wiele co dziś zrobiliśmy. teraz ciut pobolewa, ale dr mówił, że ze dwa, trzy dni mogę jeszcze go czuć. a wróciłam taka padnięta :// i nadal jestem. osłabiona taka jakaś. ciężki to był dzień dla nas. Julko też się denerwował u dentysty, brzuch twardy.

12 lata 2 tygodni temu #505925 przez Agnieszka86
coś nam się forum buntuje :dry: Sorki, że tyle moich jednakowych postów :blush:

12 lata 2 tygodni temu #505932 przez Beata 26
kika1985 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

słodziaki!

12 lata 2 tygodni temu #505935 przez Beata 26
Gosia27 napisał:

pięknotka!!! :****

12 lata 2 tygodni temu #505938 przez Beata 26
xxElaElaEeexx napisał:

Ja zafarbiłam babci włosy,zrobiłam hennę i regulację brwi.Normalnie za niedługo opłaty będę pobierać :P
Ubrałam choinkę i zrobiłam spaghetti.Teraz odpoczywam :) Muszę jeszcze świnką posprzątać i je obciąć ,bo już takie rozczochrane ,że szok ;)

Normalnie my to mamy pecha z facetem ,jak prosiłam jedną ciotkę z wujkiem na starostów to mi odmówili,druga ciotka z wujkiem to samo.Trzecia ciotka z wujkiem bez problemu się zgodzili ,a dziś trafiła do szpitala z zapaleniem wyrostka ! Na szczęście już jest po zabiegu ,ale boję się ,że mi po prostu odmówi,bo nie wiadomo jeszcze ile będzie w szpitalu... I na pewno będzie miała dietę :dry: No koniec świata :S

Gosia Ślicznie wyglądasz laseczko :)
Agnieszka Trzymam kciuki :kiss:

A to moja duża choinka ;)

[/quote

aj lajk it

12 lata 2 tygodni temu #505940 przez Beata 26
I laski dziękuję Wam za wspieranie Nas:* myślałam o Was na fotelu :) w ogóle to się chyba w Was wszystkich zakochałam.

12 lata 2 tygodni temu #505945 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, jakoś nie czuje tych świąt jeszcze;/ ehh dziś posprzątałam, poprzebierałam pościel, choinka czeka na męża jutro razem ją ubierzemy, a co do menu wigilijnego to takie standardowe rybki, kapusta z grzybami, pierogi, itp. jedziemy do moich rodziców:) ja robię w tym roku ciasta, mama i siostra resztę.

Pozdrawiamy Ania i Franio:)

12 lata 2 tygodni temu #505946 przez Beata 26
Z dzisiaj. I uciekam do wyrka..
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #505951 przez offca87
Hej piękne! ;)

Agnieszka myślałam o Tobie dzisiaj, bo też miałam wizytę o ginekologa - taką z okazji końca świata. I chyba dziś jest dobry dzień, Ty masz pozytywne wieści, ja też. Pomimo bóli, kłucia, skurczów, infekcji - szyjkę macicy mam zamkniętą, twardą, 4cm dlugości. Mam brać nospę, gdyby to było uciążliwe i magnez, czyli i tak to, co ostatnio zaczęłam jeść. Malutki ok, serducho stuka, ułożony póki co pośladkowo, więc jeśli tak zostanie, to czeka mnie cc. A tak się cieszyłam na poród w wodzie! Ehh.. spędziłam w gabinecie godzinę, miałam usg dopochwowe i zwykłe, sprawdzanie ph w pochwie itd. jestem bardzo zadowolona. teraz jeszcze muszę się zorientować w cenach prywatnych badań na posiew (mocz) i test na tolerancję glukozy, jeszcze mogę go zrobić.

Gosia - promieniejesz :) Chyba ci się poprawił humor po ostatnich badaniach i - mimo wszystko - rozmowie z Mamą :)

Beata - słyszałam od wielu dentystów, w tym od mamy mojego W., która też jest stomatologiem, że ze znieczuleniami to głównie jest problem w I trymestrze, a potem po prostu bardzo uważają na dawki.

A co do kremów na rozstępy ja używam oliwki Bambino i Palmersa dla kobiet w ciąży i nie mam ani śladu po rozstępach, czy cellulicie :) jestem zadowolona :)

Ps. Wg USG termin mam na 23 marca :) A W. się modli, żeby Malutki ciut dłuzej poczekał i urodził się 1 kwietnia, na jaja, jak tatuś :D

12 lata 2 tygodni temu #505954 przez Paulina 77
ooooo Beata jak brzuszek Ci urósł :) :) dobrze, że dentystę masz już za sobą... ja go ciężko znosiłam w ciąży, jakieś nadwrażliwe zęby mi się zrobiły

Agnieszka super, że u Was wszystko w porządku :) :)

www.fakt.pl/Norwescy-naukowcy-na-choince...tykuly,193283,1.html

hehehe :lol: :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka