BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #540285 przez Agnieszka86
Waszka masz, napatrz się jakie cudo mieszka już u Ciebie w brzuszku:)

i żadnego oglądania innych rzeczy!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #540286 przez andzia_zg
też w wielu miejscach czytalam, że lepiej urodzic w 7 lub dopiero w 9 miesiacu, bo w 8 cos sie waznego rozwija. To samo usłyszalam ostatnio od mamy i od świrki ale jak zapytalam czemu to powiedzialy ze nie wiedza ale ze cos sie dokladnie co ale coś sie rozwija....
i teraz jak zagraza mi porod przedwczesny to tylko mówią.. bylyby do 9 miesiaca...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #540288 przez Paulina 77
No własnie, tez omijam te "in memory", po co w ogóle ludzie je wstawiają do internetu??!!

Ja juz po kolędzie, był taki wesoly ksiadz i pamietal o czym gadalismy w poprzednim roku, mojego m tez pamieta. Bylo b. miło.

Kombinezon na wyjscie ze szpitala mam duzy (w spadku od siostry) chyba na 74 i bede podwijac rekawki i nogawki, nie kupuje nowego. Widzialam w sklepie te "newborny" i wygladały mi na bardzo małe.

Jutro rodzice przyjezdzaja i mama mi poprasuje. Dzisiaj moj brzuch ucierpiał na samych przygotowaniach do koledy i wyprasowaniu 2 mężowych koszulek. ;)

11 lata 11 miesiąc temu #540289 przez Waszka87
ale ja nie czuje zbey on byl taki duzy i silny jak kopie to tak leciutko jakby byl taki strasznie malutki :)

11 lata 11 miesiąc temu #540293 przez andzia_zg
Waszka87 napisał:

niewiem zawsze tak sie mowilo cos chyba o pluca chodzi czy cos

Tylko wlasnie nie wiem czy tak na pewno to płuca, bo na bank dla płucek lepiej 8 niz 7 miesiac... płuca zreszta doskonala sie do samego konca i dla płucek ważny każdy dzień...

wiec dlatego sie zastanawiam dlaczego 7 i 9 miesiac i co sie wtedy tak naprawde doskonali

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #540295 przez mamcia2013
koticz napisał:

mamcia a jaki Ty w końcu wózek kupiłaś???bo gdzieś mi to umkło

quote]

allegro.pl/wozek-dzieciecy-emjot-miyo-3w...tis-i2952835145.html

turkusowo szary wybrałam (bez fotelika).

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540297 przez andzia_zg
To znalazłam w necie na temat rodzenia w 8 miesiącu :P

"Położna w szkole rodzenia tłumaczyła nam etiologię powstania tej bzdury... Kobiety które zachodziły w ciąże a później brały szybki slub aby ukryć ten fakt mówiły po urodzeniu dziecka że to wcześniak z 7 miesiąca. Dlatego te dzieci były tak dobrze rozwinięte. Nie rodziły ich niby w 8 miesiącu bo po miesiącu jeszcze o ciąży nie wiedziały dlatego zawsze padało na 7. A kiedy kobieta faktycznie rodziła wcześniaka z 8 było widać znaczącą różnice między dorodnym 7-miesięczniakiem.
Ot całą historia"

"To przesad ze lepiej urodzic dziecko w nieparzystym miesiacu niz parzystym. Nawet spotkalam sie z opinia, ze lepiej w 5 niz w 6 miesiacu"

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #540298 przez Agnieszka86
Ciekawa ta teoria z 7 i 8 miesiącem, nie spotkałam się z tym wcześniej!

11 lata 11 miesiąc temu #540301 przez Beata 26
To ja nie wiem czy cos dostane, ale brylanty? Watpie. Moze bukiet cietych kwiatow.
To co Wy mowicie swoim co chcecie czy jak?

Wezcie nie straszcie z tym 8 miesiacem, ma ktos jakies naukowe info? Az chyba poszperam w necie...

Ja mam jedn lillou, gdzies w domu nie wiem gdzie. Szkoda tylko, ze sznureczek mimo wszystko sie brudzi.

11 lata 11 miesiąc temu #540303 przez Waszka87
Beata 26 napisał:

To ja nie wiem czy cos dostane, ale brylanty? Watpie. Moze bukiet cietych kwiatow.
To co Wy mowicie swoim co chcecie czy jak?

Wezcie nie straszcie z tym 8 miesiacem, ma ktos jakies naukowe info? Az chyba poszperam w necie...

Ja mam jedn lillou, gdzies w domu nie wiem gdzie. Szkoda tylko, ze sznureczek mimo wszystko sie brudzi.

beata mozna wyprac w wodzie z mydlem albo wymienic bezplatnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #540304 przez Waszka87
co do tego 8 miesiąca to ja znalazlam taka opinie
"w 8 miesiacu do płuc maluszka dostarczony jest płyn który rozszeza pencherzyki, czyli dmucha je tak jakby, zeby zrobiły sie pełne, gdy dziecko przychodzi na swiat w 8 miesiacu, ma problemy z oddychaniem i róznie moze sie skonczyc, a w 7 jeszcze tego płynu nie ma, płucka sa małe "nie nadmuchane" ze tak powiem, nie rozwiniete, ale malec lepiej oddycha"

11 lata 11 miesiąc temu #540306 przez koticz
mamcia bardzo ładny wózek!!!

Ide coś zjeść bo mnie ssie!!!!A potem poprasuje trochę bo mężol już nie ma żadnej koszulki,ani do pracy ani na codzień!!! i może machnę pare kaftaników!

Całuski!Zajrzę wieczorkiem!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #540309 przez Agnieszka86
Beata ja napomknęłam kiedyś o bukiecie ciętych kwiatów dla mnie i drugim malutkim dla Zosi:) Ciekawe czy zapamięta. Jako takich prezentów, to się nie spodziewam.

11 lata 11 miesiąc temu #540310 przez Waszka87
moja wizyta 4 lutego aa juz sie boje

11 lata 11 miesiąc temu #540314 przez aksa
Agnieszka faktycznie jaki już śliczny ten dzieciaczek!! aż nie mogę uwierzyć, że taki człowieczek mieszka w moim brzuszku

też słyszałam, że lepiej 7 niz 8 ale jak pytałam dlaczego to nikt nie potrafił i powiedzieć, a tu proszę jakie ładne wytłumaczenie!

ooo moja kumpela jest kochana przejdzie się ze mna do tesco i pomoże mi w zakupach muszę ją na ciacho gdzieś zabrać :lol:

koticz hehehehe wariatko ty :lol: :lol:

Beata ja swojemu coś kiedyś bąknęłam, że fajnie tak coś dostać ale w sumie temat rozszedł się po kościach..

a ja tak myślę co by zjeść na kolację ale nic mi do głowy nie przychodzi...chyba na razie grapefruita wszamie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka