- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Depeche napisał:
Plyn do kapania mozesz sobie zostawic, rano pielegniarki chodza ze swoim wozeczkiem, biora ci takiego malca, odkrecaja kran z woda i same kąpią w tym co tam mają. Strasznie to wygląda, kąpią jak szczura, tak jakos je trzymają, nie w wanience, płakać mi sie chcialo, a mala sie darla, bo niejednokrotnie to ją spiaca wziely.
Też o tym słyszałam...nie wiem jak to zrobię, ale nie chcę, aby tak robiły z moim dzieckiem. Same niech się wsadzą tak pod kran! masakra![/quote]
To nie wyglada tak strasznie, na youtube zobacz sobie filmiki. A dziecko sie broni odruchowo i placze. Przeciez lepiej zeby bylo czyste niz brudne i poodparzane.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
młody chyba mnie napierdziala po prawym jajniku bo mnie napierdziala tak że szOk
a co do szpitala to nie ma już rejonizacji...więc chyba nie potrzebne jest skierowanie..
a w 'moim' szpitalu to trzeba mieć wszystko swoje, znieczulenia nie ma - można? można.
jedynym pocieszeniem dla mnie jest to, że będę miała znajomą która pracuje przy niemowlaczkach w tym szpitalu - tyle będę spokojna, że młodym się dobrze zajmie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominiczzkka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jestem przerażona ;oo to już tak blisko
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiem, że niewiele będę mogła zrobić w tym szpitalu, do którego trafię, bo zapewne będą panie, które powiedzą, że się nie znam itd. Trudno, z bólem serca to przetrawię i będę odliczała godziny do wyjścia do domu. Może jestem dziwna, ale chciałabym, aby zajmowano się moim maleństwem delikatnie..i tyle.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
cześć marudy!
jaki koniec lutego? ja nie chcę! jak już to niech będzie koniec marca:) ja potrzebuje jeszcze całego lutego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stresujecie mnie z tą torbą/walizką. ja dla siebie mam tylko koszule i kapcie do szpitala. żadnych podkładów, majtek itp.... bo przecież jeszcze CALY LUTY:))
Gosia-super zdjęcie, na rozkładówke do m jak mama:)
lusiaczek-ja wczoraj miałam 145/100, dziś 130/90. będę mierzyć kilka dni i jak mi te drugie nie zejdzie poniżej 90 to idę w środę do mojej gin niech zdecyduje czy mam coś brać. tylko nie czytaj w necie co to może oznaczac bo ja wczoraj się przeraziłam...
miłego piątunia:)))
Patrycja, a kiedy Ci 38 tydzień wypada? nie jeszcze w lutym?? Mi lekarz jak powiedział ze 12 lutego ostatnia wizyta i ze mam się później dużo ruszać i dużo bzykać to sobie uświadomiłam,że to już za 3 tygodnie. Z resztą pełnia już za 2 dni.Wole się spakować bo często mam skurcze i no spa nie wiele mi daje
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
młody pewnie nie będzie duży..więc czy taki 62 w ogóle się nada? ehh mętlik w głłowie
a takjak piszecie teraz to już ostatnia prosta!
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]tak czytam Was i czytam i stwierdzam że idę pakować torbę;/
Ania, ja jutro się przymierzam, mam nadzieję, że się uda:) a Tobie też życzę powodzenia:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ty natomiast masz termin dopiero na 17 marca, wiec jak dla ciebie to pewnie kombinezon bedzie na wyjscie ze szpitala, moze załapiesz sie na jakis spacer (chociaz niekoniecznie bo koniec marca, pierwsze dni kwietnia moga byc już ciepłe wiec wtedy juz kombinezon nie jest potrzebny) wiec ja na Twoim miejscu bym wzięła 56
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
andzia no właśnie kminie jak to będzie z tą pogodą to też nigdy nie wiadomo..ale chyba 56 będzie faktycznie lepszy..
A jak dziecko urodzi Ci się większe? mojej kuzynki mały urodził się 64 cm długi więc wszystko możliwe
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak czytam Was i czytam i stwierdzam że idę pakować torbę;/
bez kitu, też tak pomyślałam ehhe
to kąpanie nie wygląda wcale tak źle, zależy od szpitala, u mnie zabierali na kąpanie i ważenie a w drugim szpitalu przy mamach kąpią, można nawet samemu chyba, no co szpital to obyczaj. Zresztą to nie jest kąpiel tylko przepłuczka Z tą pępowiną to wiem tyle, co mi znajoma położna mówiła, że lepiej aż przestanie pulsować i wtedy przecinać, i o oczyszczaniu noska, bo nie wszędzie czyszczą, czasem zostawiają żeby sam się przeczyścił.
Jeśli chodzi o wyparzanie to na początku jest szał, potem już po prost wyparzasz raz na jakiś czas, jak widzisz że już dobrze by było to zrobić hehe ja do wrzątku wrzucałam na parę minutek, potem pod kran i na ręcznik papierowy. Pod kran z tego względu że zostawał osad z wody niestety, a nie wpadłam na to żeby w mineralnej albo destylowanej wyparzać ;p
aksa ja mam kombinezon 62 po Amelce mojej, ale teraz jak bym kupowała to też 62 chyba
aa i jeszcze Gosia zamurowało mnie to zdjęcie ! ślicznie wyglądasz
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]aksa napisał:
andzia no właśnie kminie jak to będzie z tą pogodą to też nigdy nie wiadomo..ale chyba 56 będzie faktycznie lepszy..
A jak dziecko urodzi Ci się większe? mojej kuzynki mały urodził się 64 cm długi więc wszystko możliwe
A jeśli wziąć pod uwagę jeszcze to, że dzidziuś będzie miał jeszcze jakieś warstwy na sobie, to rozmiar 56 może być mały, a nie może przecież uciskać. Ja mam większy na 62cm i 68cm jakby coś