BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #539709 przez mamcia2013
Waszka napisz mu że masz kłódkę i nie możesz gadać :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #539710 przez Lenucha217
Paulinka obyło sie bez palcy pochylilam sie i .... <błe> ajć aż mi lepiej a jaka "żem" Rześka :)

Andzia tak zrobie zapakuje 2 paczk a reszte najwyzej mi dowiozą ... glupio sie czuje bo ta torba taka duza jakbym do Egiptu leciala ...

11 lata 11 miesiąc temu #539711 przez mamcia2013
Lenucha217 napisał:

Paulinka obyło sie bez palcy pochylilam sie i .... <błe> ajć aż mi lepiej a jaka "żem" Rześka :)

Andzia tak zrobie zapakuje 2 paczk a reszte najwyzej mi dowiozą ... glupio sie czuje bo ta torba taka duza jakbym do Egiptu leciala ...

A ja jeszcze nie mam nic spakowane, nie mówię już o tym że jeszcze w aptece po wkłady i podkłady i gacie nie byłam :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #539714 przez Waszka87
Ja sie spakowalam do walizki ;-) jeszcze mam ręczniki papierowe 2 rolki i papier toaletowy hihi

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #539715 przez andzia_zg
Lenucha217 napisał:

Te podkłady zajmuja naprawde dużo miejsca,więc musiałam tak to rozplanowac żeby do szpitala nie iść obładowana jak na wczasy. Dlatego nie brałam całych opakowań, bo w zyciu nie zmieściłabym się do jednej torby. Dlatego zapakowałam wszystkiego po trochę. Jedynie szlafrok i ręczniki papierowe mam w reklamówce,a resztę mam w 1 torbie.
Druga torba stoi w domu i tam mam przygotowane rzeczy na wyjście dla Wojtusia tzn ubranka, kombinezon,kocyk, czapeczkę itp

A na łóżeczku leżą 3 listy: "torba do szpitala", "rzeczy dla Wojtusia", "rzeczy dla Ani na wyjście" Na każdej z tych list mam zaznaczone co mam juz zapakowane w torbie, a co musze dołożyć.

U mnie zawsze listy to podstawa, bo mam skleroze i bez list bym pewnie połowe zapomniała.

Także jakbym nawet miala nie wiem jakie bóle to mąż zerka na listę i doładowuje do torby to co jeszcze potrzeba :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #539720 przez wiewiorka
36 tydzień zaczynam. Chyba się dziś spakuje..

11 lata 11 miesiąc temu #539725 przez andzia_zg
wiewiorka napisał:

no najwyższa pora się spakowac, bo nigdy nic nie wiadomo :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #539727 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

wiewiorka napisał:

no najwyższa pora się spakowac, bo nigdy nic nie wiadomo :P

Ja dzisiaj jadę do rodziców to się zacznę pakować... Mój chłop jest rozgarnięty więc w razie w sobie poradzi :D

11 lata 11 miesiąc temu #539728 przez vernix
Cześć Dziewczyny!
Miałam dzisiaj paskudną noc. Czuję, że macica w tym tygodniu ostro mi się podniosła pod cycki i nie mogę już normalnie oddychać, nawet jak leżę na lewym boku. Masakra! Łapałam powietrze jak ryba, jestem wykończona.Co chwilę się budziłam.

Sorry, nie odpiszę na Wasze posty, ale wszystkie 5 stron nadrobiłam:)

Powiem Wam, że chciałabym, abym już był koniec lutego.Nie będę Wam tutaj narzekała, każda z nas ma przecież gorszy dzień.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #539729 przez Waszka87
wiewiorka napisał:

Też się będę pakować w 36 ;-) odebrałam teł i się rozplakalam aaaaaa ja nie umie się gniewac

11 lata 11 miesiąc temu #539751 przez Depeche
Lenucha jestes niemozliwa! Chyba sie ciesze, ze nie mam takiego parcia na jedzenie, wieczorami to moglabym wcale nie jesc, jem tylko owoce.

Waszka te wielkie podpaski to podstawa w szpitalu, mi podklady zmienialy, ale na pewno by mnie w te podpachy nie zaopatrzyli. Dwie paczki powinny wystarczyc , kazda krwawi inaczej na nastepnego dnia to wzielam juz zwykle podpaski.

Kur.a ale sie zmasakrowalam tym nocnym sr.niem. Mama dala mi salatke z majonezem, cos czuje, ze to po niej, do tego beka mi sie cebula. Dopiero co lozka poscielilam, siedzimy obie nieumyte jeszcze, dobrze, ze mala maz ubral ( zabral mi dzis samochod, dziwnie sie z tym czuje). Napilabym sie kawki z mlekiem, ale jak nic polece.

Do tego psorilam te kobiete od paki, ktora kupilam dla Kubika o szybka przesylke, bo jestem na etapie prania... mialo byc paczka priortytet, to wg mnie znaczy szybko mialo byc wczoraj!!!!!!!!!!!! Nie maaaaa!!!!!!!! Wiem, nakrecam sie, ale ja chce te ciuszki!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #539761 przez Depeche
Waszka87 napisał:

wiewiorka napisał:

Też się będę pakować w 36 ;-) odebrałam teł i się rozplakalam aaaaaa ja nie umie się gniewac

Hormony nas zabija!
Dzis w DD TVN bylo , ze wg jakiegos tam slawnego ginekologa maz nie powinien uczestniczyc przy porodzie. Ja mojego prosilam , zeby tam nie zagladal, bo bede miala dyskomfort. Ostatnio przy znajomych sie przyznal , ze i tak widzial. I troche mi przykro, bo dlamnie to bylo takie oblesne. Teraz mu mowie, ze nie wiem czy chce zeby ze mna byl,ale on chyba traktuje to jak mus. Nie wiem, najwyzej powiem mu zeby wyszedl, jak bede musila przec, bo to bylo najgorsze.

AAAA to pytanie, chyba do GOSI.
Wyczytalam wczoraj w necie, ze mozna przez brzuch poznac czy dziecko jest ulozone pupkowo czy glowkowo. Jak pupkowo to serce slyszy sie powyzej pepka mamy, a jak glowkowo to ponizej. Prawda to to? Moj wczoraj sluchal i mowi, ze chyba slyszal, powyzej pepka, co dowodzi, ze sie mlody jeszcze nie okrecil. Nie wiem na ile to mozliwe.

11 lata 11 miesiąc temu #539763 przez mamcia2013
Vernix ja też bym chciała już koniec lutego, no ale jeszcze trza poczekać.

Depeche ja niedawno zjadłam jabłko i popiłam wodą :cheer: myślałam że z klopa nie zejdę!

Idę się kąpać i walczyć z maszynką (może się nie zasapię).

11 lata 11 miesiąc temu #539769 przez Gosia27
Depeche zgadza się. Ja Jest głowką w dół to tętno jest ponizej pepka i odwrotnie

11 lata 11 miesiąc temu #539771 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Depeche zgadza się. Ja Jest głowką w dół to tętno jest ponizej pepka i odwrotnie

No to moja gadzina dalej uparcie siedzi na pupie. Ale fajnie, bedziemy teraz testowac! :laugh:
W glebi duszy mam mala nadzieje, ze sie jednak nie obroci i ...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka