- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
Ja mam termin na 4.03 więc dość realne jest urodzenie jednak w lutym zresztą naprawde nie chce mi się nigdzie chodzić już więc cieszę się,że już mam wszystko pokupowane
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
i TAK po 2 godzinach razem z dzidzią się tu domku jedzie! nawet bym nie zostawiła dziecka w szpitalu!
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
chiczi napisał:
Depeche napisał:
Mlody tak mi przykopal, ze w tylku na zwieraczu poczulam.
Ojjj, znam to uczucie... Mój mały też często właśnie w taki sposób i tam kopie plus silne uderzenia w pęcherz lub jajnik- wtedy to zginam się w pół.
U mnie w szpitalu wymagają małą paczkę pieluszek jednorazowych 3-6 kg. Ja kupiłam Pampersy Premium Care 1 ( te w białym opakowaniu) 2-5 kg, no i chyba muszę dokupić specjalnie te 3-6 kg . No i mają do szpitala być w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu
Znaczy, ze je sobie zabieraja? BEz jaj!
No właśnie nie wiem, co oni mają na myśli, pisząc w wytycznych, że paczka ma być dosłownie: "oryginalnie zapakowana"...
Do tego jeszcze 3 pieluchy tetrowe, oliwka, krem p/odparzeniom, płyn do kąpieli, szczoteczka do włosów, chusteczki nawilżające
Noo, a o dwóch sztukach lewatywy dla mnie też Wam juz pisałam
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
chiczi troche u Ciebie przeginają z tym co masz przynieść... kurde wszystko musisz mieć swoje
No nieźle wszystko musisz mieć swoje. Jedne szpitale mówią zeby wszystko mieć ale np jest u nich znieczulenie a niektóre nic nie wymagają i znieczulenia niema. Każdy szpital kładzie nacisk na co innegoo
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Odp zwrotna: to ja postaram się szybko wrócić do domu
To ja ciekawa jestem
Idę robic obiad. Mintaja, ryż z duszoną cebulką i sos serowy <mniam>
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
chiczi troche u Ciebie przeginają z tym co masz przynieść... kurde wszystko musisz mieć swoje
Racja . Pisałaś Andzia_zg o podkładach na łóżko- też muszę zabrać- nawet ilość podali- 6 szt.
Majtek jednorazowych też 6 szt.
Jestem ciekawa czy w ogóle są "małe paczki pampersów 3-6 kg"- jak to sobie życzą...
Waszka, niestety, co szpital, to inne wymogi :|, a znieczulenia nie ma :|
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Gosia Ty kusicielko wczoraj nie chciał to dzis nie będzie miał wyjścia
Jestem po prostu natrętna, wręcz go nękam od paru dni
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do kontroli, to jest w porzadku. U niego papiery to jest rzecz swieta, pierwszego dnia wszystko musialam pouzupelniac, zaswiadczenia, kwestionariusze i w ogole. Lekarz mi ostatnio mowil, ze oni poglupieli teraz w tym ZUS, ze kontroluja juz nie tylko ciezarne. Nie wiem, jakie mam to zwolnienie, bo sie nie przyjrzalam... ale ja i tak siedze w domu, wiec moga sobie przychodzic. Jak do nich pojde, postoje na korytarzu odpowiednio to im tam jeszcze urodze. Narazie sie wyluzowalam, bo mnie tak w nocy przeczyscilo, ze czulam sie jak przed porodem na lewatywie, chociaz mysle, ze majonez tu tez pomogl.
Gosia, ja tez chyba dzis mojemu musze zasugerowa sesje brzuszkowa, ale ja jestem lekko powiedziawszy wieksza, no i wlosy mam nie umyte.
Mam caly dzien zgage, nic nie dziala, a teraz zjadlam ogorkowa i do tego jeszcze mnie na rzyganie zbiera.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Oprócz tego muszę zabrać 3 komplety: koszulek, kaftaników, śpiochów, (body nie, bo musi się pepuszek wygoić), 3 pary skarpetek, rękawiczki- niedrapki, rożek, chusteczki, 3-5 pieluch tetrowych, 1-2 flanelowych, oliwkę, czyli dużo rzeczy. Zabiorę też ręcznik i płyn do kąpania.
Depeche masz racje z tym ZUS-em. Oni chyba dostają premie za to, że kogoś chorego, czy ciężarną przyłapią na "okradaniu państwa"! a że w sejmie w biały dzień to robią, to nikogo to nie rusza...
Mój teść ma firmę budowlaną, z tymże miesiąc temu przeszedł skomplikowaną operację oka, siatkówki. Te skurczybyki byli u niego, dwa dni po operacji, kiedy chłop nie kumał co się z nim dzieje, a ledwo wyszedł ze szpitala. To się nazywa ekspres.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie ile pampersów wziąć do szpitala jeżeli szpital ich nie zapewnia
A ja wiem, z 10-15. Chlop ci dowiezie, jak zobaczysz ile zuzywa. Tak z piec dziennie idzie na poczatek.