BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #539776 przez Beata 26
Wiewióra tak Ci trochę zazdroszczę tego 36 tygodnia, ja jutro zaczynam 34 tydzień (dopiero? już?)!! będę ostatecznie w next tygodniu torbę pakować, dla spokoju umysłu. u mnie trochę inny skład tej torby, bo po 2 godzinach wyganiają do domu ze szpitala, ma to swoje plusy i minusy.

Depeszo - o tym sercu nad i pod pępkiem czytałam wczoraj w poradniku, takie same informacje były podane.

Ja może jeszcze nie wiem o czym mówię, ale nawet chcę, żeby mój I. widział ile kobieta poświęca dla dziecka i rodziny. Gdyby miał traumę to jako psycholog już sobię z jego traumą poradzę;)

Jem zupę buraczkową na drugie śniadanie, bo nic innego nie ma. Szał ruskich pał.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #539780 przez mamcia2013
Beata jak to wyganiają po 2 h? Kogo??

11 lata 11 miesiąc temu #539782 przez Depeche
No wiec wlasnie troche Wam zazdroszcze, a troche nie . MOja mala dostala mega zoltaczki, ale dopiero w trzeciej dobie. Smiesznie sie objawiala, bo ona nie byla zolta, a miala bardzo wysoka bilirbyne. Gdyby nie badania w szpitalu w zyciu bym na to nie wpadla. Ale w terazniejszej sytuacji to moze wolalabym tak jak Ty, mala pewnie bedzie beczec, a nie chce zeby ja do szpitala przyprawadzali. Chociaz po dzisiejszej nocy to sie malej malpie nalezy.

11 lata 11 miesiąc temu #539784 przez lusiaczek82
cześć mamusie
mam takie pytanie jakie macie ciśnienie bo ja troszkę zaczęłam się martwić od kilku dni mam 148/87 i tętno koło 90 chyba nie powinno takie być zwłaszcza że ciśnienie mierzę w domu bez wysiłku wizytę mam dopiero za 2 tygodnie to pewnie powiem lekarce o tym ale przez te 2 tygodnie będe się pewnie martwić

11 lata 11 miesiąc temu #539785 przez Waszka87
Mój Ł jest ratownikiem i nie jeden poród już widział wiec jestem spokojna poza tym chodzilismy na szkole rodzenia razem i wszystko zawsze razem.
u nas 2 godziny to z maleństwem się leży a do domu po 2 dniach

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #539789 przez Depeche
Waszka87 napisał:

Mój Ł jest ratownikiem i nie jeden poród już widział wiec jestem spokojna poza tym chodzilismy na szkole rodzenia razem i wszystko zawsze razem.
u nas 2 godziny to z maleństwem się leży a do domu po 2 dniach

To nie o to chodzi,moj tez sie nie boi ani nie brzydzi takich widokow, chodzi o widok malej ale rozklapiochy! W Uk maja inaczej, tam rodzisz i won do domu ;-)

Lusiaczek, a nie mam pojecia , bo sie cisnienioierza nie dorobilam jeszcze. Pewnie ja mam niskie, taka chodze niedorobiona!

11 lata 11 miesiąc temu #539792 przez Beata 26
mamcia2013 napisał:

Beata jak to wyganiają po 2 h? Kogo??

Pierwsze dwie godziny leżysz z maleństwem i odpoczywasz po porodzie, potem idziesz z pielegniarką / lub mężem pod prysznic, a potem masz zrobić siku, jak zrobisz, to masz jechać do domu.

Zostajesz na dwa dni jeśli miałaś cesarskie cięcie, zostajesz na jeden dzień jeśli przy porodzie były użyte kleszcze.

I tak to tu wygląda. Więc ja po 2 godzinach będę już u siebie w domu.

11 lata 11 miesiąc temu #539793 przez Paulina 77
Mam dzisiaj kolędę. Wczoraj m poodkurzał, ale ja chyba nie dam rady wytrzec podłogi...

11 lata 11 miesiąc temu #539797 przez Depeche
Paulina 77 napisał:

Mam dzisiaj kolędę. Wczoraj m poodkurzał, ale ja chyba nie dam rady wytrzec podłogi...

Ministrantowi daj sciere! Trzeba kochac i pomagac bliznim.

11 lata 11 miesiąc temu #539799 przez Paulina 77
A ile sie daje na koledzie ksiedzu i ministrantom??

11 lata 11 miesiąc temu #539800 przez Beata 26
przepraszam, nie kleszcze - tylko zostajesz na jedna noc jeśli miałaś poród wywoływany po 72 godzinach od odejścia wód płodowych, żeby zobaczyć czy nie infekcji!

11 lata 11 miesiąc temu #539801 przez Depeche
Paulina 77 napisał:

A ile sie daje na koledzie ksiedzu i ministrantom??

a tyle na ile cie stac! Daj spokoj. Ja nie wiem, jak wiadomo w tym roku nie wpuscilam, w zeszlym dalam chyba 50 zl, dla ksiedza.

11 lata 11 miesiąc temu #539802 przez Beata 26
jakby do mnie ksiądz przyszedł, ale tu nie chodzą, to dałabym mu słoik ogórków i powiedziała, że sorry memory, ale teraz to ja kasy nie mam bo dziecko w drodze. no, gdyby był miły to może dostałby ciasto na wynos.

ale kasy? proszę Was bracia i siostry. daj połowę mniej niż planowałaś, takie moje zdanie ;)

11 lata 11 miesiąc temu #539805 przez Depeche
U mnie jak chodzil, gdy bylam z Laura w ciazy to nie chcial wziac. W szoku bylam, powiedzial, ze teraz to ja mam inne wydatki.

11 lata 11 miesiąc temu #539806 przez Waszka87
Ja dałam 30 i ministrantom po 5 ;-)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka