BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #566794 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #566796 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Ok już przeczytałam co naskrobałyście :-)

A więc cały wieczór chodziłam jak kaczka takim rozkrakiem, bo tam mnie bolały pachwiny...Wieczorem jeszcze troszke ze mnie pociekło, a potem się uspokoiło.Położyłam się spać i nawet plecy zaczęły mnie mniej boleć. Zasnęłam jak smok. Pierwszy raz od dłuższego czasu nie miałam tych nocnych akcji miedzy północa a drugą. Owszem budziłam sie siusiu i mega stękałam gdy musiałam sie przewrócić ale zaraz znów spałam. Jestem w szoku, bo już nie pamiętam kiedy się tak wyspałam. Wojtus dał mi sie chyba ostatni raz wyspać :P
Dziś już nic na razie nie leci, tylko bolą pachwiny. Jakos nie czuje się bym miała rodzić. Zresztą mąż to skomentował tak "przecież umówiłem się z Wojtkiem na czwartek więc teraz na bank nie urodzisz" Facet...
Także ogólnie czuje sie dobrze, tylko chodzę taka rozkraczona.

Widzę, że obstawiacie... to ja tez obstawie... stawiam na ufolkę :lol:

Mój K. obstawia piątkową noc, albo sobotę-bo w sobotę własnie, ma go nie być w domu cały dzień.
Dobrze, że się wyspałaś. Ja też od kilku dni czuję ból w pachwinach, od czego on jest?

Ja obstawiam Ciebie :P a potem Ufolkę :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #566801 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #566805 przez Agnieszka86
Kika masz bardzo zgrabniutki brzuszek :)

Aha i wczoraj gin. mi mówił, że gdybym sobie nie radziła z bólem w czasie porodu, to mam powiedzieć bez skrępowania położnej, że chce znieczulenie :cheer: A ja mu na to, że nastawiam się na naturę :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #566806 przez mamcia2013
Kika brzusio mały :) a kącik super jest.

Aga to wyczytałam w dzieciowej gazecie :
"Skoro pojawiły się bóle pachwin,to zapewne maluch wstawił się już do kanału rodnego, a to dobrze wróży! Zalecam jak najwięcej naturalnych prostaglandyn (w postaci nasienia partnera) na szyjkę i masowanie brodawek. Można też pić napar z liści malin. To wszystko powinno pomóc naturalnie przygotować organizm do porodu. A potem - to już z górki." :)

11 lata 10 miesiąc temu #566815 przez Lenucha217
kikus ale zgrabniutki brzuszek chudzinka z Ciebie straszna .... Cudny kacik dla malutkiej

11 lata 10 miesiąc temu #566816 przez Agnieszka86
mamcia2013 napisał:

Kika brzusio mały :) a kącik super jest.

Aga to wyczytałam w dzieciowej gazecie :
"Skoro pojawiły się bóle pachwin,to zapewne maluch wstawił się już do kanału rodnego, a to dobrze wróży! Zalecam jak najwięcej naturalnych prostaglandyn (w postaci nasienia partnera) na szyjkę i masowanie brodawek. Można też pić napar z liści malin. To wszystko powinno pomóc naturalnie przygotować organizm do porodu. A potem - to już z górki." :)

oooo... no to mała już w kanał się wbiła :) Pachwiny bolą mnie nawet jak się nie ruszam i np. leżę. Zostaje mi napar z liści malin (których nie mam) i masaż brodawek... Dzisiaj spróbuje aktywnie spędzić dzień. W domu, bo w domu, ale zajęcia sobie jakieś znajdę :)

Kika kącik śliczny:)

11 lata 10 miesiąc temu #566823 przez andzia_zg
Agnieszka mi gina mówiła, że u mnie bóle pachwin są od tego, że mały już jest maksymalnie wciśnięty w kanał rodny i widzi, że chodzę już taka rozkraczona bo sie tam porozsuwało.
u mnie to nawet nie było szans by zważyć małego, bo nie dało sie dokładnie zmierzyć główki i główka mocno zawyżała pomiar.
Komputer łapał główke jakos po skosie stąd pomiar wychodził 4100g, ale gina powiedziała, że mały na bank tyle nie ma. No ale w karcie ciąży niestety musiała wpisac taką wagę...

Jak to gina stwierdziła u mnie, że te moje nocne bóle to jest mój powolny poród, bo Wojtek jest już w takiej pozycji i tak wciśnięty w kanał rodny, co np u większości osob odbywa sie dopiero w szpitalu na sali przedporodowej i co trwa wiele godzin...

kika ale masz zgrabniutki brzuszek... i ładniutki kącik dla małej :-) jak mi sie podobają dziecięce łóżeczka :lol: jak dajecie zdjęcia to moge je non stop oglądać :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #566824 przez vernix
Hej Dwupaczki!

Zaglądam z nadzieją, że Zosia, Oliwia lub Wojtek są już na świecie, a tu proszę, Uparciuszki nie chcą wychodzić :)
W sumie nie dziwię się: zimno i śnieżno, co to za pogoda!!

Andzia tylko, żeby znowu nie był to taki alarm jak w styczniu...ale teraz to chyba nie da rady, jeśli płyn wycieka??

Aga może Twój brat ma lepsze przeczucia niż wszyscy wokoło? Ciekawe, czy się sprawdzi przepowiednia:)
Trzymam kciuki za KTG.

Mamcia też mam wizytę pojutrze +KTG. Dłuży mi się ten tydzień i dłuży.
A może Twoja świrka zorientowała, że ..jesteś w ciąży ;) B) ale dobrze, ze ma ludzkie odruchy!

Kika śliczny kącik dla Laury, uwielbiam białe meble dla dzieci, super! Brzuszek zgrabny!

Hoborr niezła jesteś z tym dzwonieniem:)powodzenia jutro, żebyś tylko się dostała do środka :cheer:

Też nie wiem jak mój ginekolog traktuje przenoszenie ciąży, ale podczas ostatniej wizyty stwierdził, że i tak urodzę tydzień wcześniej, czyli wychodzi na to, że...W PRZYSZŁYM TYGODNIU. :lol: Zobaczymy, czy ma rację. Dodał że, gdy badał mnie na fotelu, dotykał już główkę małego :ohmy: (szyjka miała 2 centymetry, teraz zapewne się skróciła, bo czuję jak Heniulek na nią napiera).

11 lata 10 miesiąc temu #566833 przez mamcia2013
Vernix na która masz wizytę? Bo ja na 12 w piątek :D może i świra zaczęła kumać że to coraz bliżej :unsure:
ciekawe co mój gin mi "przepowie", bo on to też ma miarkę w łapach itp :P

11 lata 10 miesiąc temu #566834 przez Lenucha217
A to my lenie dwa :P
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #566835 przez mamcia2013
A to kącik Doriana się robi :D na styk łóżeczko wlazło :cheer:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #566838 przez Waszka87
Lenucha wielkaś ;-) śliczna
Kika super widzę ze białe łóżeczka rządzą

Popatrzcie co mój Ł zamówił ;-) www.nikidom.com/01002156/LAMAZE-ROBOT-JU...E-DESCUBRIMIENTO.htm

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #566839 przez vernix
Mamcia wizytację mam na...7:45- niby mam-y przyjść na tę godzinę, bo będę miała na samym początku KTG, ale i tak wparujemy po 8., bo przez te 9 miesięcy gin przyjął mnie o umówionej godzinie chyba tylko raz:) więc niech się buja, bo wiem, że po 8. go i tak nie będzie, bo się spóźnia, a potem wypisuje recepty :ohmy:
A chodzę z rana, bo męzol chce być razem ze mną, a do pracy ma na 10.

Dopiero środa...

Oby miarki w łapach się sprawdziły :cheer: B)
PS Kącik doriankowy- super dopracowany:):)też masz centymetr w oku:):)

Leniusia ładnie, ładnie wyglądasz!

Andzia tak myślę, ze jeśli wyciekły te wody zewnętrzne-cokolwiek to oznacza?, to nie będzie ich mało, aby Wojtuś miał komfort, w sensie dotlenienia? tak jakoś to mi się kojarzy.

11 lata 10 miesiąc temu #566841 przez kika1985

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka