- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
www.facebook.com/photo.php?fbid=12934762...81565&type=1&theater
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
wiewiórka a doczytałaś że paulina77 urodziła nad ranem?mamy drugiego chłopca:)))
Lafi, Aga-jak samopoczucie?
przegapiłam!!! coś wiecej wiadomo, coś napisała jak poród??
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Beata 26 napisał:
Znalezione na FB, interesujące - ciekawe czy okaże się prawdziwe
DLA KOBIET, KTÓRE MAJĄ DZIECI - jak zachowują się przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku?
Przy Pierwszym dziecku: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy, jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Przy Drugim dziecku: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Przy Trzecim dziecku: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Jakie fajne!!!
haha, zajebiste i jakie prawdziwe. Ale oddechy na prawdę pomagały w bólu.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja kawunię piję i zaraz do kuzynki idę w odwiedziny z Amelką, nie chce mi sie, najchętniej bym się położyła ale jak będę leżeć to nigdy się Oliwka nie ruszy
Ja miałam znieczulenie zzo, teraz drugi raz jak będzie bardzo boleć to też będę prosić, o znieczulenie na czas szycia też będę prosić, nie ma bata. A czemu wy tak na znieczulenie źle się zaopatrujecie?? lepiej wziąć znieczulenie niż potem wspominać poród ze łzami w oczach przez rok ;/ bo jak dzidzia jest mała to jakoś ją idzie wypchać, ale jak spore dziecko to naprawdę wtedy masakra jest.. a jak skurcze krzyżowe to w ogóle, także nie wykluczajcie niczego
Ja miałam masowaną szyjkę, ale byłam na zzo więc nie czułam nawet, serio.. a parę razy mi masowali, żadnego badania też nie czułam, i szycia prawie nie czułam, dopiero na sam koniec coś tam. Ale ja miałam wywoływany pompą poród, także może dlatego dostałam zzo szybko, ale momenty między dawkami,w których trzeba było czekać aż anestezjolog przyjdzie były koszmarne, R. patrzył na mnie ze łzami w oczach.
A badanie ginekologiczne to mnie troszkę boli ale na początku, jak tylko palce wkłada, potem jakoś daję radę się rozluźnić i już nie boli. Tylko taki dyskonfort jest.
Mi jakoś niedobrze jest
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a moj dzien też w kiepskim nastroju...
mam takie pytanie jak z waszą garderobą?/ chodzi mi głownie o jakieś bluzki żeby były wygodne do karmienia...kupujecie coś? bo ja to nie mam zadnych takich rozpinanych..i się zastanawiam jak ja karmić będę.....chyba że świruje to mnie do pionu doprowadźcie...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Jak mu sie udaję taką małą dupką zrobić tyle hałasu
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale macie jazdy dziołchy.....
mam takie pytanie jak z waszą garderobą?/ chodzi mi głownie o jakieś bluzki żeby były wygodne do karmienia...kupujecie coś? bo ja to nie mam zadnych takich rozpinanych..i się zastanawiam jak ja karmić będę.....chyba że świruje to mnie do pionu doprowadźcie...
do pionu ! normalnie bluzkę siup do góry i jazda po co ci jeszcze jakieś specjalne bluzki
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
ale macie jazdy dziołchy.....
nie świrujesz. mam własnie ten problem. mam na szczescie kilka sweterków rozpinanych. jak tylko z domu bede mogła wyjsc to ide na zakupy
myslac o karmieniu z cycków zaczeło mi leciec
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Włąśnie poprasowałam pościel. Tez mnie cos dzis zaczął wkurzać mąż więc wzięłąm się za prasowanie bo musiałam sie na czyms wyżyć.
Lenucha ale ci ładnie w okularkach
Kinga bardzo ładne zdjęcie masz w awatarku
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój małż się trochę przespał i pojedziemy teraz do moich dziadków
Jak wrócę to się odezwę.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aaa i nie chodzi mi tu o kupowanie jakiś specjalnie przeznaczonych do tego ubrań, tylko zwykłe bluzki tyle że na guziczki czy coś takiego
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]