BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #571063 przez andzia_zg
Kinga2424 napisał:

To ja z kolei ciągle wstawałam zobaczyć, czy przypadkiem coś nie zaczyna mi się dziać. Wczoraj wydawało mi się, że czop mi zaczyna odchodzić. Ale chyba to był fałszywy alarm:)

Ja też za każdym razem jak jestem w łazience to zaglądam na wkładke czy przypadkiem nie zaczyna odchodzić czop itp. Szczególnie po tym wtorkowym sączeniu się wód... Ale od tamtej pory mam spokój... i ciągle cisza...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #571065 przez kika1985
Agnieszka86 napisał:

Dzięki są smsy i miłe słowa. Czekamy, skurcze się trochę uspokoily. Jestem na oddziale i zaraz idę chodzic może coś szybciej ruszy. Teraz to odszedł mi prawdziwy poprawiony czop, ciągle coś takiego krwawego wypływa. W miarę możliwości będę się odzywać.

aga jednym słowem mąż ci wykrakał poród :) trzymaj się

11 lata 10 miesiąc temu #571067 przez andzia_zg
Agnieszka86 napisał:

Dzięki są smsy i miłe słowa. Czekamy, skurcze się trochę uspokoily. Jestem na oddziale i zaraz idę chodzic może coś szybciej ruszy. Teraz to odszedł mi prawdziwy poprawiony czop, ciągle coś takiego krwawego wypływa. W miarę możliwości będę się odzywać.

Trzymamy kciuki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #571069 przez Kinga2424
Wczoraj koleżanka do mnie napisała, że zaczyna przygotowywać wyprawkę dla maluszka. Ma przewidywany termin porodu na lipiec. A ja torba nie spakowana (do końca)i mam wrażenie jakby to miało być w tak odległym czasie. A w kazdej chwili może się zacząć:)

11 lata 10 miesiąc temu #571070 przez Kinga2424
Dziewczyny życzę Wam wszystkim miłej niedzieli. Muszę uciekać:)

11 lata 10 miesiąc temu #571071 przez ufolka
jej to czop jeszcze raz odszedł? może to to co zostało.. szybkiego porodu życzę !!!!!!

z tym czopem to Sami pisała a potem zamilkła, no ale u niej nie był podbarwiony, musiało mi się coś poprzestawiać :P

Mamcia no ciężko było, miałam dużo szwów, no ale raczej to była bezsilność niż ból, ja po prostu nie dałam rady przeć już, z sił opadłam, no ale jak zobaczyłam że położna szepce coś z lekarzem to zaczęłam bać się że zaraz jakieś kleszcze, próżnociągi itd i zebrałam siły i 2 razy parłam i poszło.. dzięki Bogu :)

hejka Kinga :)

Ela no teraz Ty masz sny ! przyznaj się co brałaś :P ja czułam inaczej jak czop wypływał, tak ze środka coś płynęło :) zresztą on cały czas po trochę mi wychodzi :dry:

Vernix mój R. też jest na bieżąco z porodami na forum hehe czy tego chce czy nie :P

11 lata 10 miesiąc temu #571072 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #571073 przez mamcia2013
ufolka napisał:

Mamcia no ciężko było, miałam dużo szwów, no ale raczej to była bezsilność niż ból, ja po prostu nie dałam rady przeć już, z sił opadłam, no ale jak zobaczyłam że położna szepce coś z lekarzem to zaczęłam bać się że zaraz jakieś kleszcze, próżnociągi itd i zebrałam siły i 2 razy parłam i poszło.. dzięki Bogu :)

ja teraz będę żyła w niepewności przez dwa tygodnie jeśli nic się nie ruszy... :dry: no a później zobaczymy. Z jednej strony wolałabym sama rodzić no ale jak mały nie chce wejść w kanał... ehhh trza czekać aż mój mały wielkoludek zechce wyjść :)

11 lata 10 miesiąc temu #571074 przez andzia_zg
Czekamy jeszcze az odezwą się pozostałe dziewczyny... offca, Beata, koticz, aksa itp.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #571077 przez andzia_zg
mamcia nie pozostaje nic innego jak tylko czekać.

Ja tam miałam wczoraj dzien przemyśleń i się jakoś wyciszyłam psychicznie, nie mam juz parcia, że chce urodzić już... i tak jak pisałam w któryms poście to nawet chciałabym urodzic 1 marca :lol: Więc jesli małemu dobrze w brzuchu to niech sobie tam posiedzi - byleby był tylko zdrowy.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #571078 przez Panika992
Jestesmy z Toba Aga;)
Ale emocje;) Pozazdroscic. Oby poszlo szybko i w miare mozliwosci bezbolesnie;)

11 lata 10 miesiąc temu #571083 przez ufolka
Andzia to samo Aga pisała, że odpuściła hehe i że jak dobrze malutkiej to niech sobie siedzi :)

Mamcia będzie dobrze, jak nie tak to inaczej, ale urodzimy i potem zapomnimy o tym co złe było :) ja powiem szczerze że bólu już nie pamiętam za bardzo :) polecam zzo :P

11 lata 10 miesiąc temu #571085 przez AniaCzajka
Ja już bym chciała mieć Frania obok ;) ale najbardziej pragnę tego żeby wszystko było w porządku i żeby malutki był zdrowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571087 przez offca87
Hej!
Też melduję się w wersji podwojnej.

AGA- szybko, czy wolno, byle poszło mało uciążliwie i bez komplikacji :) Jestem z Wami calym serduchem! :kiss: uffff.... adrenalina mi podskoczyła, wypieki mam na twarzy - serio :D

I w zasadzie zazdroszczę. Już mnie męczy ciąża, i to nie fizycznie, ale psychicznie najbardziej. Modlę się o każdy ruch mojego małego leniucha - mialam te wszystkie badania, ktg, wizytę w poniedziałek u położnej, serduszko równo i mocno stuka, dziecko się rozwija ładnie, a jest tak mało ruchliwe, że mi się chce płakać. Może lubi spać, może jest duży, może ma taki temperament. Ale mnid to tak dobija... :( Przecież nie mogę ciągle na IP jeździć. A dziś już byłam gotowa jechac, to mój W. powiedzial, że przecież się mały w nocy ruszał, a on się umówił na rowery z kumplami i właśnie się zbieraja. I koniec gadki. Albo jadę sama, albo nie jadę. A właśnie w brzuszku cisza... :(

11 lata 10 miesiąc temu #571089 przez wiewiorka
andzia_zg napisał:

UWAGA !!! UWAGA !!!

Właśnie dostałam sms od Agnieszki :-) Jest na IP - zaczęło się :lol: :lol: :lol:

no w końcu! szybkiego porodu życzę :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka