- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Idę się ogarnąć i pójdę pobrać GBS.
Strasznie mi drętwieją stawy
Pogoda smętna, nawet nie chce się wychodzić. Ale żeby nie przesiedzieć całego dnia to spacer dobrze mi zrobi.
Miłego dnia kochane
Też mam nadzieję, że się nic nie wyhodowało - żadnej z Was nie życzę tego paskudztwa, tylko dodatkowy stres. I dzięki Gosiu za rzeczowe odpowiedzi nt. tych decyzji podczasporodowych. To naprawdę trudne, jak człowiek nie rodził i zastanawia sie i głowi, co i jak i czemu tak..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Vernix moje ciśnienie dziś nadal wysokie, serducho wali mi jak młot i trzęsą mi sie ręce. Chyba zaraz trochę się prześpię... o ile w ogóle zasnę...
offca mi sie ostatnio wyhodowało i wynik mam dodatni wiec przy porodzie będę miaął podawany antybiotyk...
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Andzia powiedz lekarzowi o tym ciśnieniu. a może Ty się czymś denerwujesz ?? i stąd to łomotanie...
Chiczi, Patrycja bądźcie dzielne laski
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
offca mi sie ostatnio wyhodowało i wynik mam dodatni wiec przy porodzie będę miaął podawany antybiotyk...
Ja też mam dodatni i bardzo długo miałam strasznie wysoki poziom tej bakterii, infekcję tak zdradliwa, że nic nie ciekło, tylko tak gniotło dziwnie, dwie serie antybiotyku. Tutaj nie badają ponownie, czy poziom się zmniejszył, nie sprawdzają rozwarcia, a przy gbs to by wypadało, dlatego właśnie wiem, jaka to nieprzyjemna świadomośc. Ale wszędzie doczytałam jedno - najważniejsze, że wuadomo, że się to ma i że to jest uwzględnione w czasie porodu. Co nie zmienia faktu, że ja po porodzie będę trzęsła portkami nie wiem, jak długo, czy małemu coś nie wykryją :/
No i jeszcze ta pepowina wokół szyjki i tym bardziej niewiadomy przebieg porodu. Gosia - orientujesz się może jak to w takich przypadkach wygląda, kiedy dziecko jest owinięte dwa razy, a zalecono mi poród sn?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Andzia powiedz lekarzowi o tym ciśnieniu. a może Ty się czymś denerwujesz ?? i stąd to łomotanie...
No właśnie się nie denerwuje, bo nie mam czym.Porodem tym bardziej się nie stresuję, bo jakos się tak nastawiłam psychicznie,że to taka misja która musze przetrzymać i nie ja jedna to przezywam wiec nie bedzie zle. Jakos sobie odpuściłam myślenie o porodzie itp.
Poprostu to cisnienie na dworze jakos nie współgra z moim.
W czwartek wieczorem wizyta to pogadam o tym z giną.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mamcia2013 napisał:
No właśnie się nie denerwuje, bo nie mam czym.Porodem tym bardziej się nie stresuję, bo jakos się tak nastawiłam psychicznie,że to taka misja która musze przetrzymać i nie ja jedna to przezywam wiec nie bedzie zle. Jakos sobie odpuściłam myślenie o porodzie itp.
Poprostu to cisnienie na dworze jakos nie współgra z moim.
W czwartek wieczorem wizyta to pogadam o tym z giną.
pogadaj z nią bo wiesz jak to z ciśnieniem. I najlepiej mierz sobie kilka razy dziennie jak masz możliwość. Ja jak już miałam to niskie ciśnienie a puls wysoki i też nie wiem skąd. no ale jeszcze troszkę i wszystko wróci do normy
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
1. Rzadkością jest że lekarz w ciązy podczas USG zaobserwuje owinięcie się pępowiny wokół szyi...my prowadząc poród dopiero zauważamy to kiedy urodzi się już główka...więc nieświadomi tego normalnie prowadzi się poród sn i wszystko przebiega prawidłowo.
2. Jeśli zaś lekarz zdiagnozuje taki przypadek to ma się to na uwadze ale to nie jest bezpośrednie wskazanie do cc. chyba że przy porodzie zaczyna zwalniać tętno. To wtedy konczy się cc
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Offica co do kolizji pępowiną...
1. Rzadkością jest że lekarz w ciązy podczas USG zaobserwuje owinięcie się pępowiny wokół szyi...my prowadząc poród dopiero zauważamy to kiedy urodzi się już główka...więc nieświadomi tego normalnie prowadzi się poród sn i wszystko przebiega prawidłowo.
2. Jeśli zaś lekarz zdiagnozuje taki przypadek to ma się to na uwadze ale to nie jest bezpośrednie wskazanie do cc. chyba że przy porodzie zaczyna zwalniać tętno. To wtedy konczy się cc
A bywa tak, że dziecko rodzi się przez to niedotlenione? Bo podczas takiego porodu, kiedy tętno np. zaczyna zwalniać, to cesarka chyba nie jest czymś, co mozna wykonać w ciągu kolejnych 3 minut, tylko raczej przygotowują, no nie? to mnie własnie najbardziej nipokoi. I dziękuję za te odpowiedzi. jestem trochę męczydupa, ale tutaj w uk to nawet nie ma za bardzo kogo spytać
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja bardzo lubię sprzątać, ale w sumie czym się może wybrudzic łóżeczko?Waszka sliczne to lozeczko. Bardzo mi sie podobaja biale lozeczka, jednak sama bym sie nie zdecydowala, bo szybciutko sie brudzi.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie na szczęcie gin pokazywał że pępowina jest luźna i nie jest nigdzie jak narazie owinięta. przynajmniej nie było jej wokól szyi.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
PS; tetno często zwalnia kiedy głowa schodzi co kanału rodnego i wtedy też się nie wykonuje cc. Bo taka jest fizjologia.