BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 7 miesiąc temu #641801 przez kika1985
natka gdzie na mazurach mieszkalas ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #641802 przez natka1985
pod Szczytnem :)

11 lata 7 miesiąc temu #641807 przez Panika992
aksa jest lekkie. Ale dzisiaj sprobuje tam wsypac ryz;P ale masuje mega;)

kika oby bylo ok. Kciukasy trzymamy.

Kurde nie zapisalam sie do gina, bo po 6 min juz nie bylo miejsc. Masakra! Chyba pojde do mojego, trudno znow sie wykosztuje.A chcialam isc na fundusz.
Teraz sniadanko i kawka. A Olek spi z tata;)

11 lata 7 miesiąc temu #641808 przez kika1985
zapisalam mala na 12 do lekarza

Natka mam 90 km do Szczytna :P

11 lata 7 miesiąc temu #641823 przez natka1985
Ej, to jesteśmy Ziomki :) Ja mam tylko 20 km :)

11 lata 7 miesiąc temu #641829 przez ufolka
kika1985 napisał:

moja Laura chyba jest przeziębiona, od 22 męczy ją taki katar że pol nocy atękała, ciezko jej bylo oddychc , zapuszczalam sol, ale odciagac ciezko bylo ona sie zloscila, teraz rano polozylm ja na brzuszku troche wysmarkala do tego chyba jest cieplejsza , w nocy miala 37,8 teraz 37,2 roznie tak , maz wyczytal ze niemowlaki sa cieplejsze i zeby do 38 sie nie pzejmowac bo to normalne ale ja juz panikuje, chcialam w nocy do szpitala jechac B)

od 12 przyjmuje lekarz wiec jedziemy

trzymajcie kciuki za nas zeby to nic powaznego

i do tego te krosty........ :(

Kika 37 to normalna temp u niemowlaka, ale na pewno nie zaszkodzi sprawdzić :)

11 lata 7 miesiąc temu #641830 przez mamcia2013
Kika oby małej nic powaznego nie bylo.

Aksa wybrałaś już jakies hula?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #641831 przez ufolka
natka1985 napisał:

Witajcie :) U nas pobudka o 5:30, ale to już standard. Teraz Zosia śpi od godziny w foteliku samochodowym, muszę ją bujać co chwilę, bo się kręci i wierci. Koniecznie muszę się zaopatrzyć w huśtawkę. Możecie jakąś polecić ?

Troszkę o mnie:
Natalia,lat 27 ( no dobra, od czerwca 28 ;) ), od 7,5 lat mieszkam w Warszawie, wcześniej na Mazurach, od 7 lat w związku, od 4 już jako narzeczona Wojtka :) Świeżo upieczona logopedka, mam nadzieję zacząć pracę w zawodzie po urlopie macierzyńskim.

;)

hej ja też z czerwca, 23 :) tylko że nie ten rocznik hehe a szkoda :P

Ja mam leżaczek z FP i polecam, on jest do 18 kg chyba, można go składać na 3 sposoby dostosowując do wieku dziecka :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #641836 przez ufolka
mamcia2013 napisał:

Kika oby małej nic powaznego nie bylo.

Aksa wybrałaś już jakies hula?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nie odstawiaj, póki chce pierś to karm, moja Amelka też ciągle ulewała, naprawdę ciągle, potrafiłam ją po każdym karmieniu przebierać. Twoje mleko to samo zdrowie dla niej, karm jak najdłużej dasz radę :)

11 lata 7 miesiąc temu #641845 przez mamcia2013
Ufolka może masz racje? Ja sama juz nie wiem co robic..

11 lata 7 miesiąc temu #641869 przez ufolka
Mamcia ja Cie namawiam do karmienie, bo inna sprawa jeśli nie masz mleka, albo nie możesz czy coś takiego, w mleku dostaje przeciwciała od Ciebie, wszystkie składniki, im dłużej je dostaje tym lepiej :) jeśli ulewa, a nie chlusta to ma prawo, jeśli chlusta to może być reflux, ale to chlusta tak że na Ciebie aż leci, wtedy to jest chluśnięcie, na odległość po prostu. A z brzuszkiem co jest? od diety? bo nie bardzo pamiętam

11 lata 7 miesiąc temu #641871 przez aksa
mamcia jeszcze nie wybralam trochę obję sie tych sińców ale może jak stopniowo bym ćwiczyła jak napisane na tej stronce to nie będzie tak zle?

a co karmienia to wiele dziewczyn dokarmia butlą (wtym ja) i nie uważam że mieszam małemu!

dziś na obiad małżowi robię kalafiorową

ufolka a jaką dokładnie masz tą huśtawkę z fp?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 7 miesiąc temu #641874 przez natka1985
ufolka napisał:

natka1985 napisał:

Witajcie :) U nas pobudka o 5:30, ale to już standard. Teraz Zosia śpi od godziny w foteliku samochodowym, muszę ją bujać co chwilę, bo się kręci i wierci. Koniecznie muszę się zaopatrzyć w huśtawkę. Możecie jakąś polecić ?

Troszkę o mnie:
Natalia,lat 27 ( no dobra, od czerwca 28 ;) ), od 7,5 lat mieszkam w Warszawie, wcześniej na Mazurach, od 7 lat w związku, od 4 już jako narzeczona Wojtka :) Świeżo upieczona logopedka, mam nadzieję zacząć pracę w zawodzie po urlopie macierzyńskim.

;)

hej ja też z czerwca, 23 :) tylko że nie ten rocznik hehe a szkoda :P

Ja mam leżaczek z FP i polecam, on jest do 18 kg chyba, można go składać na 3 sposoby dostosowując do wieku dziecka :)

Czerwcówki marcówki hihi :lol:

Też mam taki leżaczek, jak mała jest grzeczna, to leży sobie w nim, ale jak ma zły humor, to trzeba ją bujać, kołysać albo po tyłeczku klepać ;) I najlepiej, zeby była na rączkach :)

11 lata 7 miesiąc temu #641878 przez koticz
Mamcia ja bym zrobiła tak jak ufolka radzi.Póki masz pokarm to podawaj.

NIE PALCIE DZIEWCZYNY!!!Ja zapaliłam w szpitalu z młodą jak byłam bo nie mogłam opanować drżenia rąk i nóg (stress) no a potem z tych nudów w szpitalu wychodziłam "na jednego" no i poszło,staram się palić mało ale paka max na 3dni :dry: i tylko sobie obiecuję,że jak "tą" skończę to już nie kupuję,ale i tak idę do sklepu i wracam z fajkami nie cieszy mnie to,ale ja też bardzo lubię palić,zwłaszcza po kawce,dobrym jedzonku,seksie...milion powodów żeby palić niestety... może przy następnym dziecku mi się uda???

natka Moja Jagoda urodziła się 4dni po urodzinach swojego tatusia a też chciałam mu ją urodzić w prezencie :)

Ja nie dość,że idę do fryzjera,to jeszcze moją fryzjerką jest moja przyjaciółka więc zaliczę kawkę i ploteczki :)

U mnie deszcz i grzmi a i czasem błyśnie :dry:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 7 miesiąc temu #641882 przez koticz
Aksa ona ma chyba ten leżaczek www.google.pl/imgres?q=le%C5%BCaczek+fis...&ndsp=24&tx=75&ty=82

natka moja Jagoda też lubi klepanie po tyłeczku :) pod koniec ciąży jak mi się wypychała to ją klepałam po pupci i tak już zostało :cheer:

Czytacie już swoim maluszkom bajeczki?Jeśli tak to jaką książeczkę polecacie???Bo ja kupiłam kiedyś w biedro jakieś opowiadania dla dziewczynek i cholerka narazie mam tylko tą jedną książkę i czytam ją w kółko pierdolca idzie dostać!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka