- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Meli- ty to lepiej nigdzie już nie chodź, współczuję samopoczucia, koleżanka jak jeść nie mogła to tylko ziemniaki gotowane jej podchodziły i chleb z masłem
U mnie też ładnie było, poszłam tempem staruszki do sklepu bo jak idę szybciej to mam kłucie w dole, też mi w sklepie było ciepło, bo oni grzeją a na dworze ciepło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A skoro tu już jestem to napiszę, co nowego

Dziś dokończyłam wyprawkę. Mam wszystko, nawet spakowaną torbę do szpitala i o dziwo zmieściłam się w jedną małą walizkę na kółkach, nie wejdą mi tylko pampersiki, ale to można spakować w jakąś reklamóweczkę czy coś.
Ja co raz częściej odczuwam ucisk w kroczu

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Generalnie nie ogarniam was i tui na fb

Marlena brzucho super
Kocham cie zdradź nazwę tych tabletek , boi ja biore i biore i tak zawsze ciut za niskie mam
Kasiuszka mi tam na te skurcze nic nie dają , a chłopaki mimo wszystko twardo siedzą

a u mnie zgaga w koncu odpuściła , jejku jak ulga!!!
Mila też tak mam z tym sprzątaniem , zaprzestałam nosić okulary w domu , mniej widzę .A czego oczy nie widza temu dupie nie żal
ja na opryszczke nic nie pomogę , bo chyb nawet nie miałam .a na pewno nie w ciąży
Meli zdrówka
Marta no kawał chłopa był z Huberta

taaa no też widzę , ze wszystko na fb się przeniosło

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
A gdzie Kocham cie miała wczoraj wizytę i co ??
- Marlena_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ejka84 ja chyba też teraz stwierdzam że lepsze jest forum tutaj to przynajmniej jakoś mozna było to ogarnąć a tam masakra normalnie, tak jak mówisz trzeba by było cały czas siedziec i czytać żeby na bieżąco być

a do tego ja mam jakiś sentyment do forum i tak tu zaglądam hehe

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

fb samo zło , chociaż myślę że na bieżąco jak się nudzi to też nie jest zle żeby popisać

Meli cholerka ale cię trzyma zaraza jedna ;/
Ivet a jakie czapki kupiłas ? typowo zimowe ? ja własnie znalezc nie moge ;/
Ejka gratuluje spakowanej torby , a czekam na chemie, jutro powiennam dostać i dopinam tematu myślę ze do piątku będę gotowa na moje wczasy

cholera i ja też bym zjadła takie frytki z sosem czosnkowym domowej roboty

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ejka współczuję przeżyć z frytkami, wymioty przywołują złe dla mnie złe wspomnienia pierwszych miesiąców ciąży gdzie myślałam, że to sie nigdy nie skończy

Meli mam nadzieję, że już lepiej, a jak tak mężuś w nowej pracy?
Cieszę się, że semestr w szkole już sie kończy bo pani od plastyki uważa, że jej przedmiot jest najważniejszy. Zadaje takie prace, że dziecko w IV klasie samo nie jest w stanie tego ogarnąć. Wczoraj z mężem pomagaliśmy i od godziny 19 zeszło siĘ do 12 w nocy.
- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ejka ja tak samo jak Ty uważam, że juz po naszym forum :/ Ja nawet na fb nie zamierzałam pisać bo tak myślałam ze nadrobic to będzie cięzko, zwłaszcza ze na forum zagladam raz na dwa dni. No ale trudno, jak forum zastygnie to ja razem z nim

Luska to dobrze że zgaga odpuściła.
Ivet nie marnuj jedzenia ;D
Dziewczyny wczoraj sie zastanawiałam nad tym co zabrac do ubrania młodemu. I ja np. mam tylko śpioszki welurowe. A moja kumpela, że jestem głupia, że to za grube na oddział i w ogóle...Sama nie wiem, bo nie mam akurat bawełnianych...chyba z 10 par i w tym wszystkie welurowe :/ No i spakowałam w końcu 2 pary śpioszków welurowych, dwa bawełniane pajace, z 5 par bodów na długi i 2 na krótki, skarpetki, czapeczki i niedrapki. Nie wiem co więcej...dajcie znaka!
Miłego!
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A powiedz kiedy miałaś ostatnią miesiączkę bo niby na suwaczku mamy dzień różnicy a tp masz kilka dni przede mną, to tak z ciekawości

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kasiuszka w szpitalach specjalnie dla bobasów trzyma sie temp 24 stopni, welur tak dobrze nie odddycha. A jak wiemy skóra noworodka wymaga szczególnej uwagi, więc ja tak samo postawiłabym na samą bawełne. Ja zabieram oprócz spioszków i pajacyków i body kaftanik który mozna zawsze szybko zdjąc i załozyć. oczywiscie bawełniany

Oj chyba dziewczyny taki okres się zaczyna bo mnie co raz czesciej zaczyna mdlić.
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ejka- ja też zdecydowanie jestem za forum, bo nawet ja Cię dwa dni nie ma to jakoś to ogarniesz powoli, współczuję wymiotów zwłaszcza po frytkach do których mam sentyment, bo to była moja pierwsza zachcianka w ciąży, tak za mną chodziła że na dworcu w Katowicach kupiłam sobie podwójną porcję, fajnie że masz torbę spakowaną, ja dzwoniłam wczoraj do szpitala ale nikt nie odbierał telefonu (dziwne) chciałam się dopytać czy można torbę na kółkach i inne takie to też bym powoli pakowała, a pampersy weź w małej reklamówce a jak wyjmiesz swoje rzeczy w szpitalu od razu zrobi się miejsce

Luska- a może zgaga puściła bo brzuszek Ci niżej zszedł i nie ma takiego ucisku? W każdym bądź razie chociaż na koniec sobie o niej odpoczniesz

MagdaK- ja też cieszę się na te ferie, skoro ja mam dość tej szkoły to co dopiero moja córka, dlatego też fajnie by było się rozpakować na początku lutego, hm marzyć zawsze można

Kasiuszka- ja mam do szpitala same bawełniane rzeczy, bo w razie czego pójdzie kocyk, rożek, welurowe mam na wyjście naszykowane, a ty to najwyżej założysz maleństwu te bawełniane pajace, zobaczysz jak będzie, w razie czego podeślesz kogoś po półśpiochy do body, są niedrogie a szybko się je przepłuka i wysuszy i już, a może to będzie zmarzluch i będzie wolał welurowe

Wpadnę może wieczorową porą, teraz zabieram się powoli do sprzątanka jakiegoś, koleżanka ma mnie dzisiaj odwiedzić, jak się zmęczę to lepiej będę spała. Po wczorajszym spacerku do tesco też był lepszy sen, gorzej z zasypianiem.
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Tak jak pisałam na początku, mi opcja z fb nie bardzo się podoba. Teraz jest ciężko nadrobić, a co będzie potem z maluchami przy cyckach

Mam nadzieję, że nie wszystkie się tam przeniosą i będziemy mogły tutaj dzielić się swoimi szczęściami

Dla mnie ta końcówka ciąży jest okropna... Jeszcze brzuchol tak mi opadł, że ciężko mi jakiekolwiek spodnie założyć :/ Pojawiły się też pierwsze rozstępy. Torbę spakowałam, a raczej mąż mi spakował

Nudności u mnie też wróciły... Dodatkowo, chyba odchodzi mi czop... W piątek mam wizytę, więc zobaczymy co tam słychać.
Ale fajnie było coś napisać

- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

MagdaK Ostatnią miesiączkę miałam 20 maja, i w związku z nią wynikał termin 27 luty, ale na usg cały czas babeczka mi mówi że termin 23 luty, więc zostałam przy 23 lutym (bardziej wiarygodnym)