- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Beata - No to dobrze, że całkiem miło wspominasz cc Ślicznie Ci śpi Malusia Hanusia
Malinka - ?? Jak wizyta u chirurga przebiegła?? Co z Kalinką?? Martwię się troszkę o Was Kobitki Kochane??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A powiedzcie mi Kochane co jecie np. na śniadanie obiad kolacje jak karmicie piersią??
Wiem, że nie można wzdymających rzeczy, smażonych itp , ale jestem ciekawa i chętnie podłapię od Was pare przepisów
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Albo q sumie jak przypomne sobie ze nawet butów ubrać nie mogłam to w sumie juz nie albo jak mnie zgaga meczyła
Kochana tesciowymi to trzeba krótko
Moja to o boże! Dzwoniła co godzinę jak byłam w szpitalu. To przestałam odbierać tel.. Przyjeżdżała do nas te co chwile ale chyba skumała ze ha to sobie sama radze i nie potrzebujmy jej pomocy non stop. Tzn ja to w ogóle jak mam problem to dzwonie mojej mamy. A jak moja mama przesadza to jej prosto z mostu mowie ze ma sie uspokoić
Ale szczeze to nikt się mnie nie zapyta czy mi w chałupie posprzatac albo po pracować , ooo tu bym pomocy nie odmówiła
Także teście kochani ale wszystko ma swoje granice.
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
W sobotę o godz. 14 ma już Chrzest... ciekawa jestem jak się będzie zachowywać, bo zazwyczaj o tej porze to nie śpi i może być płacz...oby nie było histerii...
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Teściową mam w pupie
Moja Mama z Nami wraca do Nas po wyjściu ze szpitala i będzie Nam pomagac przy Malutkiej , od Teściowej pomocy nie chce
Prawda wydawało się, że az miesiąc jeszcze do cc, a tu OSTATNI WEEKEND BEZ NIUNI <3
Pamiętam jak pisałaś, że ostatni wolny weekend i będzie Kalinka ajjj..nie mogę się już doczekać
Bbeata - Dziękuję za komplement A może teraz grzeczna będzie? Zrobi niespodziankę wszystkim i ładnie prześpi mszę
Nie moge się doczekać Laleczek z chrztu w tyc ślicznych sukieneczkach ahhh...wstawicie foteczki, aby Cioteczki mogły podziwiać Lalunie??
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oluś waży 3690 g, 58 cm
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Karolincia no właśnie dopiero co pisałam ze ostatni weekend bez a tu za dwa dni będzie miała miesiąc Pomoc mamy Ci się przyda w końcu bardziej doswiadczone są nasze mamuśki;) ja np bardzo się cieszę ze jest przy mnie bo nie raz mnie uspokoi jak spanikuje, mogę iść pod prysznic bez strachu o mala i wiem ze jak cos to zawsze służy rada a w pierwszych dniach wszystko mnie przerazalo
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
kwiatuszek12 witaj. U mnie różnie bywa, przeważnie jest dobrze, choć ostatnio ranki są ciężkie, mały przebudza się ok 5:00 niby śpi – ale nie spi, (raz ma otwarte oczka a raz zamknięte), i marudzii tak do 8:00, potem to już nie śpi aż do ok 10 lub 12.
Alesandra zimno na karmienie na dworze – ja to jak wychodzę na dłużej to ściągam wcześniej mleko i podgrzane w termoopakowanie pakuję butlę i nie ma problemu, tak samo jak jadę gdzieś dalej np. do mamy to dość często albo w autobusie, albo w metrze małemu jeść się zachce.
Karolincia Śliczny brzuszek – jej! To jeszcze tydzień i mała będzie z tobą.
A z tym jedzeniem – to jem to samo co przed porodem, oczywiście pewne rzeczy w granicach rozsądku. Nie wiem czemu jak w ciąży odrzucało mnie od słodyczy, tak teraz mogłabym jeść na okrągło, więc jak mnie najdzie na coś słodkiego to biszkopty wcinam – bo znowu waga pójdzie w górę.
Agula89 też tęsknie za brzuszkiem. Cudny to był czas, choć czasem naprawdę miałam dość, już brakuje mi tych kopniaczków
Wczoraj byliśmy u lekarza na szczepieniu, dr stwierdziła że nie będziemy go tak kłuć (niestety szczepionki NFZ) to szczepili na żółtaczke, a dwie pozostałe za 2 tygodnie. Marcinek był bardzo dzielny, troszkę zapłakał jak wbijali igłę, ale bardziej się rozryczał jak go neurolog oglądała, bo i od razu przyjęła bo było wolne miejsce, a wizyta ze względu na asymetrię, często odwraca główkę w lewą stronę. Neurolog pytała m.in. czy Marcinek się już uśmiecha, ja mówię że od pierwszego dnia parę godzin po porodzie, i najczęściej przez sen, a ona zdziwiona - że niby dopiero od 6 tygodnia , najlepsze było dzisiaj, wybuch śmiechu przez sen - najpierw się uśmiechnął potem się roześmiał głośno i szeroki uśmiech
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pewnie pomocy Mamy nie zastąpi żadnej podręcznik porad Dlatego też się ciesze, że przyjedzie bo będe spanikowana co do opieki nad Malutką Mimo tego, że Mąż będzie bo bierze 2 tyg urlopu,ale jakoś pewniej będe się czuć
A jak wspominasz pierwszą kąpiel i pierwsze ubieranie??
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Kristi a jakie masz to opakowanie na mleczko? Bi musze zamówić żeby tez moc brać na spacerek dłuższy bo wracam od razu jak widzę ze się wybudza i będzie chciała jeść