BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 7 miesiąc temu #975785 przez Karolincia
Madlen - To w sumie szybki poród miałaś :) Fajnie :)

Beata - No to dobrze, że całkiem miło wspominasz cc :) :) Ślicznie Ci śpi Malusia Hanusia :)

Malinka - ?? Jak wizyta u chirurga przebiegła?? Co z Kalinką?? Martwię się troszkę o Was Kobitki Kochane?? :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #975788 przez karola1322
Karolincia fajnie wyglodasz
Beata no pacz gdzie ja sie wciskam do snu :silly:

9 lata 7 miesiąc temu #975791 przez Karolincia
Karola - Dziękuję :) :)

A powiedzcie mi Kochane co jecie np. na śniadanie obiad kolacje jak karmicie piersią??
Wiem, że nie można wzdymających rzeczy, smażonych itp , ale jestem ciekawa i chętnie podłapię od Was pare przepisów :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #975792 przez Karolincia
Popchne sobie post, a co :D :P

9 lata 7 miesiąc temu #975794 przez Agula89
Karolincia ale mi tęskno do brzuszka :woohoo:
Albo q sumie jak przypomne sobie ze nawet butów ubrać nie mogłam to w sumie juz nie :p albo jak mnie zgaga meczyła ;)

Kochana tesciowymi to trzeba krótko :p
Moja to o boże! Dzwoniła co godzinę jak byłam w szpitalu. To przestałam odbierać tel.. Przyjeżdżała do nas te co chwile ale chyba skumała ze ha to sobie sama radze i nie potrzebujmy jej pomocy non stop. Tzn ja to w ogóle jak mam problem to dzwonie mojej mamy. A jak moja mama przesadza to jej prosto z mostu mowie ze ma sie uspokoić :p

Ale szczeze to nikt się mnie nie zapyta czy mi w chałupie posprzatac albo po pracować , ooo tu bym pomocy nie odmówiła :p
Także teście kochani ale wszystko ma swoje granice.:)

9 lata 7 miesiąc temu #975797 przez *Beata*
Karolincia - super wyglądasz :) Dopiero co chodziłam z brzuchem, a jutro już Hania kończy 4 tygodnie... zleciało...
W sobotę o godz. 14 ma już Chrzest... ciekawa jestem jak się będzie zachowywać, bo zazwyczaj o tej porze to nie śpi i może być płacz...oby nie było histerii...

9 lata 7 miesiąc temu #975798 przez *Beata*
Karola - widzisz znamy się tylko z forum, a już mi się śnisz... :) Nie wiem skąd się ten mój sen wziął :)

9 lata 7 miesiąc temu #975804 przez malina219
Karolincia faktycznie ma do podciecia ten języczek ale w 5/6miesiacu mam przyjechać.:) Wyglądasz pięknie! A JAKI MASZ BOSKI BRZUSIO! Juz zapomniałam jak to cudownie wygląda :) nie mogę w to uwierzyć, ze został Ci tydzień tylko do cc,wydawalo mi się ze masz jeszcze troooche czasu :woohoo: A tesciowa się nie przejmuj :*

9 lata 7 miesiąc temu #975806 przez karola1322
Beata my tez mamy chrzest ale na 18 moja grzecznie spi w kosciele nie zalezie jska pora. Mie dziwne sny ale tobie ja to raczej koszmar miales

9 lata 7 miesiąc temu #975954 przez Karolincia
Malinka - Czyli jednak zabieg czeka Księzniczke :( Biedna Niunia, ale jeszcze troszkę czasu do tego mamy ;) :) Dziękuję za komplement :blush: :blush: :) :)
A Teściową mam w pupie :P :P
Moja Mama z Nami wraca do Nas po wyjściu ze szpitala i będzie Nam pomagac przy Malutkiej , od Teściowej pomocy nie chce :)
Prawda wydawało się, że az miesiąc jeszcze do cc, a tu OSTATNI WEEKEND BEZ NIUNI <3 :)
Pamiętam jak pisałaś, że ostatni wolny weekend i będzie Kalinka :D ajjj..nie mogę się już doczekać :D :D

Bbeata - Dziękuję za komplement :) :) A może teraz grzeczna będzie? :) :) Zrobi niespodziankę wszystkim i ładnie prześpi mszę :) :)

Nie moge się doczekać Laleczek z chrztu w tyc ślicznych sukieneczkach ahhh...wstawicie foteczki, aby Cioteczki mogły podziwiać Lalunie?? :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #975955 przez Karolincia
Monia dziś w końcu urodziła :D Poród sn. trwał w sumie 3 dni....:( Biedna się mordowała tyle czasu :(

Oluś waży 3690 g, 58 cm :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #975960 przez malina219
Monia gratulacje! :* a jaki Olus duży,suuper! :)

Karolincia no właśnie dopiero co pisałam ze ostatni weekend bez a tu za dwa dni będzie miała miesiąc :woohoo: Pomoc mamy Ci się przyda w końcu bardziej doswiadczone są nasze mamuśki;) ja np bardzo się cieszę ze jest przy mnie bo nie raz mnie uspokoi jak spanikuje, mogę iść pod prysznic bez strachu o mala i wiem ze jak cos to zawsze służy rada a w pierwszych dniach wszystko mnie przerazalo :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975972 przez kristi*
karola1322 ja mam konto w zusie – profil niezaufany
kwiatuszek12 witaj. U mnie różnie bywa, przeważnie jest dobrze, choć ostatnio ranki są ciężkie, mały przebudza się ok 5:00 niby śpi – ale nie spi, (raz ma otwarte oczka a raz zamknięte), i marudzii tak do 8:00, potem to już nie śpi aż do ok 10 lub 12.
Alesandra zimno na karmienie na dworze – ja to jak wychodzę na dłużej to ściągam wcześniej mleko i podgrzane w termoopakowanie pakuję butlę i nie ma problemu, tak samo jak jadę gdzieś dalej np. do mamy to dość często albo w autobusie, albo w metrze małemu jeść się zachce.
Karolincia Śliczny brzuszek – jej! To jeszcze tydzień i mała będzie z tobą.
A z tym jedzeniem – to jem to samo co przed porodem, oczywiście pewne rzeczy w granicach rozsądku. Nie wiem czemu jak w ciąży odrzucało mnie od słodyczy, tak teraz mogłabym jeść na okrągło, więc jak mnie najdzie na coś słodkiego to biszkopty wcinam – bo znowu waga pójdzie w górę.
Agula89 też tęsknie za brzuszkiem. Cudny to był czas, choć czasem naprawdę miałam dość, już brakuje mi tych kopniaczków

Wczoraj byliśmy u lekarza na szczepieniu, dr stwierdziła że nie będziemy go tak kłuć (niestety szczepionki NFZ) to szczepili na żółtaczke, a dwie pozostałe za 2 tygodnie. Marcinek był bardzo dzielny, troszkę zapłakał jak wbijali igłę, ale bardziej się rozryczał jak go neurolog oglądała, bo i od razu przyjęła bo było wolne miejsce, a wizyta ze względu na asymetrię, często odwraca główkę w lewą stronę. Neurolog pytała m.in. czy Marcinek się już uśmiecha, ja mówię że od pierwszego dnia parę godzin po porodzie, i najczęściej przez sen, a ona zdziwiona - że niby dopiero od 6 tygodnia :blink: , najlepsze było dzisiaj, wybuch śmiechu przez sen - najpierw się uśmiechnął potem się roześmiał głośno i szeroki uśmiech :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #975973 przez Karolincia
Malinka - Kalinka już miesiąc za 4 dni końcy ??!! O kurde.ale zleciało !!!! :D
Pewnie pomocy Mamy nie zastąpi żadnej podręcznik porad :) Dlatego też się ciesze, że przyjedzie bo będe spanikowana co do opieki nad Malutką :) Mimo tego, że Mąż będzie bo bierze 2 tyg urlopu,ale jakoś pewniej będe się czuć :) :)
A jak wspominasz pierwszą kąpiel i pierwsze ubieranie?? :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975982 przez malina219
Karolincia pierwsze przebieranie masakra bo w szpitalu i bylam cala obolała wiec ciężko bylo sie zginąć przy przewijaku ale dalam rade a co do kapieli to kapalam tylko raz bo się boje i kapie ja mama. Jakos nie mogę się przełamać :( jak będzie wieksza to będzie lepiej. Za dwa dni ma miesiąc nie cztery :kiss: A co do jedzenia to tk jak pisałam uważam co jem bo szkoda mi malutkiej a mi nie zaszkodzi zdrowe odżywianie a wręcz dobrze zrobi :woohoo: :kiss: W czwartek bylam pierwszy dzień w szkole i Kalinka zodtala z babcia :) odciagnelam mleczko i podobno byla grzeczna. Zahaczylam po szkole o kosmetyczke żeby brwi wyregulować i o fryzjera bo juz bardzo ciężkie włosy miałam wiec musiała mi wycieniować :) od razu humor lepszy :)

Kristi a jakie masz to opakowanie na mleczko? Bi musze zamówić żeby tez moc brać na spacerek dłuższy bo wracam od razu jak widzę ze się wybudza i będzie chciała jeść :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia