- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
Co do Twojego pytania...to u nas jest różnie, teraz zaczynam już Hani dawać coraz więcej rzeczy, które my jemy, oczywiście jeżeli jemy coś bardziej na ostro to ona je coś innego...Nie ukrywam, że czasami wspomagam się słoiczkami, przeważnie wtedy jak nie gotujemy w domu, tylko zamawiamy coś do jedzenia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
ze czekamy
Marcinek ostatnio chętniej je, bywają jeszcze dni postu -tylko cyc, ale na pewno jest już lepiej niż było. Ostatni je z nami i to co my, bo w krzesełku swoim nie chce już siedzieć tylko u mnie na kolanach. Zasmakowała mu bardzo zupa pomidorowa i spagetti .
Nauczył się też pić ze zwykłego kubka i pije z niego chętniej i więcej niż z niekapka, i od kilku dni jak usłyszy pa-pa - macha rączką
W tym tygodniu ponowiłam próby nocnikowania i są postępy - już się go nie boi jak kiedyś i nawet zaliczył "drugą sprawę" bo na siusiu jeszcze czekmy.
Odkąd zaczał raczkować, chodzenie go już nie interesuje, ale umie już sam stać - chciaż czasem się jeszcze gibie.
Ząbkowanie pełną parą, wychodzą jeden po drugim, już ma wszystkie jedynki i dolne dwójki
Marcinek uwielbia chodzić na plac zabaw huśtaki, koniki....
- bejeczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Ogólnie mam kiepską sytuację, nie mam go z kim zostawić czasem z mężem, ale też nie za często, dziadkowie są "beznadziejni", jak do mojej mamy jadę pytam się czy chociaż 1h poświęci wnukowi - tak oczywiście, po czym przyjeżdżam bierze Marcinka chwilę z nim pogada, i po max 15min go oddaje
Mój ojciec mówił że jak trzeba to mógłby posiedzieć ale muszę go przywieźć - 1h w jedną stronę pociągiem ,
Teściowa mieszka na drugim końcu Polski, a teść sztywniak-mieszka z nami i jakos nie specjalnie się interesuje, mały czasem do niego pójdzie ale nie raz teść woła żeby go zabrać.
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
Współczuję Ci tych relacji rodzinnych, ja raczej też jestem większość czasu sama, ale jakbym coś potrzebowała,żeby zostawić u rodziców, czy u siostry jednej czy drugiej na trochę to nie ma problemu. Ale raczej rzadko korzystam, bo często jak coś planuję to układam sobie tak, żeby mąż był z Hanią,jeszcze mamy sąsiadkę, która często oferuje się, że jakbym coś potrzebowała załatwić to ona chętnie z nią zostanie, ale jakoś tak mi niezręcznie i w sumie skorzystałam raz, jak miałam zabiegi na kręgosłup, a mąż umówione spotkanie, którego nie mógł przełożyć... Ale masz rację, że czasami chciałoby się mieć chwilkę dla siebie Nie masz tak, że jak już jest ta chwilka to i tak myślisz co tam u Marcinka? Bo ja tak mam...
- Karola0303
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nesQa
- Wylogowany
- budujemy zdania
My roczek mamy za 5 dni, a imprezę za 6 dni. Jeny, jak to szybko zlecialo.
Co do ząbkowania. U nas ponoć idzie 6 zębów. Póki co miała 3. Lili złapała infekcję, w nocy pobudka co pół godziny, bo albo kaszel albo ból ją budził, ale już na szczęście jest lepiej
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- nesQa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Z Marcińskim na spacerze
Nie chce w ogóle siedzieć w wózku, w domu rozrabia, wspina się coraz wyżej i jak zwykle marudny, od kilku osób usłyszałam że jest High Need Baby, no i jak poczytałam to tak jak bym o Marcinie czytała....
A w zeszły wtorek Marcińskiemu już 13 m-cy stuknęło
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- mirena
- Wylogowany
- gaworzenie