- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Kristi to ty się ciesz, że chociaż w nocy w łóżeczku śpi bo nasze łóżeczko służy jako ozdoba i przechowalnia poduszek normalnie jakby kolce miało

dzisiaj nawet w łóżku jej nie pasi bo świeża pościel i pieluchy też wszystkie poprałam i nie czuje naszego zapachu chyba dlatego już trzy razy się budziła a zasneła jakieś 50 minut temu

Aleksandra ja też mam tak wielką otoczkę, że może pół jej chwyta

a co do czasu karmienia to u nas to ok 5-8 minut no i Li je tylko jedną pierś i drugiej nawet nie tknie ale bywa tak że jak mało się przytulamy w dzień albo ma jakąś potrzebę to cycuje się z 15-25 minut ale jak tylko zaczyna się gimnastykować z piersią albo rzucać to jej zabieram i zawsze mówie, że pierś nie jest do zabawy i to nawet jak po zabraniu strasznie płaczę to jej nie podam dopóki się nie uspokoi.
U nas dziś dość fajny dzień do południa mąż zajmował się małą bo ja miałam mnóstwo zajęć domowych i tak nieudolnie próbował ją uspać, że okazało się że o 12 on zasnoł a ona się już całkowicie rozwyła ze zmęczenia

- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Położna mówi,że wszystko robię dobrze ale ja czuję,że tak nie jest....
Agula przepiękny komplet. My chcemy w czerwcu chrzcić malutką. Bardzo ładnie Marcelek przybiera. Mi moja Ala tylko około 300g tygodniowo, chociaż w tym ostatnim to koło 150 tylko ale zawalam to na moj kryzys laktacyjny ii całą resztę
Kristi ja mam nadzieję, że jak Alusia będzie większa to i głębiej będzie cycusia chwytała, tym bardziej, że moje piersi też małe nie są otoczki spore a do tego mam jeszcze dość długie brodawki jak to położna oceniła.
- malina219
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a co do chrztu mam nadzieję,że my nie będziemy mieć problemu, chociaż my nie mamy ślubu kościelnego tylko cywilny a na to zależy na jakiego księdza sie trafi. i to, że nie chcemy brać kościelnego ot tak,wszystko w swoim czasie. mamy go w planach ale najpierw chcemy kupic mieszkanie a nie po stancjach sie włóczyć tym bardziej z dzieckiem.
Malina mi się też wydaje, że by płakały ale ja jestem zielona. czuję się taka zdezorientowana jeszcze.
- malina219
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- malina219
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Agula89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Do dzisiaj uśmieszki Marcinka były raczej bezwarunkowe, dzisiaj musiałam nieźle się na wygłupiać - ale rozśmieszyłam małego

od kilku dni zamiast smoka, woli "ssać" swoją piąstkę, a raczej lizać

Byliśmy dzisiaj na kontroli w Centrum Zdrowia Dziecka. Pobrali małemu krew, musieliśmy trochę poczekać, ale wyniki wyszły bardzo dobre, dość sporo obniżył się poziom bilirubiny, leki jak do tej pory, i kolejna wizyta za dwa miesiące.
- Karola0303
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My już po wizycie. mała waży 3780 czyli w tydzień przybrała 470gram. A co najważniejsze bardzo dobrze ją przystawiam i ona bardzo ładnie ssie i ja tylko jakieś schizy miałam, że źle jest przystawiona i słabo je. a poza tym kobietka powiedziała, że ona strasznie dużo wysysa aż jej się przelewa i ulewa. Poza tym mój kryzys i brak pokarmu przez dwa dni wynikał z tego, że dostałam okres( niestety skończył się połóg i od razu okres się zaczął) a jak jest miesiączka to przez pierwsze dwa dni zmniejsza się ilość prolaktyny i z tego zmniejszona ilość pokarmu. dziś już miałam dużo.Kobietka powiedziała, że aby mała opróżniła mi pierś to musiałaby dużo jeść a poza tym piersi nigdy nie będą do końca puste zawsze jakiś pokarm jest. a mrowienie, które odczuwam podczas ssania małej świadczą o tym, że wytwarza się pokarm.
A na to, że w nocy słabo śpi mamy spróbować kokonowania. mam nadzieje, że przyniesie ono efekty.
Powiem wam super, że pojechaliśmy. jestem zadowolona i spokojniejsza i wiem już co robić jak przyjdzie kolejny kryzys.. dostałam na wypróbowanie herbatki na bazie sodu jęczmiennego podobno rewelacja i stymulują wytwarzanie pokarmu