- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Mamuśki cos mnie zbiera,okropnie boli mnie gardło i mam katar. W przyszłym tygodniu mam iść z Kalina do szczepienia i teraz nie wiem czy powinnam ja szczepić skoro jakas infekcja w domu jest? Pamietam ze polozna wspominala ze jesli miała kontakt z kimś chorym to żeby odczekać a nie szczepić bo mogą byc okropne powiklania. Tak w ogóle to zastanawiam się czy mogę cos na gardlo brać jak karmie? Boli strasznie.... Zawsze miod pomagal ale jest silnie alergizujacy wiec nie próbuje nawet.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
I tak z butla tez zrobilam chwile cyca a potem zamiana na butle.
My wczoraj tez po USG bioderek, wszystko ok.
Ale na syrenie był powrót do domu
Wczoraj była ostatni raz położna i na wazeniu wyszło nam 5130 g wiec dupka rośnie
Malina może niech sprezentuje ci nosidlo ? Masz w planach chrzciny ?
My chrzciny 3.05 i ja prosto z mostu rodzinie mowilam co nam sie przyda. Chustę na listę tez wpisałam kupie elastyka. Jak mi i marcelowi będzie sie dobrze nosić to później na tkana przejdziemy no ale to odległy temat
Anabelle polecala chusty z lenny lab. Zalukaj sobie
Beata kurcze niezazdroszcze zaniszenia sie tak malej. Zawału bym dostawała za każdym razem !
Syza bardzo dobrze ze powiedzialas cos tym babsztyla ja bym tez dala im do słuchu za głupie teksty
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
umowilam sie dodoradcy tak jak radziłyscie . jedziemy prawdopodobnie w piatek ale jeszcze czekam na potwierdzenie. Mala mi dzis na piersi od 22 do 2 wisiala. a jak dałam jej butle wczoraj na probe to niechciala . wypluwala i zanosila sie placzem.
pomozcie, moze doradzcie co robicie by wam dzieci w nocy zasypialy?
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
U nas coraz lepiej, pupka już prawie zagojona, kolki się też pojawiły, ale znaleźliśmy w aptece super kropelki: Ibu-vit kolki.
Beata moze spróbuj te kropelki, dajesz ccoś malej na kolke. Ja od dwóch nocy mam nocki w końcu przespane bo wcześniej potrafiła i 4 godziny nie spac w nocy. A teraz jak tylko się prezy dajemy kropelki i odrazu widać że ulga, a od dwóch dni ładne pierdzioszki idą a jaaaakie kupy!!!!
Nasza często ulewa nosem i wtedy tez się zanosi i nie moze oddychać, wtedy odciągam aspiratorem i odrazu jak ręką odjął.
Ale wiem o czym mówisz, to straszne jak dziecko nie moze złapać tchu...
Aleksandra koniecznie spróbuj nakładek i smaruj grubo brodawki. Mi nakładki w szpitalu bardzo pomogły. A teraz karmię i w ogóle nie odczuwam bólu. Tylko że ja znowu mam wrazenie ze ciagle mam nawał, cycki obrzmiałe, małą zalewa mleko bo tryska wszystkimi możliwymi chyba dziurkami. Ale znalazłam sposób i troche przed karmieniem odciagam, żeby małej było łatwiej. Powodzenia z doradcą laktacyjnym!
Aaaa z tym szarpaniem przy piersi, moja tez tak robila, brala i wypluwala, u nas wina byly kolki, przy tym tez szarpala nozkami. Nakladkami nie zrobisz krzywdy, to takie gumowe jest, a przeciez my swoim dzieciom dawalysmy w szpitalu wiec jeszcze mniejsze byly od twojej. Dobrze jakbys pare dni pokarmila w nakladkach, to ci sie wygoi i grubo kremem smaruj!!!
Malina ja wlasnie jestem na antybiotyku, bo niestety zapalenie oskrzeli mnie złapało, a na gardło biorę tabletki do ssania Prenalan (w ciązy i podczas karmienie mozna). Naprawde pomagają!
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
Bujanka dzięki za nazwę, spróbuję. My już próbujemy wszystkiego... Dawałam Delicol, później niemieckie SAB SIMPLEX, krople z BIO GAJA, podobno rewelacyjne czopki - takie niemieckie carum carvi, może trochę lżej po nich przechodzi, ale to różnie, rurki Windi...zmienialiśmy mleko , od wczoraj pije niemiecką HUMANĘ Anti-colic, na kolki, zaparcia i wzdęcia. To nam lekarka wczoraj powiedziała, żeby zobaczyć jak jej będzie po tym mleku i dała skierowanie na CRP, mocz, morfologię i rozmaz krwi obwodowej, żeby sprawdzić czy problemy z brzuszkiem są związane tylko z kolkami i wzdęciami, czy może coś się dzieje. Dzisiaj byłyśmy na badaniach i popołudniu mają mi przesłać wyniki, więc zobaczymy co i jak...mam nadzieję, że wyjdą ok... Mała jeszcze przed pobraniem strasznie się rozpłakała, do tego jeszcze były 3 osoby przed nią...oczywiście nikt się nie domyślił, żeby przepuścić i mieliby spokój, pielęgniarka później tylko pytała jak była nasza kolej, czemu ona tak strasznie płacze... Tak jakbym ja miała wiedzieć...głodna nie była, pampers czysty, więc albo znowu brzuszek, albo się wystraszyła nowego miejsca i ludzi...
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Bujanka super cię widzieć... Ty to normalnie od święta się tylko pojawiasz
u nas ok . Kochana malutka moja jest rannym ptaszkiem ale ogólnie to nie mogę na nic narzekać. Jest słodka i cudowna i jest moja wielką radościa.
Malina myślę że dobrze Ci położna powiedziała. Ja bym odczekała. Szczepienia to poważna sprawa.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Juz po usg bioderek, wszystko dobrze. Kolejna wizyta za piec tygodni jak dalej będzie tak jak dzis to to będzie druga i ostatnia wizyta.
Zaliczylysmy dzis spacerek ponad dwu godzinny bo szkoda bylo tej pięknej pogody.
Monia super,ze Tosik pomaga i akceptuje braciszka:)
MlecznaMama moja Kalinka tez ranny ptaszek i tez nie mogę na nic narzekać jak na razie oprócz piersi no ale to nic.
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Alesandra Trzymam kciuki za twoje karmienie. Zaufaj sobie i konsultantce, a na pewno wyjdziecie na prostą.