BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #921052 przez Karolincia
Agula - dobrze wiedzieć, że jesteś instruktorką fitness :D chętnie się zapiszę na takie zajęcia, jeśli lekarz pozwoli ;)

Anabell - pychotka :D zjadłabym rybkę z frytkami , surówką z surówką z kiszonej kapustki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #921053 przez Ada2424
Anabelle żebyś wiedziała ja po coli lepiej się czuje, jak mnie wcześniej mdliło to wystarczyło że pół szklanki się napiłam i mdłości przechodziły :)

A ja obiad zjadłam i zabieram się za prasowanie pościeli ;)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #921054 przez Kalinka90
Monitta ja w poprzedniej ciąży miałam nabrzmiałe i obolałe piersi cały czas, teraz tylko przez 1szy miesiąc.

Witam nowe mamy, sporo tu nas :)

Ja wstrzymuje się póki co z zakupami, pewnie gdzieś do 5-6 miesiąc,n apewno nie zostawię wszystkiego na ostatnią chwilę, bo później kupić wszystko na raz nie będę w stanie, łóżeczko mamy uszkodzone, więc będę dokupować jedną sciankę, a rzeczy trochę rozdałam, ale na szczęście nie wszystko.

10 lata 7 miesiąc temu #921059 przez Karolincia
Ada - też o coli słyszałam :) dobrze, że Ci pomaga :) Mi na mdłości pomaga herbata pomarańczowa z cynamonem. Tylko uważaj nie przemęczaj się ;)

Kalinka - ja mam nabrzmiałe piersi cały czas, czasem mnie swędzą :) Muszę powoli zacząć wymieniać staniki na większe :)

10 lata 7 miesiąc temu #921066 przez Anabelle

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #921085 przez Agula89
Pytanie dziewczyny do Was jeszcze.
Czy ktoraś z Was za nim zaszła ciąże leczyła się na niedoczynność tarczycy ?? Pytam bo Ja od najmłodszych lat się z tym zmagam i jak zaszłam w ciąże przeraziłam się jak drastycznie spada mi TSH !! w ciagu 2 tygodni z 2.9 na 0,9 ! ale mój gin mówi ze ważniejsze jest FT4, podobno TSH ma tak spadać... byłam na wizycie u endokrynologa to tylko dał mi wyższą dawke leku i raczej nie komentował tego... tylko kazał za 2 miesiace przyjść czyli na 23 września mi przypada wizyta.

10 lata 7 miesiąc temu #921093 przez Karolincia
Anabell - pychotka !!! też chcę taki obiadek !! :) Ahh chodzi za mną sałatka z gyrosa !! Jutro jedziemy z Moim N najpierw do ginekologa a potem do sklepu i kupujemy potrzebne produkty wracamy i robimy sałatkę :D

Agula - niestety nie mam problemów z tarczycą ;(

10 lata 7 miesiąc temu #921100 przez Ada2424
Agula ja też nie pomogę nie znam się na tym za bardzo :whistle:

Karlinka a czy Ty aby nie miałaś dodać nam tu swojego brzuszka ? B) czekamy na fotke :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #921107 przez Karolincia
Ada - dodałam ale jeśli nie widziałaś,to dodam raz jeszcze :)

10 lata 7 miesiąc temu #921112 przez monique1983
MlecznaMama - fajnie, że u Ciebie wszystko ok, bo martwiłam się o Ciebie. U mnie też bardziej wygląda na dziewczynkę, zobaczymy czy tak zostanie ;)

monia89 - ładny brzuszek :)

Karolincia - u Ciebie to nic nie widać taki masz płaściutki brzuszek ;)

Monnita - mnie też piersi już dawno przestały boleć.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #921117 przez Karlinka
Karolincia , ale Ty szczuplutka jesteś i młodziutka :)
Kurcze teraz nas tych Karolin dużo na forum ;p i się zaczyna mylić
Agula- jak masz jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych to ja chętnie bym zobaczyła. Może się zmobilizuje , żeby trochę poćwiczyć :)
Co do tarczycy to ja niestety teraz się leczę, ale endokrynolog jak zobaczyła poprzednie wyniki sprzed ciąży to stwierdziła, że moimo iż były w normie to wskazywały na lekkie niedomaganie tarczycy ;/ Myślę, że jak konsultowałaś to ginem i endo to możesz być spokojna. Zwłaszcza jeśli ten endokrynolog przed ciążą też cie leczył. Dla spokojnego sumienia za miesiąc powtórz sobie wyniki, albo skonsultuj z innym lekarzem.
Monnita to powodzenia jutro na wizycie :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) A która jeszcze jutro ma?
Anabelle nie zazdroszczę tych problemów z jedzeniem . Ja apetyt mam w ciąży wybitny :) Mam nadzieję, że Ci przejdzie niedługo.
A cola tak to jest coś co lubię, chociaż staram się ograniczyć to trzymam puszkę w lodówce na "czarną godzinę"
Ada a moje zdjęcie brzuszka już jest. Dodałam wieczorem jak obiecałam ;p

Uffff odpisałam chyba wszystkim ;p ale naprodukowałyście dzisiaj ;p
Obiadek zrobiony, zjedzony, 2 duże wiadra grzybów która Małż przywiózł przerobione :D dumna dzisiaj z siebie jestem i należy mi sie dużo odpoczynku :) Kusi mnie dzisiaj jakiś kebab, albo pizza....

Co do rzeczy dla Maleństwa to ja mam dużo zostawione po siostrzenicy, jak będzie chłopiec to może od szwagierki dostanę jakieś ciuszki. Wózek też mamy dostać i to już niedługo :) powoli zacznę się rozglądać za jakąś listą wyprawkową , co by nie kupować bezmyślnie tylko to, co jest potrzebne :) No i wszystkie rzeczy po siostrzenicy muszę przejrzeć ,posegregować rozmiarami, wyprać, wyprasować -oj dużo pracy z tym wszystkim będzie ;)

10 lata 7 miesiąc temu #921129 przez nesQa
a ja po tygodniu byłam znów na usg :) tym razem pani gin zrobiła genetyczne, bo tydzień temu dzieciątko miało 4,8cm, a dziś już 7,18cm :D i dzidzia ładnie współpracowała, wszystkie wyniki idealne :P teraz kolejne usg 30 września

ja miałam tsh zbyt niskie, ale pani doktor mówiła, że na początku ciąży to normalne i później bedzie trzeba jeszcze raz zbadać.

10 lata 7 miesiąc temu #921131 przez Ada2424
Karlinka faktycznie Przekopałam kilka stron i znalazłam, musiałam przeoczyć, super brzuszek :)

Karolina u Ciebie jeszcze płaski jest, później zacznie się zaokrąglać ;)

Nesqa super, że wszystko ok :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #921132 przez Monnita
No widzę monique, że my ten sam rocznik i imię :) Czyli rozumiem, że stresu z ustąpieniem bolesności piersi nie przechodziłaś i nie brałaś tego jako zły znak :) Ulżyło mi trochę, ufff

10 lata 7 miesiąc temu #921134 przez Karlinka
nesQa rewelacyjne wieści :) Maleństwo ślicznie rośnie :D

Ada tyle jest tych postów , że zdarza się przeoczyć ;p może jak jedno wrzuciłam to zmobilizuje się co by co tydzień robić ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia