- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Kasia nie pamiętam jaka jest norma ,ale to lepiej uważaj na ten cukier ...
Ja dzisiaj od rana zaliczyłam spacerek i od razu mi lepiej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Po wizycie, byłam zapisana na 9:00, doktorka się spóźniła 20min, i jakieś dwie babki się wepchały że niby na chwile zapytać, ta je przyjeła i siedziały jak na zwykłej wizycie, weszłam ok. 10:15 - tragedia ten NFZ. No ale zwolnienie przedłużone
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
kristi dobrze że zwolnionko przedłuzone, no czasem trzeba się nastać w tych kolejkach
Ada to mamy wizyty tego samego dnia 15-go, ja o 15, ciekawe jakie wieści przyniesiemy u mnie będzie równo 18 tydzień
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Dziewczyny czy wy miałyscie robione badania na różyczkę i z tą wątrobą WR(się chyba nazywa)? Bo ja nie miałam i się zastanawiam czy lekarka zapomniała czy poprostu w późniejszych tygodniach ciąży to się zleca?
A i czy toxoplazmoze miałyscie już powtórzoną? Bo mi w pierwszej wyszły dwa wyniki toxo ujemne, to czy nie powinna tego powtórzyć dla pewności że nie nabyłam jej?
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bujanka na różyczke robiłam przed ciąża, wyszło że ją przechodziłam i nie będę miała już powtarzanej. Tokso robiłam w sierpniu igg i igm ujemne wr tez wtedy robilam. Wr to jest na obecność kily robione a hcv na wirus zapalenia wątroby typu c tez robilam w sierpniu. Teraz mam zrobic jedynie mocz i morfologie.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
A co do glukozy to jak ja robiłam to położna podpowiedziała mi żeby do glukozy wcisnąć sobie pół cytryny no i z tym dałam jakoś radę chociaż było strasznie kilka razy mi się cofała ale wiedziałam, że jak zwymiotuje to czeka mnie powtórka
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Widzę, że mój doktor jak daje mi morfologię to od razu dołącza jakieś badanie ,co by a jednym kłuciem było. Z tego co patrze w kartę ciąży to mi sporo brakuje jeszcze badan. Tokso robiłam no i ujemne mam więc pewnie powtórka będzie .
Ja jeszcze kontrolnie tsh sobie za miesiąc zrobię, chociaż do kontroli za 2 miesiące dopiero.
Rety po obiedzie znowu zaczęło mnie podbrzusze kłuć ,aż musiałam się położyć i zdrzemnąć... Dobrze, że po wizycie już bo doktor nic złego nie znalazł więc pewnie tak mnie boli jak się rozciąga...
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Karlinka podbrzusze tak jeszcze będzie boleć, chociaż jak zauważyłam mnie już coraz mniej. Jak mnie boli biore Magne B6 to też pomaga
Jak przechodziła któraś różyczkę to nie robi sie testu, tylko wpisuję że przeszła.
Wszystkie najważniejsze badanie które sa na pierwszej stronie, są najważniejsze i bez nich ani rusz do porodu. Tak mi lekarz powiedział .. dziwne dziewczyny że tak późno dostałyście skierowanie na HIV.
Ja tokse miałam też obowiązkowo robioną na początku ciązy czyli gdzieś 10 tydz. Toksoplazmoza najczęściej nie daje objaw dlatego ważne jest żeby zrobić ten test, tak więc domagajcie się o niego. Ja będę robić teraz drugi raz ze względu na dzikie koty które grasowały po moim domu.
Ja jestem już po połówkowym, nikt nie miał wątpliwości co do siurasa między nóżkami. Wszystko niby ok, tylko do kontroli za 4 tyg mam się zgłosić będziemy obserwować czy się małe torbiele wchłonęły w prawym płacie móżdżka.