BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #966545 przez Agula89
:blink: o matko Monia wspolczuje !
Jakby malo było ci wrażeń teraz...
Ja dzis chciałam sprawdzić status mojej paczki tzn materaca i też wyświetlał mi się komunikat ze strona zagrożona itd :blink: i odpuscilam .. Poczekam do jutra..
Co za czasy...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966561 przez Karolincia
Hej !!

Monia - Bardzo Ci współczuję !!! :ohmy: :ohmy: Jeszcze Ci tego brakowało i takich problemów :( Dobrze, że z szyjka na razie się unormowało !! :) Oho Olek się powoli szykuje do wyjscia !!!!

Agula - Masakra....co to sie dzieje....to mnie przeraża..... :dry: :dry: :unsure: ...

9 lata 10 miesiąc temu #966569 przez Kalinka90
Monique i Karola to rzeczywiście lada moment, będziemy trzymać za Was kciuki.
Ja czekam na GBS 2,5 tyg. bo ma być wynik przy następnej wizycie a gin. na urlopie. Czekam do 23 w takim razie.
Dziś jedziemy z małym na zakupki i kulki to sie trochę mały wyszaleje.
A dla Poli muszę dokupić czapeczkę i jakąś kurteczkę albo kombinezonik ciepły wiosenny.
:side:

9 lata 10 miesiąc temu #966572 przez Alesandra
Matko co tu się dzieje w tym kraju!!
Monia no to nieciekawie, współczuję posiedzenia na komisariacie, najważniejsze,że szyjka nie skróciła się jeszcze bardziej i jak na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. najważniejsze to abyś dotrwała do tej ciąży donoszonej.

Dziewczyny wy się tak z tym rozpakowywaniem nie śpieszcie jeszcze bo nam się część marcówek w lutym jeszcze rozpakuje...
Kalinka ja też na GBS czekałam do następnej wizyty. Nie wiem jednak ile wynik jest ważny i czy nie będę musiała mieć powtarzanego.

Karola 1 cm rozwarcia to może być za chwilę a równie dobrze za kilka tygodni. wczoraj mi koleżanka opowiadała, że jej siostra z rozwarciem 1 cm cy nawet więcej nie pamiętam dokładnie więc nie chce skłamać chodziła kilka miesięcy bodajże od 5.

A ja się nie wysypiam mała się wierci. Dziś na dodatek miała czkawkę z dobrą godzinę. Kręgosłup mnie boli, nogi nawet pupa. Kostki mi puchną po całym dniu tak, że ledwo się poruszyć mogę. na dodatek czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie a zapomniałam, że nie wyprane są jeszcze moje koszule do szpitala.
Wczoraj mi przyszły dwa komplety pościeli z allegro. W sowy oczywiście bo ja dostałam olśnienia, że córeczka musi mieć pokoik w sowy.

Monique za Ciebie to i ja mocno kciuki trzymam. Wasz dzień już jutro więc na pewno się stresujesz i nie masz już czasu na forum siedzieć. Powodzenia i daj znać jak już troszkę dojdziesz do siebie i nacieszysz malutką.

Beata aż taka pomyłka ?? to nie wiarygodne. musieli jej chyba ta odwał USG robić skoro doszło do tak niewyobrażalnie dużej pomyłki. Moja szwagierka miała mierzone dziecko na dzień przed cc to było 4200 a synka urodziła 4700 więc w granicy błędu.

Jakoś nie wyobrażam sobie takiego rozmiaru pomyłki gdybym miała rodzić naturalnie to by mnie chyba porozrywało.

9 lata 10 miesiąc temu #966585 przez *Beata*
Aleksandra - ostatnie usg miala robione miesiac wczesniej i wtedy tyle dziecko mialo, no ale i tak nie spodziewala sie ze bedzie mial ponad 4 kg...

9 lata 10 miesiąc temu #966587 przez *Beata*
Aleksandra to Twoja szwagierka miala bardzo duze dziecko:-)

9 lata 10 miesiąc temu #966602 przez Alesandra
Beata i 62 cm jak 2 miesieczne dziecko czy 3 nawet a u mnie male z kolei ale zobaczymy jak bedzie w piątek :P

9 lata 10 miesiąc temu #966607 przez Karolincia
Alesandra - Wow ::D Klocuszek z tego Maleństwa!! :) Duuuże naprawde duuże :) :) Ja tez w piątek idę z Męzusiem na usg :) :)

9 lata 10 miesiąc temu #966608 przez kristi*
Karolincia śliczny brzuszek, dobrze wyglądasz

Chodzę po sklepach i normalnie pustki – nigdzie nie ma pieluch 2, a chcieliśmy się zorientować jakiej firmy w jakiej cenie, ewentualnie jakąś pake już kupić

Niestety dziś również nie można się dodzwonić do szpitala, ale zadzwoniłam do medicoveru i zapytałam czy mam w pakiecie, czy na skierowanie – no i się zapisałam na KTG na jutro na 8:15

Alesandra wynik GBS ma ważność w zależności od szpitala, w większości tylko miesiąc, u mnie w szpitalu nie patrzą na to - ważne cały czas…

9 lata 10 miesiąc temu #966618 przez Alesandra
no to do 41 tygodnia mam ważne a mam nadzieję że małą właśnie z tydzień przenoszę. dzięki Kristi za info :)
Karolincia na którą godzinę idziecie?

ja wam powiem dziewczyny taka mnie ochota na słodkie dopadła a nie mam nic w domu, do tego w sklepie osiedlowym nie da rady karta płacić a gotówki nie mam.najbliższy bankomat jakiś kilometr stąd :P

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966621 przez kristi*
:unsure: Włosy mam strasznie przesuszone, aż mi skóra na głowie zaczęła się również przesuszać - ale chyba nie ma sensu, biegać do dermatologa - tylko poczekać do końca ciąży może wróci do normy.
I od wczoraj, może przez ten mróz, znowu zaczął mnie boleć staw dużego palca - kiedyś przy przeprowadzce upuściłam łóżko sobie na stopę - miałam wylew i powstało niewielkie zgrubienie na stawie, kuśtykam od wczoraj - już sama nie wiem, co z tym robić - smarowanie maściami nie pomaga. :unsure:

Alesandra chętnie oddam obecne u mnie słodkości :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #966622 przez Alesandra
Kristi jak ja jeszcze pojem słodkości to z moich 9 kg na plusie zrobi się zaraz20 ;p

9 lata 10 miesiąc temu #966644 przez karola1322
hej zobaczymy jak to będzie bez tusz pisadłach pcho się na świat pomału

Jo bych chała mieć 10 + niż 20 +..

9 lata 10 miesiąc temu #966658 przez Alesandra
karola jak bedzie chciała to wyjdzie. nic nie przyspieszysz ani nie opóźnisz.
a myślałyście jak to by było jakby wasze córeczki okazały się synkami i na odwrót ??

9 lata 10 miesiąc temu #966659 przez *Beata*
Aleksandra mam nadzieję, że teraz już się tak nie okaże, no ale przypadki są różne. Wprawdzie wyposażenia w domu dla Malej nie mam w różu, tylko neutralne kolory, ale ubranek sporo typowo dla dziewczynki...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia