BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #966876 przez karola1322
Rano wychodzi na dwór. Mieszkam przy ruchliwej drodze nie zdorzyla przeleciec na druga strone

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #966879 przez Karolincia
Karola - Biedne kocię :( :( Przykro mi bardzo :( ....

Alesandra - To pranie pełna parą widze :D :) :)

Syza - Przynajmniej dziś sobie odbijesz ten wczorajszy koszmarny dzień ploteczkami z przyjaciółką i sesją zdjęciową :) :) Domyślam się , że jak aparat juz naprawiony to cyknie Ci pare zdjęc :) :)

Monique - Trzymamy z Lilcią mocno kciuki za Was !!!! :* :) :)

A ja prawdopodobnie będę rodzić w innym szpitalu :P W Warszawie, ale na Inflanckiej :)

10 lata 1 miesiąc temu #966880 przez Karolincia
A ja dziś robię ciasto 3 bit :) :) Jutro mój Mężulek przyjeżdża do mnie do moich rodziców, bo siedze u nich od 4 lutego, przed sesją w szkole co przyjechałam i tak zostałam, bo 20-go mamy usg a nie chciałam wracac do domu pociągiem, męczą mnie już te podróże ....wole autem ... jednak wygodniej :) W niedziele wracamy do domku i przyjeżdzamy przed moją wizyta u ginekolog w marcu :)
A później z tydzien przed porodem i będziemy czekać na pierwsze skurcze i gnamy do szpitala, aby zdązyli mi antybiotyk dać przed akcją porodową :)

10 lata 1 miesiąc temu #966904 przez Alesandra
karolincia widzę , że masz już wszystko dokładnie zaplanowane:)
musi być to pranie pełną parą bo dni uciekają mi niesamowicie już dziś 18.. do jutra chce mieć wszystko poprane. dziś poprasuję małej ciuszki a jutro pościel i koce, ręczniki i to co zostanie... w niedzielę mamy gości więc zleci dzień na nic nie robieniu a chce już się ogarnąć i torbę spakować i nie stresować się tym, że coś nie gotowe i możemy nie zdążyć ....

jakoś mi szybciej teraz czas leci, niedawno był piątek i zaraz znowu piątek i wizyta kolejna i 38 tydzień się zacznie. Nie do wiary . jakby mała już z 2,500 ważyła to byłabym spokojniejsza i nie bałabym się, że poród może rozpocząć się w każdej chwili

10 lata 1 miesiąc temu #966912 przez *Beata*
Aleksandra tez mam tak jak Ty... Co dwie godz.w nocy wstawanie siku...i tak codziennie :( Ja też czekam na wagę 2500 g...bo wtedy byłoby już w miarę ok do porodu... U Ciebie jeszcze 2 dni i będziesz wiedziała, ja jeszcze 1,5 tyg. :(

Karolincia widzę, że wszystko masz już zorganizowane :)

10 lata 1 miesiąc temu #966914 przez *Beata*
Syza dzisiaj jak Cię odwiedzi koleżanka to napewno humor Ci się poprawi, taki spotkania zawsze pomagają :) Także życzę Ci udanego popołudnia i oby nastrój się poprawił...

10 lata 1 miesiąc temu #966916 przez Alesandra
Beatka tylko wątpliwe jest to, że malutka przybierze 400 gram w tydzień bardziej w kolejny piątek na to liczę. Twoja malusia zobaczysz że blisko 3 kg będzie miała za 1,5 tygodnia

10 lata 1 miesiąc temu #966917 przez *Beata*
No w tydzień może będzie ciężko 400 g, ale u mnie w 2 tyg. Prawie 900 g też wątpliwe. Zastanawiam sie co jeszcze jeść, żeby pomogło zwiększyć wagę?

10 lata 1 miesiąc temu #966920 przez *Beata*
A jak u Was z bólami tak jakby mięśni brzucha? Bo od 3 dni prawie cały czas czuję je przy głębokich wdechach albo przy wstawaniu :( kiedyś też tak miałam ale nie codziennie... :( Macie coś podobnego?

10 lata 1 miesiąc temu #966926 przez Alesandra
900 gram może być rzeczywiście ciężko ale z 500 g może się udać. a co do bóli mięśni brzucha ja na razie nie odczuwam. bardziej kręgosłup mi dokucza

10 lata 1 miesiąc temu #966929 przez *Beata*
Ja aż się dziwię, że ja nie odczuwam bólu kręgosłupa, brzuch też jakoś specjalnie nie boli (chodzi mi o ból podobny do miesiaczkowego), raz na jakiś czas tylko i to chwilkę i przechodzi

10 lata 1 miesiąc temu #966931 przez Alesandra
a ja jak na miesiączkowy to nie czuję w ogóle. mam tylko nadzieję, że jeszcze nie mam rozwarcia

10 lata 1 miesiąc temu #966934 przez *Beata*
Będę trzymać kciuki, żebyś jeszcze nie miała, niech sobie jeszcze spokojnie rośnie. Ja w piątek nie miałam, tylko mówił, że jest już bardzo nisko, tak, że palcem wyczuwal główkę. A jak u Ciebie jest ułożona?

10 lata 1 miesiąc temu #966935 przez malina219
Cześć Mamuśki :laugh:
Moja noc tak sama jak kilka poprzednich, czyli podobnie jak u Aleksandry :) Wczoraj w ramach poprawy humoru byłam na Greyu w kinie i weszłam do hm po stanik do karmienia, bo nie mialam jeszcze. Prawie wcale nie chodziłam, bo do kina autem, a później już tylko siedziałam mimo to to nie był najlepszy pomysł bo wychodząc z kina niesamowicie zaczął mnie kuć prawy bok tak że mnie aż ZGIĘŁO! Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Usiadłam na chwilę napiłam się wody i przeszło...UFF! Co do hm to jestem zakochana w najnowszej kolekcji dla maluszków, ale nie miałam siły chodzić i wybierać, więc nic nie kupiłam. Stanik leży idealnie! Super trzyma biust i jest bardzo wygodny, poza tym kupiłam go za ok. 45 zł, bo na stronie hm jest -25% za podania swojego email'a. Jak na to, że wszystkie staniki mam z triumpha i bałam się jak będzie leżeć taki z tańszej półki to jestem w nim zakochana :) www.hm.com/pl/product/00954?article=00954-A rozmiar 85E!!!! A przed ciążą 75C a czasem nawet B.....
Nie kupiłam łóżeczka dalej, bo wszyscy w domu się rozchorowali! Tata leży z gorączką (musi być źle jak już leży :/) brat to samo, a ani ja ani mama prawka nie mamy, więc muszę poczekać kilka dni jeszcze :whistle:
Oj właśnie Monique ma cc dziś!!!! :woohoo: Mocno trzymamy kciuki oczywiście :)
Karolincia jadę na 3bita! :kiss:

10 lata 1 miesiąc temu #966936 przez Alesandra
moja też już jest główkowo ułożona także mam nadzieję, że nasze kruszyny posiedzą jeszcze chwilkę, a jak się czujesz?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia