BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #966938 przez malina219
Beata ja dzis poznalam co to znaczy zażywanie leku na tarczyce... Zawsze jem od razu po przebudzeniu, a tu pół godziny czekania :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #966941 przez *Beata*
Ogólnie nie jest źle, ale energii zaczyna ubywac... Zależy od dnia, wczoraj miałam lepszy, dzisiaj gorszy, ale jakoś trzeba to przetrwać. Męczę się szybko, ale to chyba normalne. W domu jak jestem to raczej leżę, a to chyba jeszcze bardziej energii pozbawia... No i te nocne co 2 godz. wycieczki do WC... :( No i ciągle zastanawiam się nad tą wag, troche to psuje nastrój :( a jak u Ciebie?

10 lata 1 miesiąc temu #966949 przez syza24
No i na pocieszenie przyjaciółce popsuło się auto i nie da rady przyjechać więc tylko siąść i płakać :angry:

10 lata 1 miesiąc temu #966954 przez *Beata*
Malina wiem co czulas:-) To czekanie nie jest mile...a jak sie nie zaczeka to nie ma sensu brac bo nie dziala... przewaznie biore ok 8, ale dzisiaj sie obudzilam przed 5 i czulam sie tak glodna ze nie moglam zasnac, wiec wzielam tabletke, pol godziny czekania i ulga:-) moglam spac dalej:-)Ja mam brac do porodu, a pozniej dopiero 3 miesiace pozniej do kontroli,ale mam jeszcze jedna wizyte poczatkiem marca... A Ty?

10 lata 1 miesiąc temu #966957 przez malina219
Beata ja mam za trzy tygodnie zrobić badania i się pokazać u endo, żeby oceniła czy lek pasuje, bo jak nie to ma mi zmienić. Na razie tyle wiem B)

Syza uu to nie fajnie. :angry:

10 lata 1 miesiąc temu #966958 przez syza24
Mąż zadzwonił i poprosił żebym z nim pojechała na usg nerki bo może jakoś się oderwę od tego wszystkiego, ciesze się bo zobaczę jakiś innych ludzi :laugh:
no i cieszy mnie to że jutro wizyta może lekarz coś powie co mnie ucieszy?? ciekawe czy będzie robił pomiary na usg bo ostatnio już mówił że strasznie ciężko zrobić jak główka tak nisko :unsure:
Co do leków na tarczyce to ja już przyzwyczaiłam się do nich i biorę je jak budzę się o 4 bo przeważnie tak się budzę a śniadanie między 7 a 8 ;)

10 lata 1 miesiąc temu #966960 przez *Beata*
Syza przykro mi...:-( Nastawilas sie na wizyte, teraz sie okazuje, ze nic z tego... Pech:-( Ale nie martw sie, moze uda sie jeszcze cos zalatwic, a jak nie to pewnie wpadnie w inny dzien...

10 lata 1 miesiąc temu #966962 przez *Beata*
Syza mi tez mowil ze jak jest tak ulozona nisko to sie musi troche nameczyc z pomiarami bo nie jest juz tak latwo...

Malina to chyba mamy w podobnym czasie wizyte...

10 lata 1 miesiąc temu #966964 przez Karolincia
Jednak 3bita nie robie, nie chce mi się :P zrobię szarlotkę z lodami :)
Skończyłam wczoraj brać antybiotyk i bałam się że grzybicy dostałam po anytbiotyku bo mnie strasznie krocze swędziało....myślałam, że oszaleje....wzięłam tantum rosa się podmyłam i poczułam wielką ulge, dziś mnie już tylko delikatnie swędzi, więc rano jeszcze się podmyłam tantum rosa i wieczorem też i tak z kilka dni jeszcze :)

Malinka - O nie!!! Ja przyjadę do Ciebie :* Żebyś mi się nie poczuła gorzej :) :) Dziękuję za link, ostatnio będąc whm myślałam o tym staniku do karmienia, ale wydawał mi się kiepskiej jakości, a jak mowisz że tak ładnie leży to chyba go kupię bo faktycznie niedrogo kosztuje :)
A jak się czujesz po tych lekach??

Syza - O kurcze.... :( Oby wszystko było dobrze i udało się pomierzyć Małą :) :)

Alesandra, Beata - Tak tak zorganizowane, niestety muszę mieć ze względu nas to dziadostwo :( Nawet jeśli po pobraniu gbs wynik będzie ujemny, to muszę mieć podany antybiotyk przy porodzie :(

10 lata 1 miesiąc temu #966965 przez Alesandra
Już tak blisko nam do końca ciąży, że wszystkie powoli zaczynamy odczuwać jakieś dolegliwości. za 11 dni marzec i zaczniemy się powoli rozpakowywać. ja dziś wzięłam się za prasowanie. Robienie tego w tak małych rozmiarach jest rzeczą niezwykle mozolną a więc przerwa na kawę i dalej ;D

10 lata 1 miesiąc temu #966973 przez malina219
Karolincia koniecznie sobie zmierz, bo według mnie na prawdę warto. Szelki ma grube, więc super trzyma biust :cheer: Dobrze, że masz już za sobą antybiotyk, teraz tylko z górki :kiss: Nie używałam nigdy tantum rosa, muszę sobie zakupić, żeby mieć w razie "W" w domu :whistle:
Syza ja dopiero pierwszy dzień dzisiaj wzięłam, więc muszę sobie dopiero znaleźć na nie sposób haha :) Ja mam wizyte dopiero we wtorek i juz sie nie moge doczekac jak zwykle :laugh:
Aleksandra ja to się czuję jak stereotypowa "stara baba", która tylko narzeka hahaha :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu #966975 przez MlecznaMama
Dziewczyny.... uśmiechnijcie się!
nie musimy leżeć w szpitalu na podtrzymaniu, żadna z nas nie dostaje sterydów na rozwój płucek, nie mamy skrajnych wcześniaczków... siedzimy se w domku i czekamy. :) wiem że jest ciężko, ale ciąża i narodziny które nas czekają to najwspanialszy czas w naszym życiu..., UŚMIECHU

BUZIAKI!
MONIA CZEKAM NA NEWSY!!!!

10 lata 1 miesiąc temu #966980 przez malina219
MlecznaMama masz rację :) Ostatnio sobie przypomniałam jak lekarze mi mówili, że pewnie od 5 miesiąca będę leżeć w szpitalu jak w ogóle donoszę ... A tu proszę 35 tydzień prawie, a ja dalej na "nogach" bez żadnej wizyty w szpitalu :) Także trzeba się cieszyć :)

10 lata 1 miesiąc temu #966982 przez karola1322
karolincia zrobiłaś mi smak na szarlotkę z lodami ja pomału muszę się szykować do wizyty ciekawa jestem wyników i co bydzie jak będzie za dużo białych krwinek

10 lata 1 miesiąc temu #966983 przez monia89
Byłam u gina u jak dotrzymam do dnia ko biet bedzie super.... po ndz raczej biore serie zastrzyków na płucka szyjka 2 ponad cm rozwarcia zakaz schylania dźwigania podnoszenia nospa magnez luteina do ndz dziś musze torby spakować ....

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia