BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #967624 przez *Beata*
Kristi życzę zdrówka, jeszcze na koniec coś Ci się przyplatalo... :(
Aleksandra widzę, że po wizycie średnio :( ale jeżeli lekarka uznała, że trzeba do szpitala to napewno wie co robi...będziecie z malutką pod stałą opieką...trzeba jakoś to przetrwać... A jak mała? Przybrała na wadze?
Syza ważne, żebyś kontrolowala to ciśnienie, może w końcu się trochę uspokoi...
Monia też mi się wydaje, że moja Mała dzisiaj jakaś spokojniejsza, więc może taki dzień bardziej senny dla naszych dzieciaczków...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967658 przez kristi*
Po 3 wstałam, tak się zgrzałam że aż cała mokra byłam, i jednocześnie telepało mnie z zimna.
Skurcze mnie dopadły, zmiana pozycji nie pomaga, a jak poszłam się wysikać to lekko zakrwawiłam :(

9 lata 10 miesiąc temu #967659 przez karola1322
Hej ja juz nie spie od 4.50. Obudzili mnie ma zspis... Mala warzy 2.900... Glodna jestem a snadanie dopiero o 7 zbytnio spac nie szlo bo tak picza bolala i brzuch bolal

9 lata 10 miesiąc temu #967661 przez kristi*
Karola trzymaj się, będzie dobrze, 2900 nawet sporo

Ja pojechałam na IP, mam nieregularne skurcze i krwawienia. Przyjęli mnie na obserwację bo rozwarcia jeszcze nie ma.

9 lata 10 miesiąc temu #967662 przez karola1322
Ja tam jakies skurcze mam rozwarcie mam ale niewiem ile. Kristi trzymaj sie mam kartke na liczdnie ruchow ale naliczyc nie idzie

9 lata 10 miesiąc temu #967663 przez malina219
Dzoewczyny trzymam za Was mocno kciuki,zeby bylo okej wszystko..

Od wczoraj wieczorem man dosc silna migrene prez ktora prawie nie spalam I obudzila mnie teraz... Nie orientujecie sie czy to moze byc grozne dla malej? Bo nie wiem co mam zrobic a wixyta dopiero w czwartek.

9 lata 10 miesiąc temu #967664 przez karola1322
Ja bralam apap. I lezalam w ciemnym cichym pokoju i przechodzilo trochę

9 lata 10 miesiąc temu #967665 przez malina219
Karola nie pomaga :(
Jejku dziewczyny porody juz u Was niedlugo, lada moment przytulicie Wasze skarby,a dopiero co planowalysmy wyprawki....

9 lata 10 miesiąc temu #967666 przez *Beata*
Kristi i Karola trzymam kciuki, po Was teraz widze, ze to juz tak blisko, ze w kazdej chwili mozna sie spodziewac...

Malina, a sprawdzalas sobie cisnienie czy jest ok?

9 lata 10 miesiąc temu #967668 przez malina219
Sprawdzalam niskie jak zawsze , wiec tu jest ok... :/ zjem sniadanie I wezme apap... Myslalam ze to tylko wczoraj mnie tak zlapala ta migrena :(

9 lata 10 miesiąc temu #967670 przez bujanka
hejka widzę ze szalenstwo porodowe powoli sie zaczyna ;)
kristi i karola trzymam kciuki za bezbolesne i szybkie porody bo przeciez na was juz czas!!! :woohoo:
Aleksandra nie przejmuj sie szpitalem, twoj tydzien ciazy tez juz jest donoszony wiec w szpitalu bezpieczniej :kiss:

Na pociszenie ci powiem ze ja tez w nastepnym tyg. ide do szpitala az do cc. Mam do lekarki pisac smsa w pon. kiedy mam sie zjawic.

Karola twoja 2900 a moja w 36 tyg. 2800 czyli chyba wieksza od twojej :blink:
Malina chyba migrena to czesty objaw ciazy, kolejny ktory trzeba przetrwac :pinch:
Monia odczuwasz jakos te skracajaca szyjke? bo ja wczoraj miałam takie straszne klucie tam na dole, i jakis taki dziwny bol brzucha na samym dole ale dzis ok.

9 lata 10 miesiąc temu #967671 przez karola1322
Bujanka myslam ze wiecej bedzie co zjem to nie bierze do siebie woli mamie dac tluszcz taka mala cwanira mnie w nocy brzuch bolal a teeaz bierze mnie takie bole jak na miesioczke

9 lata 10 miesiąc temu #967672 przez syza24
Oj dziewczyny widzę, że był spokój przed burzą teraz u większości coś się dzieje :S ale kochane macie ciąże donoszone, jesteście pod ciągłą opieką więc będzie dobrze :) ja trzymam za was kciuki ;)
Bujanka ja czułam jakbym miała już rozwarcie a lekarz powiedział, że szyjka długa i zamknięta więc ciężko wyczuć :blush:
U mnie dziś lepiej bo mam ciśnienie 120/60 i zeszła opuchlizna ale zobaczymy co się będzie działo ;)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967675 przez kristi*
Jak na razie twierdzą że to tylko przepowiadające - mogły się nasilić od przeziębienia i gorączki, czekam na obchód i mają jeszcze zbadać - mam nadzieję że mniej bolesne niż na IP :( i powiedzą co ze mną dalej, a jeszcze zapytać muszę skąd to krwawienie bo jeszcze mi nie powiedzieli

9 lata 10 miesiąc temu #967678 przez Agula89
Opuscilam Was jeden dzien a tu 3 w szpitalu !
Matko !
Dziewuchy trzymajcie się tam dzielnie ! Wszystko będzie dobrze bo musi być ! Nie ma innej opcji ;)

Aleksandra a ty z wzgledu na wagę malej jesteś w szpitalu ? Bo ja tez cos chyba przegapilam..

Malina migreny wspolczuje :( ja przed ciaza mialam sporo.. Ale to chyba od pogody wiesz bo ciśnienie lata jak szalone mówią w tv. Na razie tylko apap/ paracetamol ci został :( ale jak cie mocno będzie bolec to może skontaktuj się z lekarzem... Może pozwoli na cos innego.

Bujanka a ty czemu prędzej do szpitala tez idziesz ?

Spadam cos zjeść i bede tu zagladac co u was, pisać koniecznie jak bedziecoe mogły oczywiście

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia