- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Wyniki testów alergicznych, które robiłam we wtorek, będą za parę dni, wtedy dowiemy się na 100 % czy mała ma alergię na białko mleka krowiego czy też nie (ale chyba raczej tak) wtedy nie będzie mogła dostawać ''normalnego'' mleka, tylko te specjalistyczne mieszanki z apteki, a gdyby się okazało, ze jednak alergii nie ma (w co wątpię) To będę podawać bebilonMonix napisał:
Pyt. do mam karmiących piersią, do kiedy planujecie karmić? Bo ja planuje 6 miesięcy - czyli nasza przygoda z karmieniem niedługo się zakończy...
Hahahaha... jakie fajne mini kiteczki
Ja planuje tez karmic okolo 6-8 miesiecy...ale jak bedzie to sie okaze...na pewno po 6 miesiacu zaczne podawac jej mleko nastepne...
Monix a jakie mleko chcesz podawac...?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
miskiewicz88 napisał:
Wyniki testów alergicznych, które robiłam we wtorek, będą za parę dni, wtedy dowiemy się na 100 % czy mała ma alergię na białko mleka krowiego czy też nie (ale chyba raczej tak) wtedy nie będzie mogła dostawać ''normalnego'' mleka, tylko te specjalistyczne mieszanki z apteki, a gdyby się okazało, ze jednak alergii nie ma (w co wątpię) To będę podawać bebilonMonix napisał:
Pyt. do mam karmiących piersią, do kiedy planujecie karmić? Bo ja planuje 6 miesięcy - czyli nasza przygoda z karmieniem niedługo się zakończy...
Hahahaha... jakie fajne mini kiteczki
Ja planuje tez karmic okolo 6-8 miesiecy...ale jak bedzie to sie okaze...na pewno po 6 miesiacu zaczne podawac jej mleko nastepne...
Monix a jakie mleko chcesz podawac...?
a czemu sądzisz że to skaza ?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Po wypiciu lub zjedzeniu przeze mnie nabiału, Nadia dostaje dość ostrej wysypki na policzkach, dodatkowo skóra na twarzy robi się bardzo przesuszona. Kiedyś w sytuacji kryzysowej, dałam jej raz mleko modyfikowane i przez tydzień nie mogłam się pozbyć wysypki z twarzy, za uszami i w zgięciach łokci.
o to na pewno skaza ...
kochana ja na Twoim miejscu nei kończyłabym karmic piersią dopuki możesz bebilon pepti to tylko utrudnienie chyba że nie chcesz dla siebie diety to ok ...
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No powiem Ci, że karmienie to dla mnie trochę udręka... Ja już nie mam siły, wiesz ta dieta już mnie wykańcza... Tego nie, tamtego nie, bo we wszystkim tak naprawdę jest mleko, a jak nie mleko to jego pochodne. Gdyby nie ta skaza, to pewnie bym dłużej karmiłaMonix napisał:
Po wypiciu lub zjedzeniu przeze mnie nabiału, Nadia dostaje dość ostrej wysypki na policzkach, dodatkowo skóra na twarzy robi się bardzo przesuszona. Kiedyś w sytuacji kryzysowej, dałam jej raz mleko modyfikowane i przez tydzień nie mogłam się pozbyć wysypki z twarzy, za uszami i w zgięciach łokci.
o to na pewno skaza ...
kochana ja na Twoim miejscu nei kończyłabym karmic piersią dopuki możesz bebilon pepti to tylko utrudnienie chyba że nie chcesz dla siebie diety to ok ...
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiekk napisał:
No powiem Ci, że karmienie to dla mnie trochę udręka... Ja już nie mam siły, wiesz ta dieta już mnie wykańcza... Tego nie, tamtego nie, bo we wszystkim tak naprawdę jest mleko, a jak nie mleko to jego pochodne. Gdyby nie ta skaza, to pewnie bym dłużej karmiłaMonix napisał:
o to na pewno skaza ...
rozumiem Cie ja w sumie tylko 3 tyg byłam na takiej diecie bo było podejrzenie u Karola o skazę na szczęście okazało się to nie prawdą...
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
właśnie przeczytałam wszystkie wasze posty Nie było mnie bo od środy jestem chora gorączka, kaszle, zatkany nos masakra jakaś. Balam się za małego zarażę, ale on ma od kilku dni tylko kaszel wiec pojechałam z nim do Alergologa w pt no i lekarka mi dala syropek dla małego, sprawdziła go, mówiła ze wszystko ładnie wygląda, ale jak kaszel nie ustąpi do tygodnia to będziemy robić testy, A testy i tak i tak zrobimy ale tak za miesiąc.
Monix powiedz mi proszę jak te testy alergiczne wyglądają?
Co do diety to Piotruś już od tygodnia dostaje zupki i wszystko jak narazie jest ok a plan jedzenia na dzień wygląda tak
Rano 6/7:00 mleczko 150ml
9/10 kaszka owocowa (na wodzie)
12/13 zupka miedzy czasie jakieś mleczko bo mu się strasznie chce pic w te cieple dni a soczków nie chce mi pic ;/ ale za to deserki chętnie w sumie
15/16 deserek + biszkopty już małemu podaje i je uwielbia no i jest zajęty tak na 30min
19/20 mleczko z kaszka ( na mleko) 200ml
no i w nocy jak mi sie budzi to wsunie 180ml mleka
renata wszystkiego najlepszego dla twojego małego bo dziś kończy 5 miesięcy
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pobierają krewkę z żyłki na główce, to wszystkoMonix powiedz mi proszę jak te testy alergiczne wyglądają?
Natka, zdrówka życzę
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Monix dziękuje ci :* już się lepiej czuje ale mam nadal zatkany nos
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
A kupy ma normalne ? czy twarde ?
To bardzo ciekawe ...
Co do czapek to zakladam mu taka baaaaaaardzo cieniutką wiazana pod szyjką żeby uszka były zakryte lub jeśli mam jais cieńki top z kapturem lub bluze to zakładam czapde z daszkiem i na to kaptur słodko to wygląda
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania