- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka :*22.01.11:*

nasza nocka całkiem, całkiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Lęk separacyjny jest podobno w 8 miesiącuheja, heja
nasza nocka całkiem, całkiem.Tylko to marudzenie już, któryś dzień z kolei mnie wykończy
.też głównie rączki i nic zrobić koło siebie nie mogę,bo zaraz łaaaaaa, albo mamamamamamama
![]()
.Z sylką wysnułyśmy,że może to lęk separacyjny.Moeże Nadulka coś zjadła i stąd ta wysypka, a tonie potówki?Oczywiscie wiesz jak wyglądają potówki,to byś wiedziała,że to one.Ehhh głupie pytanie
![]()
![]()
.

A potówki hmmmm... masz racje, wiem jak wyglądają

- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do szpar między zębami, to Kuba ma ogromniaste. Wygląda przekomicznie- uwielbiam te jego ząbkowe uśmiechy. Ząbków mamy siedem- cztery na górze, trzy na dole.
Jeśli chodzi o lęk separacyjny, Kubie włącza się płacz tylko, gdy ja, albo luby wychodzimy z domu. Gdy idziemy do innego pomieszczenia, wszystko gra. Ale przytulak też się z Bunia zrobił, szczególnie wieczorem mamy takie przytulankowości-świrkowatości. Tak wtedy cudnie ćwierka i grucha (nie wiem jak inaczej nazwać dźwięki, które wtedy wydaje).
Monix- może macie zbyt suche powietrze? Albo za ciepło? Albo coś Nadula zjadła, co ją uczuliło?
edit :// kilka kadrów małego Rozbójnika
bączuś
mam siedem zębów, pora je spożytkować na jakieś jabłuszko
Bo półeczka nie może być na zewnątrz, gdy w środku jest tyle ciekawostek
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ifka napisał:
Lęk separacyjny jest podobno w 8 miesiącuheja, heja
nasza nocka całkiem, całkiem.Tylko to marudzenie już, któryś dzień z kolei mnie wykończy
.też głównie rączki i nic zrobić koło siebie nie mogę,bo zaraz łaaaaaa, albo mamamamamamama
![]()
.Z sylką wysnułyśmy,że może to lęk separacyjny.Moeże Nadulka coś zjadła i stąd ta wysypka, a tonie potówki?Oczywiscie wiesz jak wyglądają potówki,to byś wiedziała,że to one.Ehhh głupie pytanie
![]()
![]()
.
A potówki hmmmm... masz racje, wiem jak wyglądająi to na pewno nie one. Poczekam parę dni, jak wysypka nie zniknie to trzeba będzie znów wybrać się do alergologa
no tak, wiem że ten lęk to w 8 m-cu,ale może ona teraz to przechodzi bo wczesniej czegos takiego nie było.nie mam pojęcia jak to wytłumaczyc. Własnie doprowadziła mnie do białej goraczki

- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Może po prostu ma przytulalski okres. Kuba też teraz, gdy tylko coś nie tak, to chce na rączki. I dawniej nie był taką przylepką, a teraz się łasi, jak kociak. Myślę, że po prostu odkrył, że przytulanie jest fajne, koi nerwy i bóle, więc nie ma się co dziwić, że chce więcej. A marudzenia u niego to zwykle były zęby, czasem nawet po kilka tygodni, choć ostanie trzy zęby to tak do pięciu dni marudzenia przy każdym. Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni, co to się Waszym Niuńkom dzieje dziewczyny i będziecie mogły choć trochę odetchnąć, czego życzymy Wam z Buniem z całego serduszka.
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a to moja łobuzowa dzisiejsza maruda:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kubuś i Lenka cudaczki kochane

- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

to piosenka na punkcie, której Luśka ma fiśka:
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)

Monix jeśli Nadia ma wysypkę a wcześniej miała temperaturę to na 100% była 3-dniówka. My już dwie takie akcje mamy za sobą.
Ifka Lenka jest słodziutka. Fajna jesienna sesja

Zazdroszczę mamą których dzieciaczki potrafią zasnąć same w łóżeczku. Jak Zosia była mniejsza to położona po kąpieli i po mleczku do łóżeczka szybko sama usypiała. Teraz to jakiś armegedon uprawia w łóżeczku

Zosia też często zmienia pozycje podczas snu. Ostatnio posikałam się prawie jak weszłam do pokoju a ona spała w pozycji siedzącej pochylonej do przodu

Kubulek jest uroczy

Zosia ma jak na razie tylko 2 dolne 1, na górne czekamy i pewnie niebawem wyjdą bo mała marudzi jak diabli poza tym lekarka stwierdziła, że dziąsła są mocno rozpulchnione. To jak na razie jedyna fotka na której widać kiełki Zosika.
Poza tym jest już raczej zdrowa. Katarek na końcówce. Gardło czyste, osłuchowo też ok. Odparzenia ładnie się zagoiły, smarowałam bepantenem i clotrimazolem. Wyniki badania krwi w normie. Jedynie OB nieznacznie podwyższone, i poziom hemoglobiny mógłby być trochę wyższy. Zosia ma dostawać przez 3 miesiące żelazo. Waży już 10,5 kg

Zupki mojej roboty na szczęście znowu jej smakują. Wariacje z dynią się pokończyły i dzisiaj zrobiłam nowe obiadki. 35 dkg warzyw: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 1 ziemniaczek, por. Do tego 20 dkg schabu i łyżka ryżu. Mięsko zmiksowałam a resztę podusiłam widelcem i zmieszałam. Wcinała z zachwytem

Czy na forum mamy wątek kulinarny z własnymi przepisami?
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-