- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
allegro.pl/najladniejsze-serce-na-allegr...6cm-i1973284831.html
Ifka lampka słodka ale zastanawia mnie czy jeśli nie używaliście do tej pory lampki to czy jest teraz ona potrzebna? ja Olka właśnie odzwyczaiłam od nocnego światła bo niestety mamy jeden pokój i np mi ciężko spać przy jakimkolwiek świetle. Wiadomo, jak był malutki to chciałam go widzieć ale teraz to już myślę, że to był dobry pomysł zrezygnowania z niej:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
a serducho cieszy sie powodzeniem widze
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia właśnie zachodzziłam w głowę co się z Wami dzieje .Już myślałam,że Cię Nadulka swoim nowym pojazdem przejechała . A własnie i jak prognozy mamowe - już zabawka stoi w kącie?
U nas w chwili obecnej jest szał choinkowy .Mamy swoją domowa tradycję i choinkę ubieramy na mikołaja i jest z nami do 3 króli .Lenka jest nią zachwycona , jak ja widzi,to az się trzęsie,żeby dotknąć
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Generalnie jesteśmy z synkiem przeziębieni od dwóch dni. Jaś ma okropny kaszel, katar, miał temperaturę wczoraj. Lekarz stwierdził jednak, że osłuchowo jest ok, więc podaję tylko syrop i zakraplam nosek (+frida). Trochę jestem zła, bo muszę pochodzić po sklepach za prezentami. Dla Jasia mamy póki co, tylko to: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/
Generalnie to zaszaleliśmy w ubiegłym tygodniu urządzając mu pokój.
Ho ho ho Wesołego Mikołaja życzymy z Jasiem wszystkim Mamuśkom:)
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ile posiłków mlecznych jedzą "nasze" Wasze maluszki?
Lena od kilku dni nie chce pic mleka o 21 i o 11,ale zeby nie było tak latwo to w ogóle zamiast tego też nie chce zjeść nic innego,rezultatem czego było pójście spać wczoraj bez kolacji.Dzis sniadanie zajdła 220 ml ale o 11 już nie ruszyła .....w nocy 3-5 nie spała.Dziś też marudzi.Już tracę cierpliwość i głos na nią podnoszę ,bo jestem na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego.Ja nie wiem czy te zęby?Czy brzuszek ją boli?Czy co do cholery się dzieje?
w mamusinej czapie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jasiu dzisiaj przespał całą noc, od 20 do 6.30, mimo przeziębienia, więc jestem w szoku. Dzisiaj kończy 11 miesięcy i aż się dziwię, że tak szybko zleciało... (jeśli ktoś ciekawy jak wygląda, to zapraszam na bloga: nawiedzonaulala.blogspot.com/ ).
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
4.00-5.00 cyc + 140 ml MM
7.00-7.30 cyc
9.00 100-150 ml kaszki (ok 10 drzemka i czasm pzed nią z 60 ml MM)
15.00 MM ilośc ml zalezna od tego ile zjadł obiadu a podane do dopicia bo niekiedy chce
18.00 100-150 ml kaszki
20.00-20.30 cyc + 180 ml MM
wypisałam tylko posiłki mleczne
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wiem,ze dziecko sie nie zaglodzi (wlasnie je banana np.),ale qrcze ile mozna .Juz tez przerabialysmy taki czas bez jedzenia, to teraz tez pewnie damy rade,oby to krotko trwalo
a Jasio jest boski
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
No właśnie zęby ... Zosi przebił się trzeci ząbek, prawa dolna dwójka, czekałam na górne jedynki więc jestem lekko zaskoczona a ząbek to prezencik Zosi na mikołaja hehe no ale nie jest kolorowo bo ... 38 stopni temp, płacz, ból i nieprzespana noc ... to przesłania radość z pojawienia się trzeciego ząbka. Nurofen trochę pomaga, kupiłam dzisiaj żel na dziąsła bobodent mam nadzieję że jej pomoże. Nocka była tragiczna, dużo płaczu, cały czas na rączkach, płakała nawet przez sen a to dopiero trzeci ząbek aż strach pomyśleć co będzie dalej... do tego Zosia znowu kaszle.
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do maskotki to faktycznie zainteresowanie jest:D aż się sama dziwię, że już tyle jest obserwujących i licytujących:D
Gosia, nie wszystkie zęby muszą iść tak samo boleśnie... Olek ma już 8 sztuk a tylko przy dolnych dwójkach płakał. teraz idą górne trójki i są już na skraju wyrznięcia się bo jak mu masuję to czuję już takie mega twarde a czasem ostre (ta końcówka kła) i przy tym to dzieci marudzą bo te to dopiero długo idą... no aaaaaale jest bez tragedii a jak jej smarujesz i dajesz syropek to powinno zaraz się wszystko uspokoić
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Myslałam, że bede miala wiecej do nadrobienia, a tu tak lichutko...
W skrócie powiem tylko, że Nadulka zaraziła się ode mnie i od tygodnia walczymy z katarkiem Z jedzeniem też krucho prawie nic nie je (budzi sie za to 3 razy w nocy na mleko) generalnie od tamtego miesiaca nie przybrała ani grama... Martwi mnie to strasznie... Jajka nadal nienawidzi, chyba na jakis czas zrezygnuje z podawania jajca
Tak poza tym to wzielam sie za swiateczne porzadki i wlasnie piore firany, jeszcze czeka mnie wieszanie - masakra...
Pozdrówy
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monix mała może nie mieć apetytu przy chorobie, ważne żeby dużo piła a jedzenia jak nie chce to nie można wmuszać ale widocznie skoro w nocy ciągnie mleko to nadrabia głodek czyli nie jest najgorzej :* dużo zdrówka wam życzę
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania