BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #305762 przez olka
Warszawa warszawą, ale co z Mazurami u Boniuszki??? Miałyśmy przecież u niej z namiotami się rozbić... ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305763 przez justysiak83
Olka miałam się Ciebie zapytać. Bo Jasio nie pił już z butli i mój Domiś od miesiąca też tylko łyżeczka :angry: strasznie to męczące, tym bardziej że trzeba się też nieźle nagimnastykowac żeby łyżeczką zjadł. Powiedz mi czy teraz jak Jaś zaczął znowu pić z butli to rano dajesz mu samo mleko czy z jakimś dodatkiem? Bo w nocy Dominik mleko wypije przez sen a wczoraj nawet nie przez sen, ale to było samo mleczko, bez zadnych kleików i kaszek, a ja mu w dzień robiłam (jak jeszcze pił) z różnymi dodatkami i tak sobie myśle że może w tym problem że on tych kaszek nie chce, bo łyżeczką też nie bardzo (zawsze musze mu jakiś soczek dodać do tego albo deserek).

Edit.
A co do zimy to u nas dzisiaj -18 :ohmy: :ohmy:
Właśnie, gdzie się podziewa Boniuchna? :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305778 przez megi23
hej laski ja bylam w toruniu na zjezdzie grubaskow hehe dobre kilka lat temu bylo super pod toruniem mielismy chate i byla niezla imprezka na 3 ndi bylismy :lol:

u mnie noc masakra jak wzielam malego do lozka nie mogl oddychac co chwile kaszlal nie mogl powietra zlapac dalam go bardzo wysoko i co chwile lampke swiecilam nie dosc ze cala noc musialam buzia do niego zeby go monitorowac. to mial jakis mega koszmar tak plakal na sucho przez sen ze nie bylam za chiny go w stanie obudzic tylko go glaskalam i przytulalam az maz slysza jak placze.. ja mam dosc on 2 noce od 6 miesiaca przespal cale a tak nieraz wstaje 17 razy do niego bo placz.. nie wiem co juz robic dzis wstal po 7 zadowolony i glodny :lol: posadzilam na nocniczku i byla kupka bo siku zawsze jest :silly:

jedziemy do takiej kobiety moze ona mu pomoze bo wylewac wosk mi sie nie oplaca .. mielismy do niej jechac jak lekarze n wiedzieli co mu jest ze nie tyl ale teraz juz zadecydowalam to to cos ala znachorka wielu ludiom pomogla bo juz nie wiem co moze byc przyczyna tych placzow jego ... :(

ide szukac na all rowerka treningowego bo moj S mi na 30-tke chce kupic :P

moze macie jakies i polecicie???? :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305783 przez olka
justysiaku, Jasiek pije mleko bez żadnych dodatków. Wczesniej, gdy miał kryzys butelkowy to dostawał łyzeczką kaszki na MM zagęszczone kleikami smakowymi lub kaszki mleczno ryzowe albo kukurydziane wszystko takie gęste dość a z butli tylko herbatki i soki. Teraz butla z mlekiem rano i wieczorem 180 lub 210 ml :) dostawał przez kilka dni mleko hipp, ale wczoraj dałam mu MM Gerbera i tez wciągnął bez problemu :)
justysiak, musisz pewnie to przeczekac i od czasu do czasu próbowac dawać z butli to może ktoregoś dnia mu się przestawi... U nas prawie 2 miesiące to trwalo i miejmy nadzieję, że już nie odrzuci buteeleczki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305786 przez megi23
mojby dalby sie pokroic za butle jak lsyszy ze mieszam to az drze sie i piszczy nie dap ieluszki pod szyjke podlozyc zeby nie nakapal tylko wydziera mi z reki :P :blink:

chyba zeby orbitrek wybrac niby lepszy o skuteczniejszy doradzcie??? :)

12 lata 10 miesiąc temu #305796 przez olka
megi, myslisz ze trzeba az do znachora jechac ??? A ile Tymek wazy??? :unsure: :unsure: ja tam bałabym sie takich znachorów, kurde jakoś tak kojarzy mi się z jakimiś dziwnymi paranormalnymi mocami i zawsze mnie takie rzeczy trochę przerażają :ohmy: :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #305800 przez megi23
ja tez sie boje ale juz nie mam sil..... bo to cos nie tak zeby 2 noce tylko przespal spokojnie i sam zaspal w lozeczku wczoraj i dupa zaraz go musialam wziasc.. :S

wazyl ostatnio na szczepieniu 9400 pewnie teraz juz ma 10 kg albo i wiecej :) waga juz jest ok ale chodzi mi i te jego sny i placze nocne ... nieraz wstaje nascie razy do niego za to teraz spi na lozku bo zapal i sie smieje przez sen .. :)

12 lata 10 miesiąc temu #305801 przez karotka18
megi23 napisał:

hej laski ja bylam w toruniu na zjezdzie grubaskow hehe dobre kilka lat temu bylo super pod toruniem mielismy chate i byla niezla imprezka na 3 ndi bylismy :lol:

u mnie noc masakra jak wzielam malego do lozka nie mogl oddychac co chwile kaszlal nie mogl powietra zlapac dalam go bardzo wysoko i co chwile lampke swiecilam nie dosc ze cala noc musialam buzia do niego zeby go monitorowac. to mial jakis mega koszmar tak plakal na sucho przez sen ze nie bylam za chiny go w stanie obudzic tylko go glaskalam i przytulalam az maz slysza jak placze.. ja mam dosc on 2 noce od 6 miesiaca przespal cale a tak nieraz wstaje 17 razy do niego bo placz.. nie wiem co juz robic dzis wstal po 7 zadowolony i glodny :lol: posadzilam na nocniczku i byla kupka bo siku zawsze jest :silly:

jedziemy do takiej kobiety moze ona mu pomoze bo wylewac wosk mi sie nie oplaca .. mielismy do niej jechac jak lekarze n wiedzieli co mu jest ze nie tyl ale teraz juz zadecydowalam to to cos ala znachorka wielu ludiom pomogla bo juz nie wiem co moze byc przyczyna tych placzow jego ... :(

ide szukac na all rowerka treningowego bo moj S mi na 30-tke chce kupic :P

moze macie jakies i polecicie???? :blink:

a moze wystarczyło zmienić tryb dnia może mały ma za dużo bodźców i bardzo intensywnie przezywa to co sie dzieje w ciagu dnia dzieci tak mają Kuba mi tez sie albo śmieje albo płacze przez sen bo cos mu sie sni. Przecież open-tany nie jest w takie zeczy nie wierze. moze trzeba dietę zmienic trochę. a po co sie w ogóle wosk wylewa ?

12 lata 10 miesiąc temu #305803 przez megi23
ja mialam cos takiego jako dziecko jak mialam koszmar wiedzialam ze mi sie sni ale nie moglam sie wybudzic.. moze on ma to samo... :( bo cos mu sie sni placze na sucho bo lez nie ma ...... no nie wiem jak mu pomoc nic takiego nie oglada w tv bo mu nie pozwalamy..

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305807 przez megi23
wosk sie wylewa jak dziecko jest przestraszone lub za bardzo nerwowe nie powiem moja szwagierka mu wylewala jak byl maly bo z wrzaskiem sie budzil az dygotal i sie uspokoilo

no wlasnie staram sie go wieczorem wyciszac typu baja przytulanie przyciemniony pokoj i spokoj zeby mial ... moze rowerek przezywal wczoraj?? :silly

u nas dzien jest zaplanowany bo neurolog mi poradzila zeby tak mial ma pukladane pory jedzenia spacerow spania czasami sa poslizgi ale rzadko... nie wiem ....

on torche przeszedl moze on taki wrazliwy jak ja

12 lata 10 miesiąc temu #305810 przez karotka18
z tego co wiem takie maluchy mają bardzo bujną wyobraźnię mój Kuba jak dostał kotka do zabawy z melodyjkami to było wszystko fajnie do puki nie patrzał na jego oczy mój Kuba nie lubi wyłupiastych czarnych oczu moze ma cos w zabawkach co może powodować taki nocny koszmar. zamiast znachora bo zawsze do niego zdążysz pojechać moze przeanalizuj mu cały dzień bo moze przyczyna jest w domu cos co on widzi bawi się przezywa w nocy. albo wrecz za intensywny ma tryb dnia i mu sie głupotki pozniej snią :) bo skoro rano wstaje jak by nic nie było i jest szczesliwy to znakiem tego cos mu sie sni :)wiec raczej go nic nie boli.

12 lata 10 miesiąc temu #305812 przez olka
megi, moim zdaniem karotka ma rację. Tak to już jest z niektórymi dziecmi, ze budzą sie czesto wnocy, bo po prostu taki mają charakter. Pamiętasz tę książkę, którą nam arturek wysłała "Jęzek niemowląt"??? Tam było coś o typach niemowląt, niektóre są spokojne inne mają bardziej skomplikowany temeperament ;) megi, myślę że niepotrzebnie doszukujesz się jakiś rzeczy, takie moje zdanie, mam nadzieję że się nie gniewasz za moją szczerość :kiss: :blink:
przecież dziewczyny na forum, np. Ifka, tez bardzo często mają zarwane nocki, bo dzieciaki mają niespokojne nocki... Jasiek też kilka razy w nocy się budzi i trzeba go ututlać... A poza tym dzieci rosną w trakcie snu i to też jest powodem ich niespokojnych nocek.

12 lata 10 miesiąc temu #305813 przez megi23
pewnie macie racje ide poczytam te ksiazke jeszcze raz bo juz dokladnie nie pamietam c tam bylo.. pewnie moj jest straszny wrazliwiec po mamusi :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305814 przez karotka18
megi23 napisał:

wosk sie wylewa jak dziecko jest przestraszone lub za bardzo nerwowe nie powiem moja szwagierka mu wylewala jak byl maly bo z wrzaskiem sie budzil az dygotal i sie uspokoilo

no wlasnie staram sie go wieczorem wyciszac typu baja przytulanie przyciemniony pokoj i spokoj zeby mial ... moze rowerek przezywal wczoraj?? :silly

u nas dzien jest zaplanowany bo neurolog mi poradzila zeby tak mial ma pukladane pory jedzenia spacerow spania czasami sa poslizgi ale rzadko... nie wiem ....

on torche przeszedl moze on taki wrazliwy jak ja

U mnie przez jakieś 1,5 miesiaca było tak ze Kuba każdą drzemke i spanie nocne kończyło sie płaczem tez sie zastanawiałam co to jest ze co sie budzi to z krzykiem. po wyjsciu dolnych jedynek krzyki odeszły i wstawał z usmiechem na buzi u nas przyczyną były dolne zabki i pozniej miał mały epizod z górnymi ze tez jak sie obudził to od razu płacz a jak sie przebiły i wyszły to przeszło

Lekarzem nie jestem ale patrząc na to ze Twoje maleństwo nie ma jeszcze ząbków obstawiam ze to moze byc tego przyczyna

12 lata 10 miesiąc temu #305816 przez megi23
:angry: hyhy mojemu ida zeby ida i wylezc nie moga.............. :angry: :dry: wiecmoze i przez te zeby.....posmaruje mu dzis dziasla na noc moze to mu pomoze..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka