BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #305821 przez karotka18
megi23 napisał:

:angry: hyhy mojemu ida zeby ida i wylezc nie moga.............. :angry: :dry: wiecmoze i przez te zeby.....posmaruje mu dzis dziasla na noc moze to mu pomoze..

zawsze mozesz dac Paracetamol bo ja tak ja wyrzej pisałam obstawiam zeby ale lekarzem nie jestem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #305825 przez megi23
moj maly wlasnie wstal punktualnie na am

aa mam prosbe wysle mi ktoras ten jezyk niemowlat nba maila bo miwcielo kumpel robil formati usunal mi .... :angry:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

z gory dzieki poczytam sobie ..

12 lata 10 miesiąc temu #305831 przez sylka
karotka18 napisał:

megi23 napisał:

:angry: hyhy mojemu ida zeby ida i wylezc nie moga.............. :angry: :dry: wiecmoze i przez te zeby.....posmaruje mu dzis dziasla na noc moze to mu pomoze..

zawsze mozesz dac Paracetamol bo ja tak ja wyrzej pisałam obstawiam zeby ale lekarzem nie jestem

Żel nie pomoże na noc bo dzieci szybko go zjadają. zdecydowanie lepszy bedzie Paracetmol (nam pediatra poleciła podawać jak szły górne 1 ) pobódki miałm co 30 min i płacz. a jak podawałam przeciwbólowy lek spał spokojnie z podudką tylko na jedzenie.

Kuba też czasem tak zapłakał na sucho w nocy i nie mogłam go dobudzić. Wiem że wtedy cos mu się śniło, jak otworzył oczy automatycznie przestwał płakać i znów zasypiał spokojnie.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305840 przez justysiak83
Megi ja się zgadzam z dziewczynami.
Dominik też w swoim życiu przespał może 2-3 noce, a tak to jest kiepsko, ale ja wychodze z założenia że taki jego charakter. MOj bratanek do 3 roku życia nie przespał im nocy. Skoro jest zdrowy, dobrze je to ja bym nie panikowała. Też bym chciała żeby Domninik przesypiał nocki, tym bardziej że przecież pracuje i cieżko mi jest się w pracy na pierwszych lekcjach skupić ale można się przyzwyczaić.
Także moim zdaniem nie ma co przesadzać.
Buziaki dla Tymcia :kiss:
Edit.
Megi wysłalam ci język niemowląt, z tych wszystkich typów Domiś jest wrażliwcem.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305844 przez sylka
Kuba to typ aniołek-średniaczek

edit.
jak chcecie na przyszłość to mam język dwulatka i zaklinaczka dzieci - Tracy Hogg.
oraz Odpieluchowanie bez przemocy

12 lata 10 miesiąc temu #305847 przez justysiak83
Sylka znasz jakis fajny przepis na sałatke z wykorzystaniem oliwek. Teraz greckiem nie robie bo pomidory i ogórki nie dobre. Cos ciekawego bym zrobiła dzisiaj na kolacje ale nie mam pomysłów.

12 lata 10 miesiąc temu #305849 przez sylka
niestety nie znam bo nie lubie oliwek :P a znasz przepis jak wykorxzystać suszone pomidory bo mam i nie wiem co z nich zrobić :)

12 lata 10 miesiąc temu #305850 przez justysiak83
MOżesz na pizze położyć :) albo zapiekanke zrobić.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305861 przez ifka
sylka napisał:

niestety nie znam bo nie lubie oliwek :P a znasz przepis jak wykorxzystać suszone pomidory bo mam i nie wiem co z nich zrobić :)

hej, hej

z mozzarellą na ciepło się fajnie komponują :).

Megi moja Lenka chyba też 2-3 nocki przespała spokojnie :)

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #305869 przez justysiak83
Ifka a co tak jeszcze trzeba dodać do tej sałatki?
Właśnie obciełam Dominikowi grzywkę i wygląda już zupełnie jak dziewczynka :lol:
A miałam was zapytać czy wasze maluchy też mają takiego świra na punkcie łazienek czy tylko mój mały? :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #305870 przez sylka
Hej hej jak robisz Ifka zmozarellą? Co ciebie wczoraj na forum nie było, co? :)

12 lata 10 miesiąc temu #305873 przez ifka
megi23 napisał:

ja mialam cos takiego jako dziecko jak mialam koszmar wiedzialam ze mi sie sni ale nie moglam sie wybudzic.. moze on ma to samo... :( bo cos mu sie sni placze na sucho bo lez nie ma ...... no nie wiem jak mu pomoc nic takiego nie oglada w tv bo mu nie pozwalamy..

megi o czymś podobnym pisza w książce, którą kiedyś rozsyłała Pulpecja o spaniu :) .Niektóre dzieci zwyczajnie tak mają :kiss: .To może być niedojrzałość układu nerwowego i to co się dzieje w dzień przeżywa w nocy. A takie mary "koszmary" nocne bywają też dziedziczne.

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #305874 przez sylka
Kuchnia i łazienka to ulubione pomieszczenia Kuby. Musze zamykać drzwii, bo z szafek w kuchni potrafi zdejmować rzeczy typu noże,, łyżki jak zapomnę schowac, otwierać śmietnik a w łazience kibelek czy pralkę. Rozwija mi papoer toaletowy i wrzuca zabawki do wanny.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305877 przez justysiak83
Mały jak tylko idziemy do lazienki to zasuwa za nami, a jak usłyszy że ktoś wodę leje albo szczoteczka do zębów bziuczy to już totalnie świruje, na łeb na szyje leci :lol:
Edit.
mogłybyście mi przesłać tą książkę od Pulpecji?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305878 przez ifka
podczytywałam Was sobie :) :kiss: .Jakoś bez zycia byłam i nastrój jakiś podly,to nie chciałam przynudzać :kiss: :blink: .

Lenka też kocha!!! łazienkę :lol:

suszone pomidory często kładę na tosty z mozzarellą, jakieś tam przyprawy do samku i do piekarnika :blink: .

A sałatki takie:
przysmakikarolki.blogspot.com/2008/08/sa...owa-z-suszonymi.html ta mi bardzo smakowała :)

i ta też:
www.wielkiezarcie.com/recipe21268.html :)

Monix Lenka własnie też ma okres obrazy na jedzenie...znowu :huh:

Aaa..i Laseczki...buty świetne :ohmy: :lol:

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka