- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A Michałka zostawiam w zerówce. Mam taką możliwość to z niej skorzystam. Tym bardziej,że teraz jest ten ostatni rocznik,gdzie dzieci są wymieszane i Michałek z końca 2008 roku mógłby trafić do I klasy z dzieckiem z początku 2007 r na przykład,a to jest prawie 2 lata różnicy. Poza tym rozmawiałam z Michałka wychowawczynią i pedagogiem w szkole i jednogłośnie stwierdzili,żeby dziecko w zerówce zostawić. Także Michałek będzie chodził do zerówki do szkoły.
Szkoła jest w następnej miejscowości,4km od naszej. Będzie dojeżdżał na zajęcia gimbusem z innymi dziećmi.
Czy mam jakieś obawy?! Na pewno. Michał jest bardzo wrażliwy i boję się,że jak go coś przerazi czy zniechęci to będziemy mieć katastrofę

Także... chyba nie będzie źle?!Przynajmniej o Michałka nie muszę się za bardzo martwić. Tylko ta Hańka...
Daję jej czas do urodzin,a potem będę szukać innych rozwiązań,będziemy drążyć temat na wszystkie możliwe strony.
Ja Michałkowi zakładałam pieluchę na początku na noc. Nie pamiętam jak długo,ale wytłumaczyliśmy mu,że w nocy jak śpi to nie czuje jak robi siusiu stąd pieluszka,a kiedy zauważyłam,że pielucha jest sucha to próbowaliśmy bez. Z resztą Michałek tez w pewnym momencie zaprotestował i pieluchy nie chciał. Na początku wysadzaliśmy go w nocy na śpiocha,z czasem sam się zaczął budzić jak chciał do toalety.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Michałek sobie poradzi zobaczysz bedzie dobrze.
Co do Hani to jak nic się nie zmieni to najpierw do pediatry po skierowanoe jak chcesz na nfz
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Oj Gosia widzę że Ty masz tak jak ja

Też w drodze powrotnej z przedszkola ze łzami w oczach i gulą w gardle myślałam o tym jak Paulinka się tam miewa. Czy aby nie siedzi gdzieś sama jak inni bawią się razem, albo czy nie jest jej smutno, albo czy aby na pewno pamięta że po podwieczorku zawsze ktoś po nią przyjdzie...Ale potem taka Pani coś jak woźna mówi mi że mała mega szybko się zaaklimatyzowała, że fajnie się bawi, nauczycielki chwalą że samodzielna, że nie mogą się nadziwić jak pięknie je np nożem i widelcem, no i jak sama nam opowiada to bardzo jej się podoba. Chyba nasze dzieciaczki radzą sobie lepiej niż nam się wydaje

Ale dobrze że Michał zostaje w zerówce, nic na siłę i bez pospiechu, bo na wszystko przyjdzie czas.
Z Hanią nie pomogę bo sama nie dałam rady, zrobiło to za nas przedszkole, ale powiem Ci że jak rozmawiałam na ten temat z lekarzami, nawet panią nefrolog to odniosłam wrażenie że dziwnie się na mnie patrzą, jakby mi się nie chciało jej odpieluchować i szukam pomocy u nich. Ale może Ciebie potraktują poważniej.
Ja widzę że dla Paulinki Pani w przedszkolu to teraz taki autorytet i może bardziej jej słucha w tej kwestii niż nas

Paulina ma antybiotyk

Spokojnej nocki

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusia,o Michałka się nie martwiłam jak szedł do przedszkola,bo go ciągnęło strasznie i wiedziałam,że sobie poradzi,ale ze szkołą to inna bajka. Większe sale,większa przestrzeń i więksi uczniowie...
Zdrówka dla Paulinki!
I dobrej nocy dla Was!!!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale w szkole to i dziecko zaś starsze więc też inaczej patrzy. Szczególnie takie co do przedszkola chodziło to już przyzwyczajone do dzieci, dyscypliny itp.
Jak ja chodziłam do pierwszych klas podstawówki to klasy 1-3 były w zupełnie innej części szkoły i praktycznie nie miało się kontaktu ze starszymi dziećmi. Mieliśmy osobne toalety i korytarz i to było w sumie bardzo fajne.
Miłego dnia

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusia,ja chodzilam do szkoły, gdzie wszyscy byli pomieszani. Pierwsze klasy były tylko na parterze,a reszta klas do 8 na pierwszym i drugim pietrze. Ale na parterze były dwie klasy,gdzie zajęcia mieli starsi uczniowie. Poza tym każdy przechodził przez te korytarze. Nie wspominał źle tego czasu,wręcz przeciwnie,ale kiedyś były inne dzieci,inni rodzice. Pamiętam,że ci starsi uczniowie byli dla mnie wzorem,a oni służyli mi pomocą,starsi mieli piecze nad młodszymi. Teraz szkolą to inny świat. Tym bardziej taka wiejska. Ale nie jest źle.
Hani się dzisiaj poprzestawialo i wstala o 5:30 Juz zapomnialam jak to jest budzić się tak wcześnie. Za to teraz śpi. Nie chciała,ale wiem,ze nie wytrzymała by do wieczora i ja niemal na sile polozylam.
Agusia,a powiedz,ile placicie za przedszkole? Macie stalą stawkę czy może placicie za ilość dni w przedszkolu jakaś określona sumę dzienna? A może tak jak my stała sumę podstawowa plus za każdy dzień nascie złoty?
Sorki za brak polskich znaków i błędy,ale pisze z tableta w tempie ekspresowym,bo mam trochę do zrobienia a jeszcze muszę jechać po Michała?
Miłego dnia!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Paulina tak kaszle że aż ją na wymioty naciąga

Spokojnej nocki

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja kurcze muszę dorwać gdzieś czepek na basen dla młodego. Sami nigdy nie używaliśmy jak chodziliśmy a teraz jak będa chodzić grupa przedszkolna czepek musi być. Kiedyś widziałam takie małe w Tesco, w sortowym pewnie sobie słono zaspiewają. Jak nie to zamówiłe z decathlonu tylo nie wiem czy w S się zmieści głowka. Widziałyście moze je na żywo? www.decathlon.pl/czepek-pywacki-id_8201356.html
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas na szczęście nie trzeba czepków w przedszkolu na basen. Nie widziałam akurat tych na żywo ale jeśli chodzi o kostiumy kąpielowe to Paulinie musieliśmy wziąć na 4-5 lat bo strasznie mało rozciągliwe są. Nie wiem jak czepki.
- malgosiask
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jestem położną. Uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej połogu:) moje-ankiety.pl/respond-61229/sec-KgcPphD3.html
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ostatnio było kilka przypadków że osłuchowo nic nie wyszło dopiero rtg wykazało zapalenie.