BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #215343 przez Kozłowska
Dobranoc jak to mówię byle do rana ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #215347 przez bombel779
Agusiak my herbatki głównie pijemy z Hippa,ale z Bobovity też się zdarza i Jasiu pije :) chyba nie ma w nich różnicy ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #215363 przez agi-p
Witam z samego rana :)
Dzisiejsza noc o niebo lepsza :) Teraz usypiam Amke , bo od 5 nie spi gaduła mała :)

Kozłowska Mati z gryzakiem słodziutki. Śmiesznie wygląda :)

Ja do swojej pracy też nie chcę wrócić , mimo , że są przekonani że niedługo się tam zjawię :P Będę cały wychowawczy w domu , a potem kolejne dzidzi . Juz sie boje jak to będzie jak będę chciała wrócić do pracy po takiej długiej przerwie . Pracodawcy nie patrzą przychylnie raz na taką przerwę w życiorysie , dwa na Mamę 2 czy 3 dzieci . Ale tym będę się przejmowała za parę lat :P Chyba , ze znajde coś dorywczego , na parę godz dziennie :)

Fajnie , ze Wasze dzieciaki piją herbatki . Ja mam z Bobovity właśnie , ale chyba sama je wypiję , bo moja księżniczka z butelki pić wcale nie chce :(

Tak podczytałam dziewczyny z innych wątków , które pisały o brzuszkach z ostatnich tyg ciąży i aż sama zdjecia pooglądałam . Tak narzekam , ze nadal nie wróciłam do dawnej figury a wychodzi na to , ze szczuplaczek jestem hihihi :) Rany zapomniałam , ze taki balon miałam :) I pamiętam jak się Mała urodziła to zastanawialiśmy sie z Mężem jak ona tam się pomieściła :) Serduszko Nasze .

A wczoraj popołudniu wpadli do Nas znajomi z 11 m-nym Igorkiem . Woow co on wyrabiał ... a Amka tylko go obserwowała i uśmiechała się do niego . W końcu podszedł do niej zrobił moja moja i buziaka jej dał :):):) Słodkie to było , ale zaraz potem zabrał jej zabawki i tyle tej miłości było :P

13 lata 6 miesiąc temu #215433 przez aniamaj133
Hej Kochane! Ostatnio cos czasu nie ma :dry:
Zuzia staje sie co raz abrdziej absorbujaca, konczymy nasz remont, a mnie na dodatek strasznie rozbolał ząb, wyladowalam u dentysty i okazało sie ze to moja jedyneczka sama psuje sie od srodka :angry: :angry: :angry: Ale bolało :huh:
Dzis wybieramy sie z mala do moich rodzicow, dawno u nich nie bylismy. No i wreszcie sobota, choc dla mnie kazdy dzien jest podobny jeden do drugiego ;)
Na dworze co raz chlodniej, juz nie wiadomo jak sie ubrac i w czym chodzic :angry:
Uciekam dlej porzadkowac, dzis mam dzien pracza :laugh:
Do wieczorka!

13 lata 6 miesiąc temu #215620 przez Kozłowska
Hej
U nocka bez większych niespodzianek. Mały wstał o 6 na mleczko później jeszcze podrzemał do 9 i na równe nogi..... Ale jakiś taki markotny był ;) Dałam mu dziś ziemniaczki z brokułami, ale wcale się nim nie najadł bo po 20 minutach zrobił mi taką Arje o mleko że masakra jakaś :angry: A teraz śpi jak nigdy o tej porze już ponad godzinę :unsure:
Kurcze, a mnie od wczoraj tak ręka boli że nawet ciężko mi mu pampersa zmienić a lekarza nie wiadomo kiedy będę miała :( dobrze że nie spuchła przez noc :dry:
aniamaj133 współczuje nie na widzę zębologa chociaż też już mam wizytę umówiona na 20 i od tygodnia się na nią nastrajam :silly: Kurde jaka to nie sprawiedliwość mój mężu chodzi do dentysty raz na ruski rok i ma zęby zdrowe, a ja prawie co 2 miesiące muszę chodzić:angry:
Miłego dzionka

13 lata 6 miesiąc temu #215644 przez bombel779
Kozłowska Jasiek też często po obiedzie woła o cyca ;) a jak jest bardzo głodny to nawet obiadu-zupki nie tknie tylko pierś :P

13 lata 6 miesiąc temu #215718 przez agi-p
Aniamaj współczuje bólu zęba ...dla mnie wizyta u dentysty to najgorszy koszmar . Brrr...aż mnie szczena boli :P A mam ch..nie słabe zęby . Ciąże mi zrujnowały "ogrodzenie" doszczętnie . Mam odwapnienie , więc każda plomba mi się sypie :(
Jak tam u rodziców było ? Pewnie nie mogli nacieszyć się Zuzą .

Kozłowska co Ci to sie z ręką stało ? Przesiliłaś czy jakiś postrzał ? Kurcze biedulko mam nadzieje ,że przejdzie . Może spróbuj jakieś maści lub tabl. p/bólowe .

Moja Amelinka padła zaraz po kąpieli . Nie spała od 15-stej i już marudziła na maxa . Ale zapewne za niedługo się obudzi , bo tylko 1 cyca opróżniła , a zawsze musi 2 opędzlować :P

I Mężuś znowu wrócił z pracy z bólem głowy i dreszczami . Cały dzień na polu pracuje i chyba od tego wiatru znowu go coś zbiera . I niestety z naszego wyjazdu dzisiejszego nici . Zmobilizowałam sie więc i ubrałam siebie i Amkę i poszłyśmy na spacer . Ale oczywiście uszłyśmy z kilometr i Ama włączyła syrenę . Tak się darła , ze musiałam ją na ręce zabrać i zrobić zwrotkę w str domku . Więcej ubierania było niż spacerowania . Małpka mała . Posiedziałam z nią pod domem jeszcze 10 min i tyle .

Kochane jakie kremy dajecie Maluchom na buźkę w te wietrzne i mroźne dni ? Ja mam oilatum , ale on nawilża , wiec nie jest dobry na taką pogodę raczej .

Udanego wieczorku . Buziaki :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #215849 przez bombel779
agi-p napisał:

Kochane jakie kremy dajecie Maluchom na buźkę w te wietrzne i mroźne dni ? Ja mam oilatum , ale on nawilża , wiec nie jest dobry na taką pogodę raczej .

Na taką pogodę lepsze są tłuste kremy,a te nawilżające (przeważnie) są takie delikatne. Ja mam- Nivea "Krem na każdą pogodę"

13 lata 6 miesiąc temu #215853 przez aniamaj133
Hej Kochane!
Wlasnie wrocilismy :laugh: Zuzia wykapana, nakarmiona i uspana byla u moich rodzicow a tutaj ja tylko rozebralam i dalej spi smacznie, mam nadzieje ze przespi noc, bo poprzedniej karmilam ja piec razy :dry: \
Widze ze wszystkie nasze dzieciatka maja teraz problemy ze snem, moze powodem jest zmiana pory roku, temperatury w mieszkaniu itp...
Zabek jeszcze troche pobolewa, ale tylko gdy go dotkne. Teraz czeka mnie przeswietlenie i latanie dziurki, coz za chamstwo ze sam sie zniszczyl :angry:
Ale mam dzis ochote na piwko, zaraz wypije sobie troszke od mezusia, takie zimniutkie mmm
gdzies czytalam, ze jesli kobieta karmiaca ma ochote napic sie alkoholu moze to zrobic symbolicznie ale musi zachowac minimum trzy godzinna przerwe w karmieniu takze pora jest w sam raz.
Wczoraj przez teg dentyste zapomnialam o tabletce anty.. co teraz? Bo wyrzucial ulotke?Nastepna wzielam o normalej zwyklej porze, ale przez jaki czas mam "uwazac"?
W ogole uznalam ze biore to opakowanie do konca i rezygnuje z nich, bo skoki nastroju mam okropne i na wadze przybieram, a chcialam jeszcze zrzucic kilogramy.
Nie bede gruba mamuska, choc dzis od rodzicow wzielam reszte swoich ubran, jak zobaczylam te maluskie jeansy to az mi sie przykoro zrobilo :dry:
Dobranoc Mamuski!

13 lata 6 miesiąc temu #215854 przez aniamaj133
Aha - my mamy bambino na kazda pogode;p

13 lata 6 miesiąc temu #215878 przez kasiunia89
Dobry wieczor moje niunie kochane!!!! :silly: Juz jestem i ........ bede!!! heheheh!!! :silly:
Wlasnie dzis tzn w sobote o 6:00 rano dojechalismy na miejsce a z polski wyjechalismy o 21:00 takze czas mielismy dobry!!!! Ojojjjj jak ja tesknilam za domem masakra!! Czyli za deutschlandem moim...:):) I juz jestem!!
Ale mam do czytania wooowwww :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Kiedy ja to nadrobie hoiihihihi!!!!
Teraz dopiero weszlam na kompa,ohhh a ile jeszcze mam do rozpaakowania---masakra! ale mysle do poniedzialku wszystko powinnam zrobic!!Ale wam powiem ze jestem padnieta....uffff i po tej podrozy tez :) Jutro wrzuce kilka foteczek z PL Oliverka! :):)
Zapewne juz spicie kochaniutkie,ale jak cos ja dalam znac po sobie heh :lol: :lol: :kiss: :woohoo:

Do juterka!!!!! :side: Sobie poklikamyy co nie co?!?!?! :woohoo: :lol: :kiss: Milych snow!!

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215886 przez agi-p
Dzień dobry :)
Kasiunia no witamy podróżników :) Fajnie ,że już jesteś . Też zawsze cieszę sie jak wracamy z jakiś eskapad to domku . Wszędzie dobrze , ale u siebie najlepiej . Jak się udał pobyt w Polsce ? I czekamy z niecierpliwością za zdjęcia :)

Aniamaj mi też czasami zdarza się zapomnieć o tabl o określonej godz . Też wyrzuciłam ulotkę a akurat mam ostatnie opak , ale z tego co pamiętam , to pisało ,że ja przerwa jest 12 godz , to zażyć tabl i kolejną o stałej godz , a jeżeli 24 godz to pominąć tabl i zabezpieczać sie przez 7 dni prezerwatywą .
I u mnie też waga w górę przez tabl poszła . Mam większy apetyt . Pierwszy raz tak mam , ale też nigdy nie brałam tych tabl , jak skończę karmić piersią to wrócę do cilest , brałam je 10 lat i nic się nie działo . Jednak na razie muszę się przemęczyć z tymi , bo inych metod antykoncepcyjnych się boję :P
A ciuchy to też moje z przed ciąży leżą sobie , bo małe . Paula mi tylko cały czas coś podbiera i chodzi w moich ciuchach :P

Kremek chyba kupię też ten z nivea , tylko słyszałam opinie , ze źle się rozprowadza . Bombel jak ten kremek ? Dobrą ma konsystencję ?

Amka nawet dobrze spała .Wstawała o 00:20 , 3:40 i przed 6 pobudka , pobawiła się troszkę i przed chwilą zasnęła . Cicho u mnie jak nigdy ... wszyscy sobie śpią :P

I na marcówkach podglądłam fajny wózek spacerowy :) Biorę pod uwagę przy ewentualnym zakupie takie dwa :
www.bambinesco.pl/p,pl,270,x-lander+xs.html

www.bambinesco.pl/p,pl,275,swift+lite+supa.html

Udanej niedzieli :)

13 lata 6 miesiąc temu #216054 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi-p my także używamy kremu na każdą pogodę z Nivea :)
co do wózków to oba są bardzo fajne jednak ja poszukuję takich z pojedynczymi kołami przodu bo mnie te podwójne to niespecjalnie się podobają :silly: ;)

kasiunia witaj w domku i na forum, cieszę się że wyjazd się udał i oczywiście czekamy na zdjęcia :)

Nasze wczorajsze spotkanie też było nawet udane, ale to chyba dlatego że był jeszcze brat przyjaciela mojego T ze swoją nową panią ;) Nielubiana przeze mnie żonka kolegi oczywiście standardowo popełniła parę gaf, ale ogólnie można powiedzieć, że było nawet wesoło. Zrobiliśmy duszonki, potem kiełbaski z grilla, chlebek grillowany, no i oczywiście żurek i napoje z procentami :) Ja na samym początku przy ognisku strzeliłam z chłopami trzy kielonki żeby jakoś przetrwać to spotkanie,hihihi :P

Dziś w Biedronce kupiłam małej dwie pary rajstopek, ale te fajne świąteczne z bałwankiem zostały same duże rozmiary, więc kupiłam z żyrafką i różowe w kwiatki :)

Zaraz obiadek a potem znowu spacerek bo pogoda dziś u nas piękna, mroźna ale słoneczna :)
a wieczorkiem ognicho ale tym razem u nas z rodzicami :)

Miłej niedzieli Kochane :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #216144 przez bombel779
agi-p napisał:

Kremek chyba kupię też ten z nivea , tylko słyszałam opinie , ze źle się rozprowadza . Bombel jak ten kremek ? Dobrą ma konsystencję ?

Mi odpowiada :) Zawsze najpierw rozsmarowywuję krem w swoich dłoniach a dopiero potem nakładam Jasiowi ;) i ten z Nivejki jak najbardziej mi odpowiada ;)

Agusiak napisał:

Ja na samym początku przy ognisku strzeliłam z chłopami trzy kielonki żeby jakoś przetrwać to spotkanie,hihihi :P

Aż mi się chce napisać -"Swoja baba!!" ;) :P oczywiście w dobrym znaczeniu!! ;) Ja swego czasu,przy takich spotkaniach też raczej z chłopami urzędowałam.... ;) :P :D

13 lata 6 miesiąc temu #216247 przez agi-p
Agusiak fajnie jak spotkanie udane :) I narobiłaś mi ochoty an duszonki ... mniam .
Oj ja już zapomniałam jak alkohol smakuje :p Ale co się odwlecze to... hihihi :)
Udanego ognicha życzę :)

My dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę ze znajomymi do Koniakowa i Wisły . Było bardzo fajnie .Amelka nawet spokojna była i w wózku ładnie spacerowała .Cieszę się, bo to zawsze jakaś odmiana od codzienności :P I kupiłam tam Amce rękawiczki . Miała łapeczki zimne i denerwowała sie przez to , ale rękawiczki załatwiły sprawę. Najbardziej podobało jej się w karczmie przy kominku . Była zachwycona i gadała do ognia :P:P:P

I chyba ząbki zaczynają dawać jej faktycznie w kość . Czasami ma taki atak , ze ciśnie nerwowo piąstkę do buźki i piszczy przy tym . Widać , ze ją swędzą dziąsła i sie denerwuje bardzo .

Uciekam pod prysznic i do łóżka , bo oczy mnie bilą :( Mężuś poszedł z kumplem do kina , więc zostałyśmy same ... 3 kobietki :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka